MY ENGLISH BLOG

esmaspäev, jaanuar 23

Totaalset tibijuttu ja maailmaparandusjuttu


Ma jätan siis maailmaparandusjutu viimaseks, sellega on soliidsem postitust lõpetada:)
Aga tibijutust siis. Alustame huulepulgaga.
Alati, kui ma kuskil poes käin ja saan ülimeeldiva teeninduse osaliseks, tahkaks kohe sellest igal pool hõigata:) Mul oli selline mure, et tahtsin väga omale mingit värvi huulepulka, sest muidu ma kasutan vaid peaaegu läbipaistvaid huuleläikeid, aga kuidagi ei osanud seda õiget poest leida. Mul on see huulepulgasoov juba ammune asi aga kuna õige leidmine on nii raske, siis ma olen siiani käega löönud. Aga ühel päeval, kui mul seoses äralangenud kokkusaamisega järsku palju aega sülle kukkus ja kuna ma juhuslikult just Solarises olin, siis astusin Make Up Store'i sisse. Rääkisin sellele müüjale, kes minu poole esimesena pöördus, oma suure mure ära :) Ja küll on tore, kui sa leiad inimese, kes saab täpselt samamoodi kogu sellest värviasjandusest aru kui sa isegi. Alustuseks soovitas ta mulle huulepulga asemel kombinatsiooni huulepliiats (väga pehme) pluss huuleläige (püsib kaua). Sellega ma olin kohe päri, kuna mu õel just selline komplekt klassikalise huulepulga asemel on. Seejärel suunati mind sujuvalt meigitooli ja hakkati aga pliiatseid ja läikeid testima. Ülteme nii, et ma poleks ise elu sees selliseid valikuid teinud aga tulemus oli just mulle sobiv. Ja see teeb ju nii suurt rõõmu, kui leiad just selle õige tooni, või kaks... Ma leidsin kaks :) Ja müüja nimi oli Kairit, soovitan!


Kreemijuttu ka:) Ma kirjutasin jõuluvanale, et soovin Dr. Hauschkalt midagi. See Hauschka on mul juba vana lemmik, aga vahepeal ma hakkasin koonerdama ja ostsin Lumene parabeenivaba sarja. Jõuluvana tõi mulle Melissi kreemi ja see on nii supermõnusa lõhnaga ja mõnusa tundega et ohh... Mulle üldse tohtult nende Hauschka asjade lõhnad meeldivad, sellised natuke heina ja natuke millegi seletamatu lõhnad:)


Ja siis ma juhtusin ükspäev mingile artiklile, kus räägiti sellisest Eesti looduskosmeetika firmast nagu Moshi. Ja kuna ma olin just sellisel looduskosmeetika lainel ja kuna tegu on ju ka meie omamaise firmaga ja mis seal salata, pakendid on ka nii lahedad, siis tegin ka sealt tellimuse :) Algul ma olin natuke kurb, et neil üldse kreeme pole, aga hiljem, kui ma kodust kreemitegu hakkasin uurima, sain aru, et kreeme on vist lühikese säilivusaja tõttu raske müüa? Igal juhul tellisin näoõli ja jojobaõli ja eeterlikke õlisid ja ühte mangolõhnalist kehakoorijat. Ja siis veel mangovõid, millega ma ei osanud alguses midagi peale hakata, sest tegu oli sellise üsna kõva ja mitte just eriri hästi lõhnava rasvaga. Olles natuke internetis tuhlanud, julgesin ma siis selle mangovõi üles sulatada ja talle jojobaõli ja eeterlikke õlisid sisse mikserdada, et saaks natuke määritavama segu. Eeterlike õlidega pingutasin vist natuke üle aga esimese kreemiteo kohta käib küll. Näoõli ja jojobaõli (kuhu ma ka natuke eeterlikke õlisid sisse segasin) on väga mõnusad, samuti meeldib mulle väga ka see kehakoorija. See lõhnab nii imeliselt mango järele ja kuna koostisained tundusid kõik sellised söödavad, siis ma isegi natuke proovisin seda :) Kuna koorimisagent on suhkur, siis oli hea küll, kuigi natuke jäi ikka lõhnaõli maitset lõpuks suhu:)
Ja nüüd on mul siis suur kihk ise päris kreemi teha, no ikka emulgeerida ja doseerida. Aga produktide tellimiseni pole veel jõudnud, kuig Hobipunkt on riti ja rästi läbi töötatud :) Kui leiaks veel ühe kauem säiliva näovee retsepti ka... Tahaks sellist teha, nagu Hausckal on :)

