MY ENGLISH BLOG

laupäev, detsember 29

Jõulud

Jõulud algasid meil kuuse ehtimisega. Siis tuli hinge ka natuke igatsetud jõulutunnet. Sellel aastal oli Maibritil vaba voli võtta kõike meie jõuluehete kastist, kuhu on aastatega kogunenud igat sorti ehteid, ja nendega kuuske ehtida. Tulemuseks on folk-glämm kuusk. Maibrit ise oli selle üle väga õnnelik :)
Jõule tähistasime koos õepere ja emaperega. Meie emaga tegime soolast, õde magusat. Ja peab ütlema, et nii maitsvaid jõule ei mäletagi. Oli kala, oli liha, oli Pille õllekapsast, oli safraniõunu, oli tiramisut, oli trühvleid... ja see pole veel kõik...üks parem kui teine. Palju head toitu kuulub jõulude juurde.
Ja mis peamine - oli rõõmu koosolemisest, oli rahu, oli tänutunnet, et mul on nii kallid inimesed überringi. Ja sellel aastal oli ka päkapikudraamat :)
Loomulikult toodi kingid kuuse alla just siis, kui Maibrit meie kõigi õhutusel nagu naelutatult akna peal päkkapikke ootas.
Maibrit sattus kinkide jagamisega täiesti hasarti. Kõik käis joostes. Minu ülesanne oli lugeda pakilt, kellele see on.
Ja kingid olid head, nagu ikka. Minule tõid päkapikud Iittala nõusid, Maailma parimate magustoitude raamatu, Eesti gourmet kokaraamatu, L'eau d'Issey lõhna... ju ma siis olen hea laps olnud :)Kohvilaud oli "naabrimuti" ehk minu ema juures :) Peale seda, kui lapsed ja mehed magama läksid, rääkisime ema ja õega juttu veel kella poole neljani. Meenutasime vanu häid aegu ja lobisesime niisama. Meil seda juttu ikka jätkub. Mis on tore :)
Olid helged jõulud...

