MY ENGLISH BLOG

esmaspäev, jaanuar 23

Totaalset tibijuttu ja maailmaparandusjuttu


Ma jätan siis maailmaparandusjutu viimaseks, sellega on soliidsem postitust lõpetada:)
Aga tibijutust siis. Alustame huulepulgaga.
Alati, kui ma kuskil poes käin ja saan ülimeeldiva teeninduse osaliseks, tahkaks kohe sellest igal pool hõigata:) Mul oli selline mure, et tahtsin väga omale mingit värvi huulepulka, sest muidu ma kasutan vaid peaaegu läbipaistvaid huuleläikeid, aga kuidagi ei osanud seda õiget poest leida. Mul on see huulepulgasoov juba ammune asi aga kuna õige leidmine on nii raske, siis ma olen siiani käega löönud. Aga ühel päeval, kui mul seoses äralangenud kokkusaamisega järsku palju aega sülle kukkus ja kuna ma juhuslikult just Solarises olin, siis astusin Make Up Store'i sisse. Rääkisin sellele müüjale, kes minu poole esimesena pöördus, oma suure mure ära :) Ja küll on tore, kui sa leiad inimese, kes saab täpselt samamoodi kogu sellest värviasjandusest aru kui sa isegi. Alustuseks soovitas ta mulle huulepulga asemel kombinatsiooni huulepliiats (väga pehme) pluss huuleläige (püsib kaua). Sellega ma olin kohe päri, kuna mu õel just selline komplekt klassikalise huulepulga asemel on. Seejärel suunati mind sujuvalt meigitooli ja hakkati aga pliiatseid ja läikeid testima. Ülteme nii, et ma poleks ise elu sees selliseid valikuid teinud aga tulemus oli just mulle sobiv. Ja see teeb ju nii suurt rõõmu, kui leiad just selle õige tooni, või kaks... Ma leidsin kaks :) Ja müüja nimi oli Kairit, soovitan!


Kreemijuttu ka:) Ma kirjutasin jõuluvanale, et soovin Dr. Hauschkalt midagi. See Hauschka on mul juba vana lemmik, aga vahepeal ma hakkasin koonerdama ja ostsin Lumene parabeenivaba sarja. Jõuluvana tõi mulle Melissi kreemi ja see on nii supermõnusa lõhnaga ja mõnusa tundega et ohh... Mulle üldse tohtult nende Hauschka asjade lõhnad meeldivad, sellised natuke heina ja natuke millegi seletamatu lõhnad:)


Ja siis ma juhtusin ükspäev mingile artiklile, kus räägiti sellisest Eesti looduskosmeetika firmast nagu Moshi. Ja kuna ma olin just sellisel looduskosmeetika lainel ja kuna tegu on ju ka meie omamaise firmaga ja mis seal salata, pakendid on ka nii lahedad, siis tegin ka sealt tellimuse :) Algul ma olin natuke kurb, et neil üldse kreeme pole, aga hiljem, kui ma kodust kreemitegu hakkasin uurima, sain aru, et kreeme on vist lühikese säilivusaja tõttu raske müüa? Igal juhul tellisin näoõli ja jojobaõli ja eeterlikke õlisid ja ühte mangolõhnalist kehakoorijat. Ja siis veel mangovõid, millega ma ei osanud alguses midagi peale hakata, sest tegu oli sellise üsna kõva ja mitte just eriri hästi lõhnava rasvaga. Olles natuke internetis tuhlanud, julgesin ma siis selle mangovõi üles sulatada ja talle jojobaõli ja eeterlikke õlisid sisse mikserdada, et saaks natuke määritavama segu. Eeterlike õlidega pingutasin vist natuke üle aga esimese kreemiteo kohta käib küll. Näoõli ja jojobaõli (kuhu ma ka natuke eeterlikke õlisid sisse segasin) on väga mõnusad, samuti meeldib mulle väga ka see kehakoorija. See lõhnab nii imeliselt mango järele ja kuna koostisained tundusid kõik sellised söödavad, siis ma isegi natuke proovisin seda :) Kuna koorimisagent on suhkur, siis oli hea küll, kuigi natuke jäi ikka lõhnaõli maitset lõpuks suhu:)
Ja nüüd on mul siis suur kihk ise päris kreemi teha, no ikka emulgeerida ja doseerida. Aga produktide tellimiseni pole veel jõudnud, kuig Hobipunkt on riti ja rästi läbi töötatud :) Kui leiaks veel ühe kauem säiliva näovee retsepti ka... Tahaks sellist teha, nagu Hausckal on :)

Aga maailmaparandusest ka. Sander  ajas mind täna kell 4.45 üles, ise küll peale seda õndsalt edasi magades. Ja kuna mul on hetkel nii palju igasugu ideid peas, siis hakkasid need kohe jälle peas ringi käima ja edasi magamisest ei tulnudki midagi välja. Kui ma olin pooleli olevad kindad ära lõpetanud aga und ikka veel ei tulnud tagasi, siis hakkasin, nagu ikka, netis kolama ja leidsin jälle palju põnevat minu suure iidoli Reet Ausi teemal. Näiteks tema kõne TEDx-l või siis Jaak Kilmi tehtud film Out of Fashion või siis trashtotrend.com leht. Kas pole inspireeriv, mida saab teha 300 paarist Montoni praakpükstest? Või