MY ENGLISH BLOG

pühapäev, veebruar 15

Punane!


Üks teinegi kaua tehtud kaunike on valmis saanud. Ravelryst vaatasin järgi, et alustatud 19. septembril.
Ma mäletan väga hästi päeva, kui käisin seda lõnga, Rowani Silk Wooli, valimas. Oli 20. juuni, minu ja Andrese viies pulma-aastapäev ja me olime juba vara hommikul linna läinud, et kõik selleks päevaks kavandatud päevakorrapunktid saaks täidetud. Kuna saabume linna Vabaduse puiestee poolt, siis saigi esimeseks päevakorrapunktiks Veimevaka külastus, kuna Liina oli kuulutanud, et kõik sügise värvipaletid ja näidised on poodi jõudnud. Mul on garderoobis üsna vähe punaseid asju (pigem on punased aksessuaarid) ja uljas mõte tellida nii peen lõng just punast tooni tuli ilmselt sellest, et ma kandsin esimest korda oma imeilusaid punaseid kingi. Punaste kingade kandmine pidi naisterahva tujule üsna suurt mõju avaldama, olen kuulnud :)


Sügise alguseks oli lõng käes ja järgnes vaevaline protsess leidmaks lõngale väärilist kampsunimusrit. Miski ei tundunud piisavalt hea kuni ma ükskord jõudsin oma ajakirjade lappamisega Interweave Knitsi 2006 aasta sügisnumbrini. Nii kui Sienna kampsunit nägin, tundsin, et see on see õige. Ei heidutanud mind see, et ajakirjas palju jämedam lõng on, ajakirja suurusnumbrid on minu jaoks alati liiga suured.

Sellises järjekorras kui Siennat, pole ma varem ühtki kapsunit kudunud. Kõigepealt tegin hõlmad, sest mustrikorrad määrasid pikkuse. Siis seljatüki. Siis õlad kokku, krae, esiliist ja nööbid ka kohe ette. Siis üks varrukas kootud ja venitatud ja külge õmmeldud enne, kui teisega algust tehtud. Täitsa põnev on vahest niipidi.

Tehnilised andmed:
Muster: Interweave Knnits Fall 2006, Sienna Cargigan (muudetud pikkust, varruka pikkust ja lõiget)
Lõng: Rowan Classic Yarn "Silk wool", 8,5 tokki
Vardad: 3 mm
Nööbid: Saadud Emmast kauba peale
Täna sai kampsuniga juba linna peal laiamas käidud ja on küll soe, pehme ja mugav. Ja punane!

20 kommentaari:

Liina ütles ...

Tead sa Krentu oled üks äraütlemata ilus inime, rääkimata su jakkidest ja kampsudest. Ilus vaadata ja ilus mõtelda :-)

Maarja ütles ...

Liina, sa ka ei märka magada :)

Täiesti häbenemata, see kampsun tundub nii mõnus, et tahaks kohe katsuda teist.

KK ütles ...

Väga armas kampsun. Sinu asjad tunduvad kõik äärmise põhjalikkusega tehtud.

ps. kuidas esimene talv maal tundub? Oled oma otsusega rahul?

Katri ütles ...

Awwwwwwwww. See on just selline kapmpsik, millele ma pikalt linnas (või ka maal)järgi vaataks. Väga ilus naiselik!
Kas keegi mulle ei tahaks sellist kududa?

Sirliiz ütles ...

Need pildid on nii, nii ilusad! Mulle see kamps jälle ajakirjas jäi täiesti märkamatuks, sinu seljas on aga võrratu. Ja muidugi taas imekaunid aksessuaarid, ma ei saa neid kiitmata jätta - mu lemmik Iittala tass ja armsad punased kõrvarõngad :)

NB! Kuidas sulle see lõng sul valmis eseme puhul käitub? Mul hakkab Marigold vestil küljepealt, kus käsi vastu hõõrdub, pisut tupsuliseks minema, nagu ka Muhv kunagi oma kampsiku puhul avastas. Aga nii mõnus siidpehme on, et ma ei suuda talle seda väga pahaks panna ka:)

Tiina ütles ...