Aga maailmaparandusest ka. Sander  ajas mind täna kell 4.45 üles, ise küll peale seda õndsalt edasi magades. Ja kuna mul on hetkel nii palju igasugu ideid peas, siis hakkasid need kohe jälle peas ringi käima ja edasi magamisest ei tulnudki midagi välja. Kui ma olin pooleli olevad kindad ära lõpetanud aga und ikka veel ei tulnud tagasi, siis hakkasin, nagu ikka, netis kolama ja leidsin jälle palju põnevat minu suure iidoli Reet Ausi teemal. Näiteks tema kõne TEDx-l või siis Jaak Kilmi tehtud film Out of Fashion või siis trashtotrend.com leht. Kas pole inspireeriv, mida saab teha 300 paarist Montoni praakpükstest? Või teksatükkidest?  Vaadake kindlasti ka videoklippe selle lehe Documentary rubriigist. Peale selle info (mis enamikus on küll ju teada aga ikka tore uuesti kuulata) ja inspirastiooni tulva oli raske võtta kätte mingi ÜKS töö, ma oleks tahntud paralleelselt lõikuda teksasid ja õmmelda vanadest teega värvitud voodilinadest romantilisi kleite. Kuna aga hommikul tuletas end meelde tõsiasi, et Sandril pole üldse kodudressipükse, siis võtsin ma hoopis kätte ühe tüki uhutud dressiriiet ja õmblesin kaks paari ülilihtsaid kodupükse, ilma igasuguste kaunistusõmbluste või -detailideta.
Reet Ausi mõju all olen ma ikka veel ja üritan leida mingitki põhjust, miks ma ikka sinna HjaMi lähen, kui kuhugi väljamaale satun.... Lõppu ka väiksed luuleread :)



Muuda ennast, muutub maailm,
mitte palju küll, kuid siiski sinu enda jagu;
kui on miljon suutjat, muutjat, lahkulööjat, näiteks,
nähtavaks saab kohe üpris võimas vagu!


pühapäev, jaanuar 15

Kaks kleiti ja üks kampsun


Mõtlesin, et teen endale sünnipäevaks mummulise kleidi. Minu meelest see mõte kõlas väga ilusti, umbes sama hästi nagu "kellaviietee" või "suur kruus koorekohvi" :) Mummud sobivad sünnipäevaga väga hästi kokku! Eelmisel aastal, kui ma täitsa süütute mõtetega läksin Haapsalu Kangadžunglisse eesmärgiga osta poolteist meetrit voodrit, nägin ma poe uksel silti, mis teatas, et kõik on poole hinnaga. Loomulikult ei tulnud ma poest ära vaid voodriga :) Muidugi ma ostsin seda imelist mummulist kangast :) Ja kuna hiljuti saabunud õmblusraamatud tõid tagasi ka minu õmblustuhina, siis oligi asi vaid vormistamises.
Tegelikult tegin ma ka proovikangast testkleidi (ainult ülemise osa küll) ja õpetasin ka Andresele kleidiproovi tegemise algvõtteid, sest iseendale on proovi teadagi üsna võimatu teha. Kui Andres asja mõttele pihta sai, siis läks tal proovi tegemine juba ludinal ja ta ütles, et see olevat isegi lahe olnud.


Lõige on kombineeritud Colette Sewing Handbook lõigetest (varrukad Licorice kleidilt ja muu Truffle kleidilt, alumine osa siiski muudetud).


