tag:blogger.com,1999:blog-18247198.post6360317824230427449..comments2024-02-24T10:28:59.355+02:00Comments on Mõtelda on mõnus...: KõrvitsKrentuhttp://www.blogger.com/profile/11234318831627084242noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-18247198.post-53662760421651677632011-03-28T09:18:37.375+03:002011-03-28T09:18:37.375+03:00Oi kui lahe ... nagu tõeline Muumimamma ;-)
Ma jub...Oi kui lahe ... nagu tõeline Muumimamma ;-)<br />Ma juba teksti alguses jooksin telefoni juurde ja helistasin vanaemale - kas Sul kõrvitsaid veel on? Ja ongi ja pidigi nii suur olema, et hea meelega meilegi antakse. Seega supp läheb raudselt proovimisele. Kas eeldan õigesti, et need suurepärased kaunistused lähevad siiski vaid täiskasvanute taldrikutesse?<br />Veelkord aitähh hea idee eest. Mul ongi siin veidi loominguline kriis köögitoimkonnas ;-)<br />Mul on albumis ca 10 a tagune pilt, kus Ago megasuurt kõrvitsat trepist üles veab, mis on talveks linna toodud. Sellest tehti arvatavasti kõrvitsasalatit (õige on vist öelda marinaadis kõrvitsat). Mul ema ja vanaema (täpselt ei tea, kes mis osa teeb) teevad nii megahead kõrvitsasalatit, et ma ei suuda kunagi enne purgi lõppu pidama saada. Olgu purk siis pooleliitrine või liitrine.<br />Ja seemneid meie eelmine aasta röstisime ... väga head tulid. Kui ma nüüd meenutama hakkasin, et millisest kõrvitsast need seemned võtsime, siis tuli meelde ...<br />kuna meil sügisel päris palju ja erinevas suuruses kõrvitsaid oli, siis sai üks katsetuseks välja valitud. Kõrvitsa raamatus (täpset pealkirja ei mäleta) oli üks retsept .... lõikasime väiksemal kõrvitsal "kaane" pealt, puhastasime, sisse riis, mustad ploomid ja kanakoivad (no üht teist oli veel), "kaas" peale (nii armas oli, sest see jupike vart oli ka otsas, nagu sang) ja ahju "podisema". Ja serveerimiseks kraabid juurde ka pehmeks küpsenud kõrvitsa sisu "poti" küljest. Selline ökoloogiline pott. Maitse ... hea. Üliheaks kohe ei nimetaks, aga see võis olla ka harjumuspäratust maitsest. See-eest tegemise rõõm oli võrratu ;-)<br />No ühest asjast siis veel unistasin ... pürolüüs ahjust ;-)Ingridhttps://www.blogger.com/profile/14880555033131198527noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18247198.post-8592934083153656922011-03-22T02:33:19.398+02:002011-03-22T02:33:19.398+02:00Tänan teid:)
Kadri - no väga tore ühine kõrvitsanä...Tänan teid:)<br />Kadri - no väga tore ühine kõrvitsanädalavahetus oli meil siis :) Ja lahe, et te ka Muumidest mõtlesite. Sander tahtis ka omale kodu sinna koore sisse teha, aga sai lõpuks aru, et Väike My on temast ikka palju väiksem ja temale jääb koor kitsaks või siis et minu kõrvits oli liiga tagasihoidlike gabariitidega :)<br />Anonüümne - ikka peegelkaameraga, jah :)Krentuhttps://www.blogger.com/profile/11234318831627084242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18247198.post-4177365654581451722011-03-21T17:07:12.445+02:002011-03-21T17:07:12.445+02:00minu lemmik on teine pilt, millised emotsioonid, s...minu lemmik on teine pilt, millised emotsioonid, super! :)Kratthttp://(valikuline)noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18247198.post-70377143444455565182011-03-21T16:23:40.411+02:002011-03-21T16:23:40.411+02:00Ma olen ikka imestanud, kui ilusate värvidega pilt...Ma olen ikka imestanud, kui ilusate värvidega pilte Sa üles riputad. Need on ikka peegelkaameraga tehtud? Või on seebikarbiga (kuigi seda eriti ei usu)? Ning kõrvitsapüreesupp on ka minu lemmik! <br />Alati, kui näen, et sul uus postitus üleval, tuleb väike elevus sisse, et millest küll sa täna kirjutasid :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18247198.post-17329408390605782852011-03-21T11:50:02.812+02:002011-03-21T11:50:02.812+02:00Aitäh, Krentu! Mul oli vaja nüüd poole vähem kirju...Aitäh, Krentu! Mul oli vaja nüüd poole vähem kirjutada, sest oled ilusti kõik kõrvitsamõtted kirja pannud. Vahva juhuse tahtel oli ka minul väga kõrvitsane nädalavahetus :):) ja kõik kõrvitsa-tundmused olid vägagi analoogsed. <br />Sinu gastronoomilised ideed on tänuväärt, panen need kõrva taha. Kõrvits on lahe!Polkovnik (Kadri)https://www.blogger.com/profile/11659491501226348524noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18247198.post-43522724365462890602011-03-21T09:47:38.498+02:002011-03-21T09:47:38.498+02:00Mul varustab kõrvitsaga vanaema ja kahekesi on ühs...Mul varustab kõrvitsaga vanaema ja kahekesi on ühse sellise keskmiku ära tarvitamine ka ikka üks suur tegu. Võtsn samuti mõni aeg tagasi Mari-Liisi blogi aluseks ja läks käiku kõrvits koorest seemneteni. Hästi, koort küll ei tervitanud aga kõik muu küll :) Mulle maitseb samuti ahjupüree rohkem, pealegi on seda imelihtne teha ja sügavkülmast vajadusel võtta. Supp on mul ka erinevate allikate põhjal kokku omalooming, üsna sarnane sinu versioonile. Ainult nii rikkaliku garneeringuga pole veel proovinud :)<br /><br />Aga seemnetega on nii, et minu jaoks valmistamiseks kulunud jõupingutus ei olnud väärt tulemust. Kindlasti proovi ära, kuid meil jäid seisma. Ja väga julm oli neid seemnekesi ükshaaval kõigest lögast puhastada ja siis täesti kuivaks saada. Jäid natuke kuivad ja kõvad, võimalik et otused olid lihtsalt suuremad :)Unknownhttps://www.blogger.com/profile/10250040278196304670noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18247198.post-77880269818549421602011-03-20T23:59:07.925+02:002011-03-20T23:59:07.925+02:00Mulle meeldivad nii Sinu kui Mari-Liisi blogid ja ...Mulle meeldivad nii Sinu kui Mari-Liisi blogid ja viimasest olen teinud nii kõrvitsapüreed kui röstitud seemneid.<br /><br />Külmutatud püree on väga tänuväärne, näiteks risoto tegemise juures, kus ühel päeval võtad püree sulama ja järgmisel päeval on ainult sibula-küüslaugu hakkimise ja asjade pannile kummutamise vaev.<br /><br />Ja röstitud kõrvitsaseemneid tasub kindlasti proovida! Seemneid ahju pistes olin küll pisut skeptiline, aga kogu ports kadus ühe jutiga laualt. (:Kata.http://katakoob.wordpress.comnoreply@blogger.com