MY ENGLISH BLOG

kolmapäev, veebruar 24

Tõeline sünnipäev. Estonia 92 years.


Täna oli meil üks päris tõeline sünnipäev. Sünnipäevatunnet oli kordades rohkem, kui mu oma sünnipäeval:) Ettevalmistustega alustasin juba eile hommikul, kui panin süldi keema. See oli minu elu esimene sülditegu. Järgisin hoolikalt ema nõuandeid ja tuli üks superhea sült. Lapsed ka väga hea meelega söövad. Tegin veel ka kartulisalatit ja õe juures proovitud superhead lumekrabirulli. Tordi tõi Andres Olümpiast, meie lemmiku - kohupiima-martsipani.
Hommikul ütles Maibrit kohe, et kui on Eesti sünnipäev, siis tuleb ilusad riided selga panna. Ta valis endale kleidi ja kaelakee ja kõrvarõngad (sest minul olid ju ka kõrvarõngad). Katsime koos suurde tuppa laua ja hakkasime head-paremat maitsma. Siis läks Andres lastega õue lund lükkama, sest enamuse päevast sadas meil laia lund. Peale lõunaund tuli tordisöömine. Maibrit avaldas soovi tordile ka küünlad panna. Ikkagi sünnipäev ju! Järgnes presidendi vastuvõtu vaatamine (mulle kõne ja eriti selle lõpuosa väga meeldis!).


Ma ei tea, kas see tuleneb vanuse lisandumisest või maaelust, aga iga järgnev vabariigi aastapäev tekitab minus üha rohkem isamaalisi tundeid. Ma olen kohe nii õnnelik, et meil on oma riik, vabadus, demokraatia. Kui palju meie esivanemad sellest unistasid ja nüüd on see meil olemas. Oskaks me vaid seda hoida ja kaitsta. Ja vähem viriseda. Igaühe Eesti saab alguse tema oma südamest. Meie Eesti on just selline, milliseks me ta ise loome ja kuidas me teda näeme. Minu jaoks on Eesti imeilus ja ma olen väga õnnelik, et saan just siin elada.
Palju õnne, kallis Eesti! Pikka iga Sulle!



Today Estonian Republic turned 92! We celebrated it the whole day - ate good food and watched president's speech from TV. Estonia is a country with complicated history, so I am really happy that we have the privilege to live in free country, that we have our independence, democracy, our own language and culture. I love my country:) Happy birthday, dear Estonia!

18 kommentaari:

Anu ütles ...

head Vabariigi Aastapäeva! täpselt samad tunded valdavad mind ja polegi rohkem muud öelda kui - Elagu Eesti!

Sirliiz ütles ...

Täpselt nii, ma jagan su mõtteid ja tundeid meie kodumaa suhtes 100%! Valisin ka hooliklat menüü ja kokkasin suure õhinaga, et oleks tore pidupäev. Ja seda see oli.
Pikka iga meie kodumaale!

Helen ütles ...

Head Vabariigi aastapäeva teilegi sinna ilusasse Eestimaa paika! :))

Pille ütles ...

Väga armas postitus - veidi hilinenud aastapäevaõnnitlused teie perele!

PS, kas seda lumekrabirulliretsepti ka jagatakse? :)

Mullamaia ütles ...

Sinu blogi lugemine ja Sinu piltide vaatamine toob minusse alati puhtad, selged ja helesinised tunded :)

ants ütles ...

Hea oli lugeda ilusast päevast ühes ilusas kodus koos kõige ilusaga, mis seal sees on.

Helena ütles ...

Samasugused tunded kodumaa suhtes valdavad mindki, iga aastaga järjest enam ja nüüd võõrsil olles veel eriti.
Ilusad pildid, ilusad inimesed ja ilus jutt...

kylmjalg ütles ...

Täiuslik!

Liina ütles ...

Nii ilusad mõtted ja südamlik postitus, Krentu! Mina ka mõtisklesin meie Vaba riigi teemal ükspäev ja tundsin, et seda peab meie inimestele ikka aeg-ajalt meelde tuletama, et vabadust, mis meile kätte on võideldud, tuleb rohkem nautida osata ja vähem kõike sh valitsust kritiseerida.

Krentu ütles ...

Aitäh teile!
Pille, selle retsepti kohta praegu ma eid ega jaad öelda ei oska, kuna tegu on õe sõbranna perekonna pärandiga ja enne peab uurima, kas seda avaldada tohib :)

tuulealleaa ütles ...

ühinen kisakooriga:) nii ilus ja helge.
nagu muinasjutt on see teie elu seal. loe ja imesta kust teid lahti lasti:) palju õnne!

Outi-M ütles ...

Kui ilus kirjutus, pani nutma. Palju õnne teile!

Kairi Kaarlaid ütles ...

Palju õnne kallid eestimaalased kodus ja kaugel!

jaanika ütles ...

palju õnne Eesti ka meie poolt! :) väga kena pidulik laud. Ka meie pere tähistas sünnipäeva piduliku lauaga :) just sama mõte mul, et mida aasta edasi, seda tähtsamaks muutub see päev!

Age ütles ...

Väga armas postitus taaskord. Sa kirjutasid kunagi ammu-ammu, et jood palju teed, aga head teed. Äkki sa soovitad, mis see hea tee on ja kas seda saab ka tavalisest marketist osta? Ja kuidas sa seda valmistad jne...
Tänud

Katrin ütles ...

Teil on alati nii ilusad pildid ja teie kodu tundub alati niiii ilus, et ma maksaks lausa pileti raha, et seda oma silmaga näha! Aga mul on ka nii, et mida aasta edasi seda rohkem saavad tähendust vabariigi sünnipäev ja lihavõtted ja muud "ühised pühad" ja enda sünnipäevad jäävad järjest väiksemaks ja tühisemaks.

Krentu ütles ...

Tänan veelkord!
Age - minu lemmik on assami tee. Supermarketitega on natuke keeruline - nendes "teepoodides" , mis marketites on ja kus müüakse magusalt lõhnavaid teid, ma korralikku teed pole saanud. Siiamaani ostsin toidupoest Ahmad Tea plekk-karbis "Engilsh Afternoon Tea" aga nüüd seda enam pole. Aga leidsin selle asemel Ahmad Tea tavalises pappkarbis kollase sildiga "English tea no 1 with Earl Gray" mis on oma hinna koha üllatavalt hea.
Lemmikteepood on Tallinnas Olevi- või Sulevimäel (need mul alati sassis), väike teepoeke Sepa poe külje all. Tavaliselt teen teed teesõelaga ja lasen umbes 2-3 min tõmmata. Kui on rohkem joojaid, siis teen teekannu.
Pakiteed on minu jaoks välistatud, ainuke erand on Liptoni Gold Tea nendes püramiidi pakikestes. See on täitsa hea maitsega.
Katrin - aitäh! Eks pildi peal paistab asi lihsalt ilus. Meil on täitsa tavaline kodu ja ta on veel üsna poolik ka :) Ma mõtlesin et keegi võõras inimene kommenteerib, et muudkui "Teie" ja "Teie" :D

Anonüümne ütles ...

Imeilus tuba ja laud:)