Kangas on mingi sünteetiline kiud aga jätab üsna siidsatiini mulje. Mummud on sametised. 
Mis selle kleidi puhul on veel tore - teda saab mitmeti kombineerida. Kui väga pidulik puhk ei ole, siis kannan seda selle kampsuni ja punaste saabastega. Pidulikumal puhul paneksin siiski mustad kõpskingad. Ja variante on veel :)



Enne jõule oli mul vaja teha aga üks kleit ilma igasuguse õmblusisuta. Andrese töökoha jõulupidu seisis ukse ees ja ma ei tahtnud enam jälle panna selga ühte oma kahest mustast kleidist, millega ma vaheldumisi  juba üsna mitu aastat läbi olen ajanud. Kanga ostsin kunagi Abakhanist ja kohe kaks suurt restitükki - et siis saab sellest igasugu tegumoega kleiti teha. Kurb oli aga minu meel, kui ma õmblema asudes avastasin, et üks kangatükkidest on pronksja läikega, teine aga hoopis kuldniidiga. Mis tähendas, et mul oli järjekordselt kangast liiga vähe. Kuna pikalt otsitud lõike järgi ma enam kleiti teha ei saanud ja kaotada polnud midagi, siis otsustasin kangaga lihtsalt improviseerida. Alustasin kleidi tegemist nii, nagu vanaema mulle kunagi nukuriiete tegemist õpetas - panin kanga nagu kirja neljaks kokku, lõikasin pea jaoks augu ja siis sellise kimomojoonega ka varrukad. Peale seda pidin oma teost vist veel kümme korda selga panema, et kohendada kaelaauku, varruka- ja kehalaiust jne. Õmblesin keskkohta ka voldid, muidu oli asi natuke liiga kartulikoti moodi. Lõpuks õmblesin ka varrukate otsa torud, sest tahtsin pikki varrukaid. Ja selline ta siis tuli - omaloominguline kleit :) Muidu pole viga, aga natuke tahab ta "taha sõita" ehk et ta pole nagu väga tasakaalus. Aga peol ma temaga käisin ja kannan veelgi. Kangas mulle meeldib väga!



Suvel kudusin oma ristitütrele sünnipäevaks roosa mohäärkampsuni. Mulle hakkas see kampsun ja eriti see lõng väga meeldima. Suur oli mu rõõm, kui leidsin seda lõnga veel Kosmose lõngapoest. Kunagi ma ta sealt olin ostnudki, aga kuna vahepeal oli mitu aastat mööda läinud, siis ei osanud oodatagi, et seda sealt veel leian. Pulloverist oli ta ammu otsas. Niisiis kudusin Maibritile samasuguse :)


Lõng: Sublime Kid Mohair blend, kulus vist 4 tokki
Vardad: 3 mm
Tegumood: omalooming


Kleidipostituses kiitsite mind küll, et teen lapsele pruuni kleidi aga näete nüüd, milline paduroosa kampsun selle peale käib :)


Kampsuni oleks võinud küll suts laiema teha, samas on kitsam kampsun jälle eest lahti kandes ilusam. 

Nööbid on ühe second-hand kitli eest. Panin nad ette pahem pool väljapoole, muidu läikisid liialt.

Kui mul seda lõnga veel oleks, siis ma kooks vist endale ka sellise. Ilmselt küll mitte nii roosa. Sest see kampsun on sulgkerge. Nööbid kaaluvad vist ka rohkem :) 

laupäev, jaanuar 14

Sale in Ravelry Store

In my Ravelry Store! Until January 31. Welcome!

esmaspäev, jaanuar 9

Kolm raamatut ja üks kleit


Mõni aeg tagasi võtsin kätte ja vaatasin läbi kõik oma readeris olevate õmblusblogide uuemad postitused. Vahepeal olin kudumisest nii haaratud, et õmblemine ei tulnud meeldegi:) Ja kui ma neid blogisid siis sirvisin, avastasin, et päris mitu ihaldusväärset õmblusraamatut on ilmunud. Mida mul muidugi väga vaja oleks :)
Ühest oma lemmikutematest õmblusblogidest avastasin, et BurdaStyle nimeline veebikeskond on välja andnud omanimelise raamatu. See nimetatud veebikeskond on tihedalt seotud Burda ajakirjaga, aga kuna USA-s Burdat ajakirjana välja ei anta, siis seal keskkonnas müüakse Burda lõikeid eraldi, lisaks teevad nad seal ka mingeid oma lõikeid, mida siis pdf-idena müüvad. Minu jaoks tundub see lehekülg seal mitte eriti kasutajasõbralik ja ajas mu vana arvuti undama, nii et ma ei saaks päris öelda, et see lehekülg oleks mulle sama, mis kudumise jaoks Ravelry. Aga põhimõtteliselt on ta siis õmblemismaailma Ravelry:)

