MY ENGLISH BLOG

esmaspäev, mai 31

Sander 3!


Reedel tähistasime Sandri kolmandat sünnipäeva:) Sünnipäevalapsel polnud aga üldse sünnipäevaärevust, nii et isegi peale viiendat korda sünnipäevalaulu laulmist ei liigutanud ta suurt varvastki, seega tuli tema äratamiseks tõhusamaid meetodeid, nagu näiteks kõdistamine, kasutada. Peale kingipakkide avamist läks Sandri tuju aga eriti heaks, kuna paberist tuli välja igatsetud kollane kraanaauto, mis olevat olnud ka Andrese suur ja kahjuks mitte täitunud lapsepõlveunistus. Nii et mõlemad olid õnnelikud:)
Õhtul tähistasime sünnipäeva koos oma pere, vanaema, tädi ja tädimehega. Suur pidu toimus laupäeval.


Kolme aastane Sander on meil üks rõõmus kuid samas iseloomuga poiss. Ta on väga jutukas ja lõbus aga kui midagi pähe võtab, siis tema ümberrääkimine on diplomaatia kõrgem klass. Ja kui jonn peale tuleb, siis ikka korralikult. Sander on meil ka suur kallistaja ning kui ta naerab, siis on tema silmanuras alati natuke kavalust. Rääkida meeldib talle palju, aga paraku jääb pool jutust siiski mõistatuseks. Sander on nimelt otsustanud eesti keele uuendamise ja ratsionaliseerimise ette võtta. Samuti on otsustanud ta eesti keelt hispaania ja inglise keelele lähendada, kuna topelt "l" on tema jaoks "ij" (alla>aija, nagu paella) ning osadele sõnadele liidab ta artikli "the" (the-baan on banaan, the-salf on salvrätik, the-meen on pelmeen jne).
Samuti meeldib Sandrile väga laulda, eriti koos liikumisega. Võib öelda, et puudujäägi teksti osas kompenseerib ta rütmilise liikumisega. Oma esimese etteastegi on ta emadepäeva kontserdil teinud, siiski mitte solistina :)
Lemmikmänguasjadeks on Sandril autod, traktorid, mootorrattad, lennukid ja muu taoline. Veel meeldib talle puslesid kokku panna. Kui ma Maibritiga ikka alguses panin koos puslesid ja õpetasin, kuidas seda teha, siis Sander lihtsalt ühel päeval pani ise pusle kokku ja sellest ajast saati on see üks tema lemmiktegevustest. Veel meeldib talle väga raamatuid vaadata, eriti Pildientsüklopeediat. Viimast tahab taa koos issiga vaadata - siis ta muudkui ostuab oma sõrmekesega kas dinosauruse skeletile, mõnele troopilisele konnale või Jupiteri kaaslasele ja küsib "Mis see on?".
Lemmikmultikaks ehk "mukiks" on loomulikult "Autod" ja ka "Shaun the Sheep". Neid vaataks ta söögi alla ja peale, kui emme vaid lubaks nii palju. Lemmiksöögiks on liha, nagu ühele mehele kohane. Seda tasakaalustab aga teine lemmiktoit - püreesupp. Üldiselt on Sander hea söömaga ja enamus toite talle maitsevad.
Maibritiga saavad nad väga hästi läbi ja Sander tahab teha kõike täpselt Maibriti järgi. Isegi pissile peab ta minema just siis, kui Maibrit seda teha tahab. Eks päevapeale tuleb ette ka olukordi, kus nad mõlemad täpselt ühte ja sama asja tahavad ning ei suuda kodukorda paika panna, aga üldiselt asjatavad nad täitsa mõnusalt koos ja järjest tuleb juurde neid mänge, mida on koos mõnus mängida. Maibrit ka kannatlikult õpetab Sandrile uusi oskusi, seetõttu on minul palju kergem. Vahel on päris naljakas kuulata, kuidas Maibrit mind mängib ja Sandrit kasvatab.
Lasteaeda läks Sander enda poolt määratud ajal, ehk ühel hommikul, kui me Maibritti lasteaeda viisime, ütles ta, et tema läheb ka ja nii oligi. Esimestel päevadel käisin teda siis peale paari tundi vaatamas, aga Sander saatis mu minema. Kahjuks nii ludinal see asi meil enam ei lähe, sest hommikuti on ta ikka minu jala ümbert kinni, nii et igal hommikul pean ma ikka julgustuseks kaasa minema, et siis sobival hetkel minema hiilida. Ülejäänud päev pidavat ta rõõmus ja rahulik olema ning mitte emmet igatsema.
Kõige uuemaks lemmiktegevuseks on Sandril koos issiga murutraktoril sõitmine. Kui me Andresega peenraid tegime, siis pidi Andres iga natukese aja tagant ka Sandriga natuke muru niitma, sest noormees muutus muidu liikumatu murutraktori otsas kannatamatuks, maha aga ka polnud nõus tulema.
Selline ta siis on, meie kallis Sander. Palju-palju õnne Sulle!






8 kommentaari:

Helen ütles ...

Palju õnne!!! See viimane pilt on eriti ehe rõõm. :)

KK ütles ...

Palju õnne!
See nostalgiline tort tekitas mus praegu täielise lapsepõlvetunde!!!

Sirliiz ütles ...

Palju õnne Sandrile! Rõõm kraanaauto üle paistab tõesti väga suur olevat :)

soodoma ja gomorra ütles ...

meil on üks punane tuletõrje kraana üle...tulen nädala lõpus haapsallu...jätan kuskile kohvikusse?

Inga ütles ...

Palju õnne!
mulle jäi ka vahvlitega uhke tort silma:) Kus selliseid tehakse?

tuulealleaa ütles ...

Nii kaunis ja helge postitus järjekordselt.
Palju õnne sünnipäeva ja kõige muu kauni puhul, mis teil seal päevast päeva aset leiab!

Krentu ütles ...

Aitäh, Heleena, KK, Sirliiz, P6rgukiz, Tuulealleaa!
Soodomakomorra - see oleks küll väga tore! Aga millisesse kohvikusse te lähete ja huvitav, kas nad on nõus? Ma veel meie nädalalõpu plaane ei tea täpselt...
Inga - aitäh:) See tort on Olümpiast ja kuulub nede Retromenüüsse, mis Olümpia 30 aastapäeva puhul koostati. Ei tea kaua nad seda teevad. Minu jaoks on see tõeline nostalgia, kuna mu ema töötas minu lapsepõlve ajal Olümpias ja see tort oli meil pidevalt tähtpäevadel laual. Nüüd, kui ema ja õde ka siin oli, siis arutasime, et "kas vanasti oli see tort parem?". Ema ja õde arvasid, et oli, minu meelest sama hea, va torud, mis olid vanasti paremad. Igal juhul on see paari ndl jooksul juba teine kord, kui ma seda torti söön ja oh, kus mulle maitseb :) Aga no ma olen suur sefiiritordi fänn ka!

KK ütles ...

Minul töötas onunaine seal kondiitrina tol ajal ja igale sünnipäevale toodi just see tort! Meil oli lastega siis kisma, sest neid torusid oli vähem kui lapsi. PIldi pealt vaatasin ka, et torud paistavad teistest materjalist. Tookord olid nood siledad ja shokolaadiservaga kui mu mälu ei peta:). Kusjuures mulle praegu tundub, et selle tordi võlu oligi nendes vahvlitorudes :P, sest Olümpia sefiir oli meie kohaliku toodanguga võrreldes lahjam.