MY ENGLISH BLOG

teisipäev, oktoober 8

Maibriti kampsun ja minu uus müts


Aeg on ette näidata paar kudumit. Maibritile kudusin kooliskäimiseks kampsuni. Tegu on kunagi Eesti Naises ilmunud kampsuniga, muutsin ära esiliistu, mis originaalis oli tagasipööratud ja ka kaeluse osa, mis originaalis oli nöörkandiga ja lipsuga, nüüd aga soonikuga. Minule lihtsalt meelbib parempidine kude, ma ei saa sinna midagi teha. Olen tähele pannud, et eriti vanema põlvkonna esindajad kipuvad arvama, et kui kood "labast", siis tähendab see, et muud ei oska ja et ühe kampsuni peal võiks ikka näidata (kõiki) oma oskusi. Millal iganes ma aga hakkan kuduma sellist praktilist kampsunit, mis sobiks kõigega, tahan ma alati kududa just seda labast pinda. Nii on minu kampsunid siis kõik labased :)


Lõnga tellisin kunagi sellisest netipoest nagu Black Sheep Wools. Seal oli postikuluta saatmise kampaania ja lõng ise oli ka allahinnatud, nii et sain täitsa hea hinnaga. Lõngaks on Mirasol Cotanani mille koostis on taevalik - 60% pimapuuvilla, 40% merinot. Maibrit pani kampsuni selga ja momentaalselt hakkas seda kallistama, et nii pehme ja soe. Ma arvan, et puuvill-vill segu on minu lemmik lõngakokteil :) Ja Dropsil tuli ka ju nüüd selline segu välja, nimeks Cotton Merino.  Ma pole enda oma veel kätte saanud, nii et ei oska öelda, kuidas ta tundub, aga ootan põnevusega. Aga seda Maibriti kampsuni lõnga kulus mul 8 tokki, uskumatult palju. Kudusin vardaga 3,5.  Siiamaani on see lõng küll kenasti käitunud. Need lipsud jäid Maribritile kunstikoolis ette, nii et ükskord olen pidanud kampsunit juba guaššvärvist pesema aga mingit erilist topitamist siiani täheldanud pole. Nii et mõnus koolikampsun väikeste segavate lipsukestega :)







Enne Maibriti kampsunit kudusin tegelikutl mütsi, aga kuna ma kirjutasin sellele ka juhendi ja lasin seda ka testkududa, siis läks omajagu aega selle avaldamisega. 
Müts on selline vanakooli tuttmüts, aga mul oli just sellise järgi suur isu. Palmikud laenasin ühelt teiselt Maibriti kampsunilt (Manti). Lõngaks on jällegi üks mu lemmiklõngadest, Dropsi Lima, varras 4 mm-ne.


Mütsi juhend on saadaval minu Ravelry poes ja Etsy poes (ja juhend on inglise keeles).



Fotod tegi Andres meie armsas Elbiku rannas ja koduõuel.





Uute kudumiteni!