Aga raamatust. Mind paelusid selle raamatu puhul põhiliselt kleidi, pluusi ja mantli lõiked. Samuti meeldis mulle väga see lähenemine, et üks lõige ja hulgaliselt modifikatsioone. Raamatus on seeliku, pluusi, kelidi, mantli ja koti põhilõiked ning iga kohta on kolm variatsiooni koos põhjalikemate juhistega. Kahjuks ei lugenud ma seda kohe välja, et iga asja kohta on siiski vaid kolm põhjalikumat juhendit ja ülejäänud on vaid fotod inspiratsiooniks. Saan aru, et selles BurdaSyle keskkonnas tehti mingi võistlus, kus kasutajad said põhilõikega natuke hullata ja siis hääletati kolm kõige populaarsemat mudelit, mis siis läksid raamatusseja ülejäänud vaid fotodena. 
Raamatu alguses deklareeritakse, et see raamat on mõeldud kõigile algajatele, isegi kui nad pole varem niiti nõela taha ajanud. Mina seda küll algajatele ei soovita, sest minu meelest on see natuke liiga pealiskaudne ja illustreerivat materjali on liiga vähe. No näiteks võiks ju olla ikka joonis selle kohta kuidas ja kustkohast mõõtu võtta! Seal on ainult mingid ilupildid selle kohta. Osadest teemadest libisetakse üsna kiirelt üle. Ma pole ise raamatu järgi õmblemist alustanud ja seetõttu ei tea, mis need põhilised komistuskivid võiks olla, aga igal juhul tundub mulle, et see raamat on pisut pealiskaudne. 
Kuna mina otsin sealt rohkem inspiratsiooni, siis see teooria osa põgusus mind isiklikult ei häri. Ma pole veel jõudnud raamatust midagi õmmelda, aga see kleit ja mantel, ja ka pluus, on minu jaoks väga isuäratavad. Ja mulle väga meeldivad ka paljud variatsioonid, nii et sellist sädet sain ma sealt raamatust küll. Siiski annaksin viiest tärnist talle vaid kolm. Sest õmblemise õppimiseks on olemas palju põhjalikumaid ja paremaid raamatuid ning üks-lõige-mitu-erinevat-tulemust stiilis raamatuid on ka paremaid, näiteks kasvõi Wendy Mullini raamatud.

Variatsioonid pluusi teemal. Nende kohta täpsemaid juhendeid ei ole. Ainult pildid.
Variatsioonid mantli teemal. Ainult pildid.
Kolm seelikuvarianti, nende kohta on siis täpsemad juhendid.
Variatsioonid kleidi teemal.
Pluus.
Lõigetetasku :)
Kleit.
Viis mudelit, mille põhilõiked raamatuga kaasas on: seelik, pluus, kleit, mantel ja kott.
Kott. Raamatu kõige mõttetum lõige mu meelest.
Mantel - mulle väga meeldib!
Seeliku variatsioonid inspiratsiooniks.



