MY ENGLISH BLOG

esmaspäev, veebruar 27

Tuttmüts ja teised


Maibritile oli vaja ühte õueskäimise ja jope alla panemise kampsunit. Kahju oli viimati tehtud roosat mohäärikat igapäev trööbata. Otsustasin seekord lähtuda materjalist, kuna erirti kõrgeid ambitsioone mul selle jopealuse kampsuni suhtes ei olnud:) Pealegi tahaks ma ükskord ometi lahti saada sellest suurest hunnikust Novita Aino lõngast, mida ma kunagi poole hinnaga Prismast kokku ahnitsesin. Tookord oli põhjenduseks, et see on mu mummumütsi lõng ja kuna neid ma ikka pidin vahel tegema, siis saigi kokku ahmitud. Tegu on mõnusa pehme villasega, mis kahjuks üsna ruttu topitama hakkab, küll mitte mohääriga vaheldumisi mütsi sisse kootuna. Sandrile tegin sügisel samast lõngast kampsuni ja see ikka topitab siin-seal, mõned kohad on ka jopekrõpsu poolt haavatud :) Aga selle lõnga tunne on mõnus.

Otsustasin panna pahema poole avalikuks pooleks, sest see oli palju ilusam. Punast jätkus vaid äärte tegemiseks ja seda kirjut jäi ikka üks tokk üle. Varrasteks valisin 6 mm-sed. Lõnga kulus umbes tokk igast värvist.

Maibriti enda sooviks oli saada omale uus tuttmüts. Kuna eelmine punane müts, mis selle nunnu jopega, mille mu õde Maibritile kinkis (oh oleks ometi minul ka selline!), jäi väikseks, siis tegin jope juurde uue. Mütsil on vooder ka, ühest T-särgi otsast tegin. Nüüdseks on mütsil ka nöörid, kuna Maibrit kurtis, et muidu peab kogu aeg mütsi sättima.
Punane lõng on Novita Princess Mohair, kahekordsena, lilla ja oranž on kampsunilõngad. Kudusin edasi-tagasi, puhtalt laiskusest. Vardad 5 mm, et tuleks tihedam.



Ja Eesti sünnipäevaks tegin Ragne Isamaatorti, mis on harmooniline kooslus kunagi lapsepõlves tehtud "Onu Tomi onnikese koogist" ja "Kirjust Koerast".  Väga maitsev tuli! Idee panna rukililled suvel sügavkülma, et siis veebruaris nendega torti ehtida, sain muidugi võrratult Mari-Liisilt:) Lipu tegi Maibrit :)

esmaspäev, veebruar 13

Hall


Üle pika aja kudusin endale kampsuni. Lihtsa. Kantava. Mida rohkem ma kampsuneid koon, seda lihtsamad kampsunid mulle meeldivad. Mulle meeledib parempidin koepind ja mulle meeldib seda ka kududa, kuigi paljud kudujad seda ei armasta.


Nagu minuga tavaliselt ikka juhtub, siis algul pidi kampsun hoopis teistsugune tulema :) Ja lõnga jäi mul ka puudu, aga õnneks leidus lõngaabivalmis inimene - aitäh, Maris!
Ja mis ma ikka oskan nii lihtsa kampsuni kohta öelda - kõik liistud on kohe külge kootud, taskud on põiki kootud. Siin-seal kasutasin ka lühikesi ridu ja seda kaelakaare kanti sain ikka mitu korda harutada, enne kui ilus tuli.


Lõngaks on Drops Lima, imeline hall segatud toon 9015, kulus 13 tokki. Vardad 4 mm. Ravelrys


Müts on juba mullune:) Kleit on Noarootsi kaltsukast (Trummi kaltsukas Hosbys).


Ma olen selle kampsuniga väga rahul ja tean juba, et sellest saab mu lemmikkampsun. Soe ja pehme, mugav ja universaalne:)

Minni harjutas ka natuke poseerimist:)