MY ENGLISH BLOG

kolmapäev, mai 5

Sandri kampsun. Sander's cardigan.



Et te ei arvaks, et ma nii usin olen, siis ütlen kohe, et see kampsun valmis mul juba märtsis aga ma ei tahtnud enne lehvitada, kui maikuu Eesti Naine väljas.
Minu idee oli teha üks praktiline, lihtne, ülalt alla kootav kampsun. Kuna ülalt alla kudumisega pole paljud minu mitteametliku testgrupi liikmed kokku puutunud, siis mõtlesingi just sellise konstruktsiooni ajakirjas välja pakkuda. Mulle endale meeldib see ülalt alla kudumine to-hu-tult! Just seetõttu, et enne käeaukude-kehaosa jagamist on võimalik kampsunit selga proovida ja vajadusel muudatusi sisse viia.
Kõik soonikud on kampsunil kootud kahekordsed - jäävad mõnusad paksud ja ei veni nii kergelt välja. Sander ei oska veel lukku küsida, aga näiteks Maibrit ütleb mulle kogu aeg, et "palun koo mulle dressikas" mis tähendab siis et palun koo mulle lukuga kampsun. Ja taskud meeldivad lastele ka muidugi väga!
Lõngaks valisin Novita Samose, mulle see lõng väga meeldib (vaatamata akrüüli sisaldusele). Ma olen sellest lastele mütse-kindaid-salle teinud ja minu meelest on ta väga mõnus.
Suur tänu sõbranna Ingridile, kes juhendit testis:)

Ja küsimus suurele ringile: "Mida sooviksite edaspidi käsitöörubriigis näha? Milliseid tehnikaid, esemeid, kas suurtele või väikestele jne". Oleksin väga tänulik!

This cardigan is knitted for my son Sander. It is knitted top down from Novita Samos yarn. I usually don't like yarns with acrylic content, but I like this cotton/acrylic blend. It is a really practical yarn for children's spring/summer knits.
The pattern is my own, published in Eesti Naine magazine may issue.



30 kommentaari:

Sue ütles ...

Your little boy's cardigan is just wonderful, love those blues that you used too. Very nice!

Anna ütles ...

Minu arust on ülevalt alla kudumine just väga lihtne. Kohe saab proovida ja näha, kas on ikka õige. Ise koon enamasti ka nii. Tore kampsun:)

Inga ütles ...

väga mõnus mehine kamsik!
ehk proovin oma väikesele mehele ka Sinu õpetuse järgi miskit sellist punuda:)

Suvi ütles ...

Armas kampsun! :)
Mind ennast huvitaks juhendid et kuidas väikseks jäänud riidest suuremat saaks teha, et kuhu midagi vahele panna. Aga see võib ajakirja jaoks liiga mahukas teema olla, s.t võtab palju ruumi. Mul suuremad lapsed "tuunivad" enda riideid hea meelega, seepärast.

Helen ütles ...

Ragalaan on minu vaieldamatu lemmik, nii ülevalt alla kui alt üles. Ma "tavalisi" kampsuneid ei oskagi vist kududa enam.
Ülevalt alla kududes on see hea asi ka, et näiteks lastekampsunile saab hiljem varrukad pikemaks kududa, kui laps kasvab.

Ja ma mäletan kuidas ma oma esimest raglaani kuduma hakkasin juhendi järgi ja ei saanud üldse aru, kuidas see võimalik on, et sellest värgist kampsun tuleb.
Seega ma saan täitsa aru, miks inimesed seda kardavad.

Ja Samos on ka minu lemmiklõng - nii ilusad värvid, parajalt jäme lõng ja katsudes mõnus. Ma ausaltöeldes ei teagi, KUI paha või hea see akrüül on üldse, aga mind ta selles lõngas ei häiri üldse.

Minu isiklikud eelistused käsitöörubriigi suhtes - taaskasutus, riideesemed lastele (loomulikult), aksessuaarid. Kokkuvõttes, kõik mis on väike ja ruttu valmiv. :)

Lemmi ütles ...

