MY ENGLISH BLOG

laupäev, november 3

Kampsunijuhend


Tegin üle pika aja väikese põike ajakirjalehekülgedele. Nimelt kudusin novembrikuu Pere ja Kodu ajakirja kampsuni(d) ja muidugi kirjutasin ka juhendi. Juba aasta on ilmunud mõnusalt uuenenud Pere ja Kodu Kirsi Altjõe juhtimisel, aga mul on eriti hea meel, et minu kampsun ilmus just selles numbris, kus ka Maril-Liis esimest korda süüa teeb. Tema on nimelt nüüd Pere ja Kodu köögitoimetaja. Kahjuks pole ma veel jõudnud ajakirjaga põhjalikumalt tutvuda, aga ootan seda huviga.


Kampsun on aga klassikaline ja universaalne - sobib nii poistele kui tüdrukutele. Valisin lõngaks kõigile kättesaadava ja taskukohase Novita Jussi. Ja kui Jussit ei saa, siis 7 Venda, mis on sisuliselt sama lõng, peaks olema küll paljudes kohtades esindatud. Seekord juurdlesin ma lõnga üle kohe pikalt - tahtsin hirmsasti Rowani Felted Tweedist teha, aga otsustasin siis, et tulgu see kampsun selline maavillasem. 


Kudusin kampsuni alt üles, kehaosa ühes tükis, varrukad ringselt ning ühendasin kõik passeosas. Maibriti kampsunil on kaeluses kitsas soonik, Sandri omal on soonikut pikemalt edasi kootud ja sellest tuli krae. Õmmelda on vaja vaid kaenlaalused. Nööbiliist on ka kohe külge kootud, mulle endale see väga meeldib - mugav ja ilus. Kui just ei satu nii suurde kudumishoogu, et nööpaukude tegemine ununeb :)




Varrukasoonikud on spetsiaalselt pikemad kootud, et ikka kasvuruumi ka oleks. 
Selline ta siis sai - head kudumist!