MY ENGLISH BLOG

teisipäev, jaanuar 22

Tartu

Sellel nädalavahetusel käisime Tartus. Ma sain sünnipäevaks lõõgastuspaketi Dorpat hotellis Tartus ja nüüd käisime seda realiseerimas.
Algul oli plaan Maibrit minu emaga koju jätta, aga kuna ema oli haige, siis võtsime Maibriti ka kaasa. Tegelikult oligi nii parem - mul on hea tunne, kui ikka kogu pere on koos. Samas, kui lapsed on kaasas, siis pead ikka nende rütmis tegutsema ja eriti ei ole mõtet raamatuid puhkusele kaasa võtta. Siiski tuleb lapsi kiita - väga ilusti pidasid end üleval ja olid kokkuvõttes tublid reisisellid.Aga puhkus ise oli mõnus. Hotell on uus ja korralik, spa on ka väga ilus-mõnus. Elus esimest korda käisin ka soolakambris, läksime sinna koos Maibritiga. Hotellituba, tegelikult võiks öelda kohe et hotellikorter, oli meil suur ja mugav, imeilusa vaatega jõele ja linnale. Eriti ilus oli vaade muidugi õhtul.Kuna laupäeval oli äärmiselt vilets ilm, siis jalutada ei saanudki. Tegime tutvust Tartu Kaubamaja lasteosakonnaga ja Apollo raamatupoega. Ja Lianniga :) Õnneks pühapäeval päike paistis ja saime linnapeale minna. Tartu on lihtsalt üks imearmas linn! Kõik on selline kompaktne ja inimesesõbralik. Ja muidugi mänguasjamuuseum! Nii imeline koht. Kui jätta kõrvale üks kamandav-keelav muuseumitädi. Kõige eredam mulje jäi muuseumi mängutoast, mille perenaine oli justkui muinasjutuhaldjas. Jagas igale lapsele mänge ja ka õpetas lapsi mängima. Maibritile toodi potid-pannid-juurviljad ja karu, kellele süüa teha. Sandrile lapitekk ja kotitäis kõrinaid. Iga laps sai haldja tähelepanu. Kahju kohe, et Tallinnas sellist kohta pole. Samas teadis haldjas rääkida, et Lastekirjanduse keskus on kujundatud samade inimeste poolt, kes ka mänguasjamuuseumi tegid.
Ja lõpuks Pierre. Nii head söögid, nii hea teenindus, nii lahedad nõud... ja lahedad külalised ka. Võib öelda, et väga tartulik.
Ega polegi muud, kui jään ootama järgmist korda, millal jälle Tartusse saan. Ja ma tõesti ootan seda väga.

10 kommentaari:

KK ütles ...

Oh, Mänguasjamuuseum on mu lemmik! Ma olen seal vist 4 korda nüüd käinud ja ikka tahaks veel:)

Katrin ütles ...

Tartu on ikka üks ilus linn... :)

Anonüümne ütles ...

Oi see kamandav-keelav muuseumitädi on jube küll. Eriti veel kuna tegu on lastele mõeldud mänguasjamuuseumiga :S Mul on ka temaga kokkupuude olnud.

Anonüümne ütles ...

jah, ja mind ei tahtnud see hirmus tädike 4-aastasega karjalaste mänguasjade päevale lasta - et pidavat väike liiga olema. no tule taevas appi - 4-aastased käisid lõdvalt juba karjas, ju neil ikka selles vanuses mänguasju ka oli.. õnneks olen ma Iseteadlik Isik ja möödusin tädikesest väärikal kõnnakul. mu kodanik meisterdas seal 2 tundi, siiamaani (üle aasta möödas) räägib, kui äge oli. maiäss!
vabandust, krentu, see kõik väljus minust praegu. aga tartu on ikka tore. soovitan soojalt kõigile ja alati, kui suvel tulete, minge emajõele sõitma :)

Anonüümne ütles ...

ehh, selline tartu igatsus tuli peale seda lugedes...
maarja

Anonüümne ütles ...

Leidsin selle blogi alles jõulede ajal ja ongi nüüd lemmikuks saanud. Kuid olen juba vanaema.
Nii tore oli eesti inimise muljeid Helsingist lukeda ja Tartust!Tuligi see Tartu igatsus peale kuid alles kaks nädälad tagasi olin seal. Tore on ka ilusad eesti keelt lugeda!
Südamlike tervitustega Soomest

Anonüümne ütles ...

Ma küsin Dorpati kohta. Omal ka plaanis sinna varsti minna ja meid ka suurem seltskond või siis perekond koos lastega:) Et millises toas te olite, kirjutasid et suurematsorti nagu korter?

Ja aitähh selle loo eest! Mul kohe mõtteid kuhu minna Tartus ja mida teha:)

Ning lisan siis muu info hulgas,et sinu blogi ja käsitööd ka mul üks lemmikuid isetegijast ja olen juba päris kaua su toimetusi jälginud (tundub nats jube eks, nagu salaluuraja:)). Tegin nüüd oma blogi ka ja seal esimeses postituses kirjutangi, et üks põhjus miks tegin, oligi see, et osade isetegijate blogisid jälgin nii ammu juba nagu tunneks inimest ennast kohe:) Sina üks nendest! Väga huvitav blogi, ilus ja huvitav käsitöö ja armas pere on sul!

Krentu ütles ...

No tuleb välja siis, et teistelgi on muuseumitädikesega ebameeldivusi olnud. Ma arvasin juba, et olen liiga hellik :)
Külaline Soomest - Helsingi on minu teine lemmiklinn :)Kadestan kohe neid, kes seal elada saavad :)
Ivica - meil oli see kahetoaline äriklassi tuba (vt http://www.dorpat.ee/index.php?page=92&). Kui minna suurema seltskonnaga, siis on see hea valik küll, sest magamistuba on eraldi (ausalt öeldes tuli seda kohe otsida ja lõpuks leidsin prao, kust kaudu magamistuppa sai). Ja "elutuba" on piisavalt suur, et vajadusel ka lisavoodi kuhugi mahutada. Samas magamistuba on üsna väike, üks pulkadega voodi mahtus vaevalt uksepraost sisse ja voodi kõrvale.
Aitäh heade sõnade eest!

triibik ütles ...

tartu, nyyh ... aga laika, belka ja strelka - see on see kujundusfirma - on tõesti lastekirjanduse teabekeskuse, meie pere uue lemmiku, teinud. pole muidugi niii lahe ja lastepärane nagu mänguasjamuuseum, aga ikkagi väga kena. ja seal hakkab igasuguseid meisterdamis- ja muinasjutuüritusi toimuma.

Anonüümne ütles ...

Tallinnas olen oma lapsega paar korda käinud lastemuuseumis.
http://www.linnamuuseum.ee/lastemuuseum/

Piletihind üliodav, paar mängunurka + lasteraamatud, sõbralikud tädid - olime rahul:)