MY ENGLISH BLOG

esmaspäev, oktoober 27

Mõnus nädalavahetus ja head raamatud

Sellel nädalavahetusel olid meil õde-õemees külas. Nädalavahetus kulges põhiliselt söömise tähe all. Ma olen juba kirjutanud, et siin maal meeldib mulle kohe eriti süüa teha, aga veel meeldib mulle, kui on olemas sööjad, kes toitu ka hinnata oskavad. Või siis asjalikult kommenteerida-kritiseerida-nõustada :) Ja tore on ka see, et kui meil käivad külalised, kes jäävad terveks nädalavahetuseks, siis on meilgi selline mõnus puhkus. Sest muidu ajab ikka ju üks töö teist taga ja nädalavahetus on ainuke aeg, millal Andres saab meie ülemist korrust ehitada. Ja nii need puhkepäevad kaovadki käest. Külalistega aga võtad sujuvalt aja maha ja teed nii mõndagi, mida muidu ehk ei viitsiks. Näiteks minna raju vihmaga mere äärde tormi vaatama. Me ei oleks Andresega iialgi viitsinud seda teha, aga külalistega küll. Ja oli mida vaadata... see tikkus isegi silmast-suust-kraevahelt sisse :) Kõige vapram oli Sandrer, kes täiesti rahuliku ilmega tormi trotsis. Aga eks tal ole head tuule- ja veekindlad riided ka (aitäh, Vikeldaja!).Nüüd jään siis ootama järgmist pühapäeva, mil kallid sõbrannad mulle külla tulevad!
Ja veel. Sain Amazonist tellitud raamatud kätte. Jane Brocket "The Gentle Art of Domesticity", Amanda Blake Soule "Creative Family" ja Anthea Turner "How To Be The Perfect Houswife". Ma kujutan ette, kuidas te peale sedal loetelu muigate, aga no ma ju tahan lugeda selliseid raamatuid, mis minu valikuid toetavad :) Viimase raamatu tellimine on selgelt inspireeritud samanimelisest koristamise-telešõust, mis mind tohtult innustas korda looma ja mõjutas muul moel positiivselt. Jane Brocketi raamat sai aga tellitud, kuna olen tükk aega tema blogi, Yarnstorm, lugenud ja fännanud. Raamat on imeline, mulle väga-väga meeldib ja see tiivustab mind tohtult. Soule raamat on jälle selline hästi maalähedane ja heas mõttes lihtne. Propageerib perekesksust, loovust ja läheduse hoidmist oma kõige kallimatega.
Ja-jah, mida me küll teeksime ilma raamatuteta! Ja ilma Amazonita :)

4 kommentaari:

Helen ütles ...

See ülemine merepilt on ilus. Süngelt ilus :)

Aga see Anthea Turner on mulle ka inspireeriv olnud. Ma küll raamatut pole lugenud, saadet vaatan küll. Ja samas mees ei saa näiteks aru, miks mulle see saade meeldib. Samas ei saa ka mina aru paljudest saadetest, mis talle meeldivad.
Ma tahan öelda seda, et niikaua, kui endal ei teki mingi raamatu või saatega sidet. Niikaua ei mõistagi päris lõpuni, miks mõni teine seda fännab.

Sirliiz ütles ...

Kui kaunid pildid!

Ma ootasin juba, kuna sa Jane Brocket raamatust kirjutad, ma nii kibelen seda tellima :) Kuidas sulle see USA versioon tundub? Ma ei ole siiani suutnud otsustada, kas armsama kaanekujunduse pärast tasub rohkem raha välja käia ja UK oma tellida :)

A. Turneri raamatu tellisin inglise amazonist, imekombel oli seal odavam, mida reeglina ei juhtu. Ma olen vaimustuses, ainult illustreerivat materjali võiks pisut olla, kuigi seda "viga" ma teadsin enne tellimist ette kommentaaride põhjal.

Ahh, kui nüüd maale ka veel elama saaks :)))

Krentu ütles ...

Kuna mul Briti versiooni kõrval pole, siis ma muidugi ei oska võrrelda, aga kui kaane kujundus välja jätta, siis minu meelest on kõik väga ilus :) Ja see Briti kaanekujunduse pilt on raamatus sees, nii et võib siis sealt seda südamekujulist kooki vaadata :) Aga minulgi kripeldab, et äkki poleks pidanud koonerdama :)
Anthea raamatus võiks tõesti rohkem illustratsioone olla, aga kui seda teksti lugeda, siis tegelikult ju otsest vajadust ei ole. Aga ikkagi võiks :D Ja ma ei viitsinud seda eraldi tellima hakata, seega tuli Ameerikast.

Mel ütles ...

Mmm... ei ole kunagi amazonist tellinud, aga sinu raamatukirjeldused ajasid isu peale :) Avastasin, et Kriso kaudu saab konkreetseid huvipakkuvaid väljaandeid isegi soodsamalt tellida ja ei pea krediitkaarti tegema. Igatahes aitäh! Loodetavasti toob kuller mulle varsti ukse taha Anthea Turneri ja Amanda Blake Souli üllitised. Ja küll ma siis hakkan koristama ja lapsega ussikesi uurima :)