MY ENGLISH BLOG

pühapäev, juuli 26

Juuli vahekokkuvõte. July update

Tavaliselt tabab mind igal suvel kerge suvestress. Sest mul on tunne, et suvel läheb aeg kolm korda kiiremini kui muidu ja et kohe-kohe saab suvi otsa. Viimasest postitusestki on kirjade järgi juba kuu möödas aga tunne on, juskui oleks paar nädalat tagasi kirjutanud.
Samas, kui vaadata juuli kuud, siis ma olen enda kohta ikka üsna palju igal pool käinud.
Alustuseks käisin lastega Iloni Imedemaa laienduse avamisel. Nüüd on seal terve hoov laste päralt, üks maja on pühendatud erinevatele õpitubadele. Peamaja kolmandal korrusel on Bullerby köök ja ruumi lastele mängimiseks, klaasi taga on Karlssoni tuba. Mulle see imedemaa väga meeldib, kõik on maitsekas ja kvaliteetne. Aga kes tahab liumägesid ja pallimerd, siis see ei ole see koht. Pigem iseloomustavad seda kohta raamatud, nukumaja, puidust mänguasjad.
Mõne päeva pärast kohtusime veelkord Wiklandiga, seekord autogrammide jagamisel. Nüüd on mu mõlemal lapsel pühendusega raamat :)


Siis tuli laulu- ja tantsupidu :) Laupäeva hommikul startisime linna poole kell pool üheksa, et õigel ajal õde peale võtta ja kella üheteistkümneks tantsupeole jõuda. Tantsupeol käisime siis koosseisus Maibrit-õde-mina. Ja oli see vast etendus! Uskumatu, kuidas keegi üldse suudab midagi nii ilusat luua. Ja Tuulevaiksel ööl - kõige lihtsam ja kõige ilusam!
Peale tantuspidu hakkasime koos rongkäiguga end Lauluväljakule sättima. Vahepeal käisime kohvikus ka. Ja Maibrit kõindis kõik selle tee Kalevi staadionilt Lauluväljakuni! Kui ta natuke väsima kippus, siis tegime õega talle üks-kaks-kolm-hoppa hüppeid ja väsimus oli jälle tükiks ajaks kadunud.
Lauluväljakul ühinesid meiega Andres, Sander ja õemees ja siis me hakkasime ootama :) Sander õnneks magas vankris sügavat und ja me siis vaatasime inimesi. Kõik inimesed tundusid olema nii ilusad ja head - vaat mida üks pidu inimestega suudab teha. Ja oli tõesti uhke olla eestlane oma rahva seas :) Pühapäevast etendust vaatasime telekast ja ei saaks öelda, et see kehvema mulje oleks jätnud. Pigem meeldib mulle kontserti rohkem telekast vaadata, sest platsil on pidev sigin-sagin ja siis veel see vihm ka. Aga kuna Laulupidu pole ju vaid kontsert, siis tuleb ikka kohale ka minna.


Siis toimus meil siin oma küla rannapiknik. Tegelikult oli see rootslaste pidu. Neil on traditsioon kord suve jooksul kokku saada, piknikku pidada ja lõbutseda. Ja muidugi on oodatud ka kõik eestlased. Nii me siis läksime ja tore on, et läksime. Nii toredad inimesed ja lahedad mängud. Pealegi tutvusin nii mõnegi külainimesega.


Siis tuli ema nädalaks meile. Lastel oli tore ja mina sain peenraid rohida. See on üks mõnus töö, kui keegi ei sega :)
Kuna selleaastane surfilaager, mis muidu Nõval on toimunud, oli seekord Roostal, siis käisime ka seda kaemas. No kui Popidiot peaagu koju kätte tuleb, siis peab ju ikka kuulama minema :) Surfareid meie peres paraku pole, nii tegime rannas vaid liivalossi ja uudistasime rannamoe värskemaid trende ;)
Eelmisel pühapäeval käisime ka Ivo Linna kontserdil. Vaatamata vesisele ilmale oli nostalgiline ja liigutav kontsert. Ivo Linnat kuulates tuleb mul alati suur nostalgia peale - meenub lapsepõlv ja muretud kaheksakümnendad :)
Eile ja täna käisin mustikal. Ei olnud ma metsas ainuke mustikaline ja ka paljudest blogidest võib lugeda, et käidi mustikal. Mustikaid on palju ja korjamine on mulle meeldima hakanud. Vanasti tundus mustikae korjamine mulle küll karistusena - mäletan kui me emaga kunagi ammu-ammu metsas käisime, siis jätkus mul kannatust seni, kuni pool pooleliitrist purki täis oli. Nüüd jätkub kannatust umbes viie liitri jagu. Kannatust oleks rohkemgi, aga selg väsib vanal inimesel üsna ära :) Eilsed mustikad läksid kõhtu ja külma, tänased said moosiks. Ja esimesel võimalusel lähen uuesti mustikale - hammas verel, mis muud. Sest mustika- ja pohlamets on meil siin lõputu.
Ja siis ma hakkasin endale kampsunit kuduma. Krista tõi mulle Helsingist Hobbooksi alelt ilusa raamatu "Beads, Buttons and lace" ja sealt valisin välja Bed Jacketi (Ravelry link). Nüüd koon mõnuga :)

Every summer a kind of summer-stress hits me. It seems like the clock is ticking so fast and soon the summer, which we waited for so long, is over...
But I haven't sit idle. Many places have been visited and many useful things done.
The famous artist Ilon Wikland who has illustrated many Astrid Lindgren's books has her own gallery in Haapsalu. Mrs Wikland was born in Haapsalu and spent her early childhood there. That's why she gave all her originals to Estonia and therefore a gallery was founded. This year the gallery expanded and now there are a space for children to play and craft. It is a lovely place!
Then there was Estonian Song and Dance Celebrations. Thousands and thousands of people wearing our national costumes and singing... It was amazing! It is impossible to describe it, you have to see and feel it.

My mother stayed at us for a week, so my children had a quality time with her. They played and baked pancakes and went for a walk. And I had time to work in my garden.
Today and yesterday I picked blueberrys. We have good blueberry forests here so there is no excuse for not picking them. When I was a child, I hated picking blueberrys - it was a torture. No need to say that I enjoy it now.
I also casted on for Bed Jacket (Ravelry link) from "Beads, Buttons and Lace". I like knitting it - the construction of this jacket is far from ordinary and I am quite excited how it turns out.