Väga ilus!
Ma pean häbiga tunnistama, et vahin tolle mudeliga juba tükimat aega ajakirjas tõtt, aga ..
Ju see ikka laiskus on.

Äkki saan Sinu ilusast tulemusest veidigi innustust. Erinevalt Sirliizist oli too mudel tollest ajakirjast minu jaoks vaat et armastus esimesest silmapilgust.

Anonüümne ütles ...

super!
sellised väiksed kampsikud on mu lemmikud ;)

Inga ütles ...

super naiselik kams! taaskord väga hästi oled endale ta selga kudunud.
väga, väga ilus töö:) väärikas lisa Sinu stiilsesse garderoobi!
ja pildid on väga mõnusa meeleoluga - pehmed ja naiselikud.

Mari-Liis ütles ...

Mulle jäi see muster samuti kohe silma ning oli üks põhjus miks selle numbri tagantjärgi tellisin. Krentu, Sul on supertulemus ja pildid... mulle jäid ka kõrvarõngad kohe silma:)

Krentu ütles ...

Oo, ma tänan teid!
KK, talv maal möödub rahulikult ja mõnusalt, olen väga rahul, et siia jäime. Aga kevadet ootan ka väga. Nagu Sa isegi ütlesid, et talv on tore küll, aga aitab sellest nüüd :)
Sirliiz, ma topitamise kohta ei oska veel midagi öelda, sest olen kampsunit vaid üks kord kandnud. Aga isegi kui ta peaks topitama hakkama pisut, ikkagi on ta väga-väga ihusõbralik ja kauni läikega lõng.
Kõrvarõngastest - need ma tegin spetsiaalselt selle kampsuni jaoks :)

Elsa ütles ...

Mulgi see muter silma jäänud. Plaani küll pisut kohendada... võib-olla kunagi teen valmis kah.
Sinu projektide trump on ka see, et kõige muu läbimõeldu juures on ka fotogaaf tasemel :)

triibik ütles ...

Väga nunnu nagu ikka. Ma ise muidugi himustan veelgi rohkem su Iittala kruusi :)

sircu ütles ...

Väga mõnus ja romantiline kampsun.Iga töö, mis ma siin blogis näen, tekitab järjest rohkem tahtmist ise ka tegutseda:)

Anonüümne ütles ...

Imekaunis nagu kõik Sinu tegemised. Mõnus värv lõngal ... maa igatsus tuli peale kui Sind seal pildil näen ...

Anu ütles ...

no mis patujuttu sa Krentu nüüd ajad, et ainult üks kord kandnud seda kampsunit?! :) väga ilus on, krae mulle meeldib ja lõng tundub ka väga luksuslikult pehme olema. ja onju, et kui sellist kruusi käes hoiad, siis on enesetunne kohe superluks :)

Anonüümne ütles ...

väga armas punane! :) ja need pildid ... võrratud - nagu ikka :D

Muhv ütles ...

minu esimene emotsioon oli: kui romantiline! ja nagu klunagi ühes reklaamis oli: lapsepõlv tuleb meelde. Isegi ei tea miks, mul ei ole sellist punast kampsunit olnud, aga kõik need pildid tekitavad kuidagi sellise mõnusa tunde. No tiba nagu on see mudel selline vintage, aga nii meeldivalt tänapäeva sobitatud. Järjekordselt meeldiv elamus su blogist saadud, tänan :)

Anonüümne ütles ...

No Sinu kampsun on kordi ilusam!! (just vaatasin järgi:)) Palju ilusam on peenemast lõngast. Ja aitäh Sulle ilusa blogi eest, loen pidevalt, vaikselt. Aga muideks, sama suur tähtpäev samal päeval, on meil ka:)

Anonüümne ütles ...

Minu meelest on ilusaks kudumiks vaja sobivat mustrit, head lõnga ja nobedaid näppe. Ilusaid asju on ju palju, aga kõik ei sobi. Sul on see eriline anne, leida just need asjad, mis sulle nagu valatult sobivad. Vähestel on silma leida see "õige". Sinu värvid, tegumoed ja materjalid. No neis on harmoonia. Võluvad on su asjad. Ja pildid.....

Anonüümne ütles ...

Oi, kui tore!