Teine raamat, mis tundus hädavajalikuna, on Sarai Mitnicku "Colette Sewing Handbook". 
Ma olen Sarai blogi juba üsna mitu aastat jälginud ja tema tegemistele kaasa elanud. Tema nimelt otsustas ühel päeval et aitab sellest kontsernitööst ja ta lõi oma firma, mis teeb kerge vintage hõngulisi lõikeid. Tänu oma pühendumusele ja põhjalikkusele, on tema lõiked saanud väga palju fänne ning tundub, et tal läheb hästi. 
Kuna Sarai mulle väga meeldib, nii oma stiilitunnetuse kui põhjalikkuse poolest, siis muidugi ma väga tahtsin ka tema raamatut. Missest, et selles olevad lõiked on mõeldud kurvikamatele daamidele.
Ja raamat on just nii mõnus, nagu ma ette kujutasin. Palju illustreerivat materjali, põhjalikud juhendid ja naiselikud kleidid. Kahju on muidugi sellest, et ma pean neid lõikeid kõvasti muutma, aga samas on see ka päris põnev. Sest raamatus on ka põhjalikud juhendid selle kohta, kuidas lõikeid kitsamaks-laiemaks muuta. Ma sain ikka mõnusalt lõikuda ja kleepida, kohe selline päris-õmbleja tunne tuli paeale. Kahjuks pole mul praegu raamatu järgi valminud kleidist fotosid, aga teeme need nii kiiresti kui võimalik (no kui tekib selline olukord, et on valge, Andres on samal ajal kodus ja mina ei maga :) ). Võin etteruttavalt öelda, et kleit tuli selline, mida ma rõõmuga kannan :)
Aga sellest raaamatust veel. Lisaks lõigetega manipuleerimise juhenditele ning põhjalikult illustreeritud õmblemisjuhenditele on raamatus siis ka viis lõiget - kolm kleiti, üks pluus ja üks seelik. Lisaks räägitakse põhjalikumalt ka kangastest. Ühesõnaga on tegu ilusa ja põhjaliku raamatuga ja seda ma julgeks soovitada küll. 

Taffy blouse. Stiilinõuanded.

Meringue skirt. Stiilinõuanded
Licorice dress. Stiilinõuanded.
Pastille dress. Stiilinõuanded.
Truffle dress. Stiilinõuanded.

Ja kolmas raamat, ilma milleta ma enam elada ei saanud, on jaapanlase Shufu To Seikatsu Sha (on ikka nimi!) raamat "Simple Modern Sewing". Mul on kodus olemas juba üks jaapani õmblusraamat ja enam-vähem teadsin, mida oodata - lihtsad lõiked, nutikad joonised, mõnus maalähedane stiil. Minu esimene japside raamat oli tegelikult ka jaapani keeles, aga kuna jaapanlased juba oskavad jooniseid teha, siis polegi tegelikult vahet, mis keeles need pildiallkirjad on. See raamat on Interweave Pressi poolt välja antud ja läbinisti inglisekeelne.
Võttes arvesse minu elustiili ja kehaehitust, siis sobib see raamat mulle tegelikult kõige rohkem :) Raamatus on 8 lihtsat lõiget, igast on kolm variatsiooni. Mulle kohe väga meeldib selle raamatu stiil ja värvid ja hõng. Mulle meeldib väga ka raamatu sissejuhatus: "You know how it is. You always end up grabbing your most comfortable lothes from the closet. Imagine if  you could make a closetful of favourites for yourselt!". 
Jah, jutt seal raamatus on sama mõnusa tundega kui pildidki. Mulle see raamat väga meeldib!

Kõik mudelid üheskoos. Neile kõigile on lõiked-juhised.
Stiilinäide.
Hõlmik.
Oi kuidas mulle need joonised meeldivad!

Ja tänu nendele raamatutele tuli minu õmblemismodžo tuhingaga ja täistuuridel tagasi. Lisaks oma kleidile õmblesin ka Maibritile kleidi. Kangas oli mul juba mitu aastat kapis olemas, nagu ikka. Tihti olen teda kätte võtnud, aga kuidagi ei leidnud kangale väärilist tegumoodi. Nüüd siis lõpuks leidsin.



Ei lähe küll teemasse, aga teate, kuidas ma armastan neid Maibriti kingi! Need on pehmed, seest ja väljast nahast ja nii mõnusalt tagasihoidlikud. Ostsin need Madeiralt, made in Portugal, hind alla 30. Miks meil selliseid kingi ei müüda? Peab ikka meeletult vaeva nägema, et leida lapsekingi, mis pole üledekoreeritud või siis vakstust või sportlikud või megalaiad või megakallid. Kahetsen, et ei ostnud kahte paari - oleks ju võinud ka järgmise suuruse võtta :)


Kleidilõige on 6/2010 Burdast. Tegin selle valge variandi, ainult et varrukatega. Nii hea lõige oli, et mitte midagi ei pidanud muutma. Miks ma küll neid Ottobresid ikka veel ostan? 


Nüüd tuli küll nii pikk postitus, et kõht lähks kohe tühjaks :) Loodetavasti saab varsti ka kleidiga kekutada :)