MY ENGLISH BLOG

laupäev, detsember 29

Jõulud

Jõulud algasid meil kuuse ehtimisega. Siis tuli hinge ka natuke igatsetud jõulutunnet. Sellel aastal oli Maibritil vaba voli võtta kõike meie jõuluehete kastist, kuhu on aastatega kogunenud igat sorti ehteid, ja nendega kuuske ehtida. Tulemuseks on folk-glämm kuusk. Maibrit ise oli selle üle väga õnnelik :)
Jõule tähistasime koos õepere ja emaperega. Meie emaga tegime soolast, õde magusat. Ja peab ütlema, et nii maitsvaid jõule ei mäletagi. Oli kala, oli liha, oli Pille õllekapsast, oli safraniõunu, oli tiramisut, oli trühvleid... ja see pole veel kõik...üks parem kui teine. Palju head toitu kuulub jõulude juurde.
Ja mis peamine - oli rõõmu koosolemisest, oli rahu, oli tänutunnet, et mul on nii kallid inimesed überringi. Ja sellel aastal oli ka päkapikudraamat :)
Loomulikult toodi kingid kuuse alla just siis, kui Maibrit meie kõigi õhutusel nagu naelutatult akna peal päkkapikke ootas.
Maibrit sattus kinkide jagamisega täiesti hasarti. Kõik käis joostes. Minu ülesanne oli lugeda pakilt, kellele see on.
Ja kingid olid head, nagu ikka. Minule tõid päkapikud Iittala nõusid, Maailma parimate magustoitude raamatu, Eesti gourmet kokaraamatu, L'eau d'Issey lõhna... ju ma siis olen hea laps olnud :)Kohvilaud oli "naabrimuti" ehk minu ema juures :) Peale seda, kui lapsed ja mehed magama läksid, rääkisime ema ja õega juttu veel kella poole neljani. Meenutasime vanu häid aegu ja lobisesime niisama. Meil seda juttu ikka jätkub. Mis on tore :)
Olid helged jõulud...

10 kommentaari:

Pille ütles ...

Tore, et teil helged jõulud olid! Ja nii armas Su ema ja õde piltidel näha :)
(Muide, mul järjekordne potitäis õllekapsast tulel, tellimustöö järjekordsele pereüritusele:)

Sirliiz ütles ...

Imelised jõulud ja armsad pildid, tegelikult ongi lähedased inimesed need, kes selle püha nii meeldejäävaks ja oluliseks teevad;)Ja alati kui keegi räägib/kirjutab kui tore neil õdede/vendadega koos on, tunnen kurvastust, et minul ühtegi pole.

Pidulaud on tõeliselt uhke ja see pisikeste siniste lillekestega serviis nii armas ;)

Meeleolukat ja lõbusat aastavahetust ka!

Anonüümne ütles ...

kusjuures mul on sama tunne nagu sirliizilgi, kuigi mul on 2 venda. Lihtsalt kõik ei ole nii lähedased nagu nende pere.

Ja väikese kadedusega loen ma alati kuidas neil ema ja õega pool ööd juttu jätkub.
esiteks ei saa mina laste kõrval öösiti isegi pissile minna, ilma et üks neist nutma hakkas ( ei tea kas olen mina liiga kanaema või lapsed liiga kleepekad)
ja teiseks ei oleks mul ka kellegiga niimoodi öö otsa jutustada :)

Tullia ütles ...

Kallid inimesed enda ümber ja lisaks hea toit - see teebki kokku head jõulud!

Anonüümne ütles ...

Tahtsin küsida nende ilusate lauanõude kohta- kas need on kusagilt eesti kaubandusvõrgust pärit? Mul on juba mõnda aega kinnisidee, et ma tahan oma maakodusse helesiniste kaunistustega lauanõude komplekti- midagi sellist, mis mulle vanaema pulmaserviisi natukenegi meenutaks. Ja mulle tundub, et sinu nõud on midagi sinnapoole. Muidugi eelistaks ma saada omale vanaema pulmaserviisi, aga las need nõud jäävad sinna, kus need on, sest vanaema nõudelt söön ju iga aasta jõulupühal, suguvõsa sünnipäevadel ja muudel tähtsatel pühadel.
Kinnisidee, mis teha.

Krentu ütles ...

Nelli, see serviis on meie pulmaserviis. Seega on see ostetud Eesti kaubandusvõrgust 2003 aastal. Ma olen otsinud, et äkki kuskil veel müüakse, et ostaks midagi juurde, aga pole näinud.
Mul oli kunagi kinnisidee, et tahan endale pulmaserviisi ja see võiks olla sarnane ema roosa roosiga serviisiga (vt allpool olevaid pilte). Kuju ongi sarnane. Mulle endale see ka väga meeldib :)

Anonüümne ütles ...

Mõnus soe tunne tuli ugedes. Aitäh! Rõõmsat aastavahetust!

Inga ütles ...

armas-ilus pildiseeria soojast perest ja kodust:) Sander jälgib asja suhteliselt stoilise rahuga - tundub:)
ilusat aastalõppu teile ja veel ilusamat uut!

maris ütles ...

Tere!
Mina olen Maris (http://emaisaleevike.blogspot.com) ja kirjutan magistritööd blogivatest emadest ning nende blogidest. Kui sa oled nõus mind selles töös aitama ja viitsid vastata küsimustele, siis saada palun oma jah-sõna aadressile maris@ramkool.edu.ee.

Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.