MY ENGLISH BLOG

esmaspäev, september 26

Kampsunid, kampsunid....

Vahepeal olen siin aga aina kampsuneid kudunud. Alustan kõige viimasest - Sandri omast. Nädal tagasi tabas mind tugev süümepiin, et koon siin muudkui aga teistele aga oma lapsel pole ühtegi sooja ja parajat kampsunit selga panna. Otsustasin kõik pooleliolevad tööd ootele jätta ja kududa ühe kiirkampsuni.


Lõngaks valisin  Novita Aino lõnga, mis juba viis aastat kastis oma järge oodanud. Mäletan, et kui see lõng müügile tuli, siis olin temast millegipärast hirmus vaimustuses ja kohe oli vaja teda osta. Ikka viis tokki, et omale kampsunit teha. Kahjuks kadus enne mu vaimustus kirjutest lõngadest kui ma vardad ja lõnga kätte jõudsin võtta, nii et seisma see lõng jäi. Nüüd tundus ta aga täitsa sobivat, kuna tegu on villase ja pehme lõngaga ning sellises pruunis "raamis" ei tundugi see trips-träps halb.


Kudusin kampsuni mugava inimese kombel ehk ilma õmblusteta. Hõlmad ja seljaosa kudusin koos kuni kaenlaaluseni, varrukad ringselt. Siis võtsin kõik ühe varda peale ja passeosa kahandused tegin Zimmermanni moodi, ainult et neljandal kahandusel võtsin kokku 33% asemel 25%. Kohe edasi kudusin krae ja lõpuks liistud. Varruka soonikud tegin kohe pikemad, ehk peab siis kampsun kauem vastu:)
Ainuke häda on nüüd, et pool kirjust lõngast jäi mul järgi ja ma pean ikkagi edasi nuputama, et mida temaga teha...


Lõng: Novita Aino, träpsuline nr 866 (212 g) ja pruun  nr 67 (137g)
Vardad: 5,5 mm


Enne seda tegin aga Marjule Friida-kampsuni Katia Peru lõngast: 



Ja veel enne seda kampsunid Johanile ja Mariale. Johanile valisin mehelikuma tweed-lõnga, Maria sai omale aga sulgkerge mohäärkampsuni. Kuna Maibritle Maria kampsun väga meeldis ja ootamatult leidsin Kosmose vastast seda sama lõnga veel (mu eelmine oli ostetud mitu aastat tagasi), siis saab ka Maibrit omale sellise kampsuni.
Praegu jätkan R. kampsuniga, mille kudumist ma naudin väga, sest Rowani Felted Tweedi on alati hea kududa:)