neljapäev, detsember 13

Rubriik "Pudru ja kapsad" pluss Ostupall

*Viimasel ajal on selline väsimus-tüdimus-melanhoolia peal, et vähe sellest, et ei jõua blogida, ma ei jõua ka midagi teha, millest võiks blogida.
Eks see ole seotud ka sellega et Maibrit on haige. Peale pikki ponnistusi jõudsime selleni, et talle hakkas lasteaias meeldima. Siiski tegin plaane, et mida ma siis kõik teen ja kuhu lähen, kui on võimalik ainult ühte pampu kaasa vedada, liiga vara. Maibrit on nüüd rohkem haige kui terve. Ja viimasena sai ta endale lausa kopsupõletiku. Ja kuna meie perearsti asendusarst käskis antibiootikumid liiga vara ära lõpetada, algas kõik uuesti. Ma ei taha mõeldagi sellele ab kogusele, mida Maibrit peab võtma. Homsest peaks see rohu võtmine siiski ära lõppema, eks siis paista, kuidas läheb. Igaljuhul olen ma sellest südamevalust väga väsinud ja suutmatu midagi asjalikku teha. Aga emade töö pidigi muretsemine olema, nii et eks tuleb harjuda.
*Viimasel ajal on mul tohutu šokolaadi isu peal. 100 grammise Tiramisu šokolaadi Kalevilt söön korraga ära. Kõik Maibriti üllatusmuna šokolaadiümbrised söön ära. Nii kui kuskil šokolaadi vedelemas näen, söön ära. Täna sain terviutus.ee -st karbi käsitöökomme, need on nii head, et olen nad juba peaaegu kõik ära söönud. Ma ei tea, mis see on. No päikest ju üldse pole, kuskilt on vaja energiat saada ;)
*Vahest on tore ka enda üle uhkust tunda. Nagu täna. Olukord oli selline, et oleks võinud väga vihstada, närvi minna ja siis ühe nutuse kõne Andresele võtta. Aga ma suutsin ennast nii meelestada, et ütlesin endale "olukord on küll pisaraid väärt, aga ma lihtsalt ei viitsi närvi minna". Nagu Kajakaski on tõdenud, tavaliselt on asi meelestatuses. Kuigi kui tunned, et ikka seda negatiivset koguneb-ja koguneb hingele, siis on tervse huvides ikka kasulik natuke auru välja lasta :)
*Käisime Andresega Elisabethi vaatamas. Oli mõnus film küll. Mulle väga meeldis. Enim meeldis see liin, et kui kainelt kalkuleerides tundub, et olukord on sinust üle, ei tasu kunagi liiga vara alla anda. Sa ei või iial teada, mis saatusel on sinu jaoks varuks. Isegi Võitmatu Armaada on võidetav:)
* Ostupall on ka minule visatud. Ma kogu aeg mõtlesin, et lasen Andresel oma head ostud ilusti üles pildistada, aga tundub, et nii ei jõuagi ma oma heade/halbade ostude ülestähendamiseni. Sest nii kui Andres koju jõuab, annan talle pambu kätte :)
Ühesõnaga. Head ostud:
1. Salomoni matkatossud. Ostsin need 2001 aastal ja olid siis jube kallid, peaaegu 2000.- Aga siiani käin. Vooder on küll natuke kulunud, aga muidu nagu uued. Mõlema raseduse aeg olid need mu põhijalanõud. Sest Krista õpetas, kuidas on võimalik nii, et paelasid sidumata saab jalanõu jalga, jalas hoitud ja jalast ära :) Siin pildil on neid natuke näha ka.
2. Color Adapt jumestuskreem Max Factorilt. See on juba eiteamitmes. Vahepeal proovisin ka muud, aga see on ikka kõige parem.
3. Maybelline Dream Mousse Blush, 04 Mauve. Kõige parem põsepuna.
4. YSL Mascara Volume Effet Faux Cils - kõige parem ripsmetušš.
5. Tissot kell. Selle kinkis mulle küll Andres kolm aastat tagasi sünnipäevaks, aga ma ise valisin selle. See meeldib mulle tohtutult, kannan seda 24h.
6. Iittala nõud. Teevad argipäeva erilisemaks.
7. Inese uus plaat. It lights me up!
8. Beebimonitor. Ma ei tea, mida ma ilma selleta teeksin.
9. Köögikombain - kogu aeg kasutuses.
10. Õmblusmasin ja overlok. Minu sõbrad :)

Halvad ostud:
1. Electroluxi gaasipliit maale. Selle lastelukk mõjub ka täiskasvnutele ja vaeva tuleb näha palju, enne kui pliidi tööle saad. Pliidi seadistamine oli ka liiga keeruline, ma oleks ise äärepealt põlema läinud selle käigus, kui suure tulejoa endale näkku sain.
2. Jyski mööbel. Kunagi ammu ostime mõned asjad. Aga see mööbel on papist. Laguneb kohe ära.
3. Malmpott. Mina seda kasutada ei oska. Ei ole võimalik seda puhastada vaid paberiga pühkides, nagu soovitatakse. Sellisel juhul jääks see pott mul ikka nii mustaks, et läheks hallitama. Kui pesta, siis tuleb teha läbi mingi tüütu õlitamise protseduur, et pott rooste ei läheks. Ja kui toit kauemaks potti jääb, läheb halliks ja omandab raua maitse.
4. Dressid ja sporditossud. Iseenesest on nad head. Aga kuna ma vabatahtlikult oma vabal ajal sporti ei tee, siis pole nende järgi reaalset vajadust. Ja niisama ma juba dressis-tossus välja ei lähe.
5. Üks Dieseli T-särk. Kunagi kukkusin rahaga laamendama ja ostsin. Peale pesu olid kõik kirjad kadunud. Ekspertiisis öeldi, et ise olen süüdi, et ei tohi üle 30 kraadi pesta seda. Ma pesin siis järelikult 40, sest kuumemaga ma ei pese kunagi (va lasteasjad ja voodipesu). No see ei ole ju normaalne! Kah mul firmamärk. Eks see oligi karistuseks edevuse eest. Lubasin endale, et iialgi enam selle ülehinnatud kaubamärgi asju ei osta.

Ootaksin ostupihtimusi Kajakalt, Kristalt, Väikekassilt.

Tsau! Mul tuli nüüd jälle šokolaadi isu:D