Väga armas, aga tõsiselt mehine kampsun.Vahvad värvid.Ma pole ka varem ülevalt alla kudunud. Mul on hea meel, et nüüd on üks selge emakeelne juhend.
Mulle meeldivad väga käsitöörubriigis taaskasutusideed. Näiteks see heegeldatud kaelauguga pluusi tegemine. Ma olen saanud nii mõnelegi T-särgile elu sisse puhuda. Ja see sinu spiraalseelik on nii vahva. See on ju su enda lõige. Ma ise ei oska lõikeid teha ja mul ei jäägi muud üle, kui seda sinu blogist imetleda.Ja muidugi kudumid lastele, sest vahvaid juhendeid pole eesti keeles kunagi küllalt.

riina-lore ütles ...

Väga ilus kampsun, tõesti poisilik. Imetlen väga sinu oskusi. Mulle meeldib, et oled palju asju oma pojale teinud, väikestele poistele kudumeid teha on minu meelest väga keeruline - ükskõik mida ja kuidas teed, ikka tundub tüdrukulik. Eriti meeldiksid mulle toredad mütsid, mitte sellised ühevärvilised tumedad, aga värvilised ja siiski poistele. Ma ei oskagi arvata, mis see täpselt olema peaks. Igal juhul arvan, et väikeste poiste asju - nii kootult, heegeldatult kui õmmeldult - on palju raskem leida kui neid satsidega tüdrukute kleite. Seetõttu ma ise teen oma pojale väga vähe, lihtsalt puudub inspiratsioon. Aga selle kampsuni proovin kindlasti järele. Aitäh!

Margit K. ütles ...

Kui ma muidu pole üldse suur ajakirjade ostja, siis selle kuu EN tuleb küll muretseda endale. Proovida ka selline kampsun kududa. Ok raglaani olen kudunud paar korda (ja tõesti meeldib) aga lukuga ja taskutega pole ma küll midagi teinud. Nii, et see oleks alles ettevõtmine. Kui poolgi nii ilus tuleks kui Sul, siis oleksin õnnelik :).

Muidu oleks tore veel igasugused taaskasutus võimalused (tundub, et see teema on päris paljudele huvipakkuv praegusel ajal) ja suve ajaks ehk ka mingeid lihtsamaid lõikeid (väikestele poistele näiteks).

Vahvaid ja nutikaid ideid!!

Anonüümne ütles ...

Ma Eesti Naises lappan ka alati kõigepealt selle käsitöö rubriigi lahti, et näha, millega Krentu seekord üllatab! Ja kunagi pole veel pettuma pidanud. :)
Aga mida ajakirjas veel näha tahaks... kindlasti seda pikka suvist spiraalseelikut, see on ülimalt vinge. Siis meeldiks veel Forecast kampsun või mõni muu samas stiilis - väga shikk asi on.
Samuti võiks olla mõni kootud või heegeldatud seelik. :)

Ecotar

Anonüümne ütles ...

Kampsun on nii armas! Ma ei ole kahjuks selle tehnikaga üldse kokku puutunud aga tahaks kohe ära proovida. Üldse olen raglaanist kuidagi eemale jäänud ja siiani kudunud ikka "tavalisi" kampsuneid. Hetkel tunnen puudust beebidele kudumise/õmblemise õpetustest ja poiste mütside õpetustest (nagu siin keegi ka eespool mainis). Just toredaid poistele mõeldud riideid on poest raske saada ning ka õpetuste osas on valik kesine.

Lõngamari

Sirliiz ütles ...

Ma vaatan ka esimesena EN Krentu tegemised üle ja selle järgi otsustan kas ostan ajakirja :)

Taaskasutus on väga hea alati ja siis ma mäletan sul ühte teksaseelikut mille sa pükstest tegid, oli vist... ma tahaks ka, aga ei oska ikka nii paigutada neid juppe, et ilus jääks. seega mulle meeldiks see õpetus ka :)

Ja siis on sul ilusad kotid siit blogist läbi käinud, mõni selline õoetud ehk?

Kairi Kaarlaid ütles ...

Poiste riiete õpetustega on see hea, et vahetad värvid ära ja saad tüdrukute asja. Tüdrukute asju niimoodi poiste omaks teha on keerulisem.

Helena ütles ...

Väga mõnus kampsun. Pean ka kellelgi nüüd endale EN laskma osta, et samuti raglaani kudumise selgeks saaksin - suured tänud sellise õpetuse eest!

Anonüümne ütles ...

Loen ja loen ja tunnen, et tahaks ka kududa..aga ei oska. Kunagi olen ühe mohäärkampsuni ja salli kudunud, aga see oli väga ammu. Millest või kuidas ma peaksin kuduma õppimist alustama, palun nõu:)

Annika

Erin ütles ...

Minagi ootan iga kuu huviga EN käsitöörubriiki. Sain täna ka ema juures mahti EN sirvida ning avastasin sealt rõõmuga selle toreda kampsi. Peaks oma tüdrukutele ka sellised kuduma.

Mulle kuluks aga hetkel ühe asise koti tegemise õpetus ära. Lastega emmedel on ju ikka suurt kotti vaja :) Olgu see tehnika milline tahes.

Krentu ütles ...

Sue - thank you:)
Suur-suur tänu teile! Ma sain kohe nii palju ideid ja mõtteid! Loodan neid jao kaupa realiseerima hakata.
Annika - üks variant ongi kududa midagi täpselt juhendi järgi - siis pole esialgu vaja midagi eriti arvutada.
Liann avas Tartus ka oma stuudio, kus nad kudujaid abistavad http://www.liannistuudio.ee/?lang=est&m1=36&tk=3&prod=8
Või siis haagi end mõnele kudujale sappa:)

KK ütles ...

Mulle meeldivad ka taaskasutusteemad, need on alati nii põnevad.
Vahva kampsun.

Sandra ütles ...

Väga armas kampsun :)
Enne teksti lugemist pakkusin, et lõngaks on Samos ja mul oli õigus :)
Minule meeldiks kottide, boolerode ja teiste vähe tööd nõudvate noorte naiste või teismeliste riiete õpetused ;)

Marmelaad ütles ...

mõnus suve-sügise-talvekamps. ma muidugi hakkasin oma rikutuse tasemel kohe kohta otsima kuhu saaks rongi tikkida:D

mina isiklikult pole ülevalt alla kudunud, kuna nüüd on õpetus, mis sobib ka minu piiga mõõtudega, siis katsetan ära. lõng on mul ka olemas. nojah ja raglaani pole ka enne kudunud...niiet minu jaoks väga "kümnesse" teema.

minu arvates on kõik sinu EN käsitöörubriigi teemad olnud vahvad ja eks ta niimoodi olegi, et kõik igaüks leiab oma teema, mida järgida.

igatahes plaksutan sinu lehekülgede peal:)

Eve ütles ...

Mina oleks päris õnnerull kui saaks sinu spiraalseeliku lõike :) Olen otsinud sellist jupp aega, aga nii kenat seelikut, kui sul, pole mujal vastu tulnud!

Triin ütles ...

Nii mõnus triibukampsun! Mul ka hakkas kohe mõte jooksma ... seda enam, et lõpuks sain kätte tellitud Dropsi lõngad :)

Anonüümne ütles ...

Mulle meeldivad sinu stiilis laste riided ja eriti oleks teretulnud 5-6-7a tüdrukute poolpidused kleidid. Just sellises sinulikus võtmes.
Imetlesin õdede pluuse, lapse pükse, kampsuneid, eriti Maibriti palmikutega kampsunit(hall veidi pretensioonikas lapsele, kuid M seljas imearmas).

Anni ütles ...

Eriti hea meelega näeks mõnda suvist pikka mustlaslikku kleiti, kus on segiläbi õmblemist ja heegeldamist kasutatud. :)

Snoopy ütles ...

Super! Ja EN rubriik on ka super! Ja kindlasti on huvitav lugemine ka igasugused koduasjad, isegi kardinaid saab teha ju mingi toreda ideega! Jõudu!!!

Kaili ütles ...

hmm... ma kujutan ette, et EN saab Sinu käsitöörubriigi tõttu päääris palju lugejaid/ostjaid juurde :) mulle see kampsun väga meeldib ja et mul endal veel lapsi pole, mõtlen pingsalt, kellele ma sellise kududa võiksin :P ja vist leidsingi oma tutvusringkonnast ühe põnni, kellele see kampsik meeldida võiks :)

ahjaa, ja millest veel lugeda võiks... ma ise nagu millegi järele nii hullu vajadust ei tunne, kuna saan ka inglisekeelsete ajakirjade-lõike- ja mustrilehekülgedega hakkama. ehk tõesti võiksid jätkata seda poppi taaskasutuse-teemat. isiklikult tunnen hetkel puudust ilusa ja praktilise pika põlle retseptist (kuna olen liiga laisk, et otsida). ning lihtsamad ja vähem materjali nõudvad lõiked on alati teretulnud, eriti kui tegemist on geniaalsete ideedega :)

Liis ütles ...

Kuna kampsun meeldis väga ja oma samavanale neiule oli ka parasjagu suveks üht lukuga "dressikat" tarvis siis ostsin ENi ja hakkasin nüüd kuduma. Ammu ei ole midagi õpetuse järgi teinud ja nüüd natuke jännis - ehk oled hea ja aitad välja. Olen jõudnud selle kohani kust algab kasvatamine. Kas igal 2. real tähendab igal 2.parempidisel real või tuleb arvestada ka ph-ridu?

Tänud ette!

Tiina ütles ...

No ON armas kampsun (nagu kõik muudki asjad, mis teinud oled:)
Olen kudunud raglaanlõikelist, aga ülevaltpoolt alla ei ole. Isegi mõtetesse pole see mahtunud.

Siiani ei ole teinud ühtegi asja õpetuse ja kirjelduse järgi, aga ehk seekord proovin, sest kampsun on ilus.

Mina tahaksin lastele teha talveks mütsid. Sellised, mida nad ise kergelt pähe saaksid, aga samas kõik vajalikud osad oleks kaetud.
Lisaks tahaksin lugeda/järele teha, ideid (uh, tundub nagu oleksin soovikontsertile oma soove edastasmas:) väikeste tüdrukute aksessuaaride osas - millisied vidinaid võiks teha jopede, mantlite, miks mitte ka kombede elavamaks muutmiseks nii sügisel kui ka talvel.

Kuna meil lapsed ka väiksed, siis kõik lahedad ideed poistele ja tüdrukutele on alati teretulnud. Ilmselt, ajakirja kui tervikut silmas pidades, ei saa iga kord lasteasju teha:)

Krentu ütles ...

Suured-suured tänud teile - nii toredad mõtted ja ideed:)
Liis -lugeda tuleb ikka nii parempidiseid kui pahempidiseid ridu ehk kui on vaja kasvatada igal 2. real, siis tähendab see antud juhul, et igal parempidisel real.Loodan et edasi kulgeb kudumine takistusteta:)

Anonüümne ütles ...

Armas Krentu, imetlen Su loodud asju alati- need on võrratud! Ise sooviksin väga-väga selle lilla kampsiku kudumisõpetust, mis Su nahktagi alt paar postitust tagasi paistis! Ja veel oleksin tänulik Vogue Knittingust pärit valge vammuse tegemisjuhendi üle, mida ühes ammuses postituses märkasin. Kooksin sellise suurima rõõmuga oma kallile vanaemale!
Aitäh, et oled, lood ja lubad oma helgesse ning sooja maailma aeg-ajalt pilku heita!:)

Jõudu ja kõike ilusat Sulle, Su lastele ja abikaasale!

Karmen

Kristiina ütles ...

Minu lapselgi on sinu õpetuse järgi see kampsi, kudusin Titan Wool Superwoolist , väga mõnus on ülevalt -alla kududa.