MY ENGLISH BLOG

esmaspäev, veebruar 9

Talvejakk


Lubage esitleda - minu kaua tehtud kaunike: talvejakk! Sügisel otsustasin, et võiks omale midagi ilusat ja korralikku õmmelda. Korralik talvemantel mul on (ema tehtud), aga sellist viisakat talvejakki pole. Ostsin Abakhanist paksu villase mantliriide, villase vatiini ja triibulise voodri ning lõin käärid sisse. See "lõin käärid sisse" tähendab tegelikult mitu tundi kestvat "juurdelõikust". Mind paneb alati ennastki imestama, kui kaua ainuüksi tükkide väljalõikamine aega võtab. Sest tuleb ju üheksa korda mõõta, eks.

Üsna pea algas meil aga remont, nii et ma pidin kõik oma kodinad ära pakkima ja nii see õmblemine pooleli jäigi. Siis tuli jõuluaeg ja tunne, et peaks jõulukinke hoopis tegema (mida ma tegelikult eriti ju ei teinud). Mida aeg edasi, seda raskem tundus jälle see suur töö lahti pakkida ja meelde tuletada, et mida ja kuidas. Kui pooliku kudumistöö uuesti käsile võtmine pole minu jaoks eriline probleem, siis poolikut õmblustööd uuesti käisile võtta on üks paras eneseületamine. Aga poolikud õmblustööd häirivad kohutavalt, nii et ma ikka tegin selle pingutuse.
Ma polegi kunagi endale nii suurt asja õmmelnud - et jakk ja veel vatiiniga. Õmmelda sain ma aga tunde ja päevi ja mõnel hetkel olin ausatl öeldes üsna närvi minemise äärepeal. Sest mingil hetkel, kui enamus tükke koos, muutub see õmblemine ikka parajaks pusimiseks. Õnneks oli mul nädalavahetusel ka ema külas ja pole paremat, kui see, et sa saad oma ala täieliku professionaali käest igal hetkel nõu küsida. Tavaliselt pean ma emale telefoni teel selgitama, et mis ja kus probleem tekkis ja seejärel aru saama, mis ma pean ette võtma. Igal juhul oli väga tore õmmelda, kui ema minu kõrval möödunud aegadest lugusid rääkis või siis, enamiku ajast küll, lapsi valvas.
Aga valmis ta nüüd sai ja ma ei hakkagi salgama, et ma olen endaga rahul. Et ma andsin endast parima ja sain jaki, mis mulle endale tõesti meeldib. Ja ma juba tean, et alati kui ma ta riidepuult maha võtan, et selga panna, tunnen sekundiks jälle seda väikest rahulolu tunnet. Neid sekundeid koguneb aga palju, igatahes palju rohkem, kui neid sekundeid, millal sa poest ostetud asja üle rõõmu tunned. Sellepärast mulle meeldibki õmmelda :)

24 kommentaari:

KK ütles ...

Väga professionaalne tulemus!
Ma ei suudaks eales midagi sellist teha.

Pisi-Pisi ütles ...

Lihtsalt suurepärane. Ma unistan, et ma ka kunagi (kauges tulevikus) jõuan ka nii kaugele, et suudan ka midagi sellist valmis õmmelda.

Anonüümne ütles ...

Vaga ilus. Tahan ka nii osata. :)

Kadri ütles ...

Väga kena mantel ja sobib sulle nagu selga valatud. Kanna rõõmuga.

Annu ütles ...

nii ilus jakk. nii ilusa inimese seljas.

Ahoi ütles ...

oled väga osavate kätega ja jakk sobib väga hästi

Ingrid ütles ...

Õmblemisoskus (ja ma ei mõtle piirdumist vaid suvekleitide ja lihtsate pükstega) on äärmiselt tänuväärt oskus. Niiet mina õnnitlen Sind selle oskuse eest ;-)

Ja lisaks õnnehetkedele omatehtud asja üle, saad sa just sellise asja, nagu sa tahad. Poest selle õige leidmine on üks äärmiselt raske tegevus. Ja ma ütlekski, et kui tahad inspiratsiooni õmblemisega alsutamiseks, siis peab minema endale midagi ostma, sest siis ei leia sa seda õiget ja oledki juba poolel teel õmblema ;-)

Mari-Liis ütles ...

Taas supertulemus! Rahulolu on piltidelt ka näha:)

Anonüümne ütles ...

Sa oled nii tubli! Sellise suure töö ette võtnud ja tulemus on ju on väga ilus ja korralik! :)
Mul endal on ka igasuguseid õmblemisplaane, aga nii hea õmbleja ma veel pole, et jakid ja sellised asjad valmis teeks. Aga eks ma ikka unistan ja püüan ka.
Aga palju edu sulle!

Mari-Ann (cantamus)

Krentu ütles ...

Aitäh heade sõndade eest:)
P6rgukiz - koolis ma õmblemist õppinud pole, aga olen ema käe all lapsest saati õmmelnud. Aeg-ajalt tunnen, et koolitarkus kuluks ära küll - tunneksin end kindlamini :)

Anonüümne ütles ...

Milline nauding on õmmelda hästi ja kvaliteetselt! Su piltidelt on näha kauneid hästiõmmeldud detaile, üldpilt on perfektne! Usun, et seestpoolt on jakk samuti "puhtaks õmmeldud". Au ja kiitus, enesega rahulolu on õigustatud!
kroonijuveel

Katrix ütles ...

Väga ilus jakk! Iga kord kui ma sinu õmblustööde pilte vaatan ja sinu lugusid juurde loen, tekib endal ka nii suur soov õmblema õppida :)

Kuutydruk ütles ...

Mantel näeb lausa suurepärane välja! Minagi mõtlesin sügisel, et teen omale selleks talveks ühe mantli, aga mõtteks see on esialgu jäänud. Ei ole julenud veel sellist suurt tööd ette võtta.
Aga Sulle au ja kiitus! :)

Sirliiz ütles ...

Uskumatu, et isegi talveriiete ees sa ei alistu :) Jakk on imekena, viimse detailini väljapeetud. Väga ilus!

Ma mõtlen ka alati sinu õmblusteemalisi postitusi lugedes, et hakkan õmblema :)

krista ütles ...

kuna ma tean, mis sellise asja tegemine aega ja kõike muud võtab, siis suur kummardus :)

Küll tegi Krentu ema mulle umbes täpselt 11 aastat tagasi ühe jaki, millega ma siiamaani käin...igal aastal kevadel ja sügisel...mul juba endal ka naljakas, et kaua võib, aga ütleks, et see on mu kõige armsam jakk, mis mul kunagi olnud on :)

aga et ise midagi sellist teha...pärast seda kui ma nägin kuidas pannakse riidetükk masina vahel ja seal täiuslik tasku või nööpaeuk ise välja tuleb, tundub mulle selline nikerdamine hullem kui jalgratta leiutamine :) võimaluse ja võrdluse vahe oleks umbes selline, et sult võetakse ära telefon ja arvuti ja öeldakse, et saa nüüd hakkama...ja sa saadki, sest vanasti ju saadi...aga kui sa tead, et on olemas telefon ja arvuti, siis ma saan täitsa hästi aru, mis tunne see on, kui sa oled ilma hakkama saanud ;)
no ma lähen nüüd vaatan seda paksu kausta, kus mul selline jakk pisikeste proovilappidena ilusti mälestuseks on jäetud :)))

Elsa ütles ...

No täiesti super! Mulle kohe meeldib sinu väljapeetud stiil, läbinisti korrektsest teostusest ning sama toredatest pildikaadritest rääkimata :)
Mina saan lihtsamate suvejakkidega hakkama ja olen sellestki sillas. Villaste jakkide peale ei julge veel mõeldagi! Üks suvemantel või jakk võiks nüüd aga küll. Sa mõjud inspireerivalt ja motiveerivalt, aitäh :)

Tiina ütles ...

Väga viis tulemus!

Kui vaid oskaks ise ka ....

Muhv ütles ...

Ma ei tea, miks peaksidki salgama rahulolu, kui asi on seda 100% väärt. Mina ei väsi imetlemast neid, kes õmblevad ja eriti neid, kes üleriideid õmblevad. Ja veel nii keerukaid, moekaid, maitsekaid nagu see jakk. Super!

Anonüümne ütles ...

Imeilus jakk! Kui oled ühe teinud, saad hirmust üle ja tuleb välja, et polegi nii hull töö. Ja fotod on muidugi viimase peal.

Anonüümne ütles ...

väga väga kena jakk ja sobib sulle tõesti nagu valatult. See on nii hästi tehtud et kui sa tänaval vastu peaks tulema ja am ei teaks et see on sinu enda tehtud siis ma ei oskaks seda aimatagi :D aga no samas nii korrektselttehtud ja ilusaid asju poest leida on üsna raske ;)

Tubli tüdruk :)

Anonüümne ütles ...

Viimase peal puhas töö!

Mis masin sul on?

(Plaanin lähiajal masinaostu. R66mustaksin soovituste üle.)

Krentu ütles ...

Äitäh!
Mul on Husqvarna Daisy. Kui ma selle ostsin 8 aastat tagasi, siis räägiti poes, et alates sellest hinnaklassist (oli 7 ja 8 tuh vahel) tehakse Husqvarnad Rootsis, odavamad Hiinas. Nüüd müüb Husqvarna ka Pfaffi. Ema ostis Pfaffi, sellel on positiivne omadus see, et ka presstallal on riidesöötja. Mingisuguseid imetikkimismasinaid ma kindlasti ei soovitaks, liiga keerulised ja kallid. Pm, Bernina oleks ka hea valik, aga meil müüakse vist ainult tikkimismasinaid.

Krentu ütles ...

Uskumatu, et ma kirjutasin praegu Ä-itäh! Ma olen ikka tõesti väsinud praegu :D

Krissu... ütles ...

Nii super kena ja mõnus jakk. Kust võiks leida lõike ja hea materjali?
SOoviks enale ka jakki,aga poest lihtsalt ei leia sobivat.
mu e-mail peaks ka olema profiilis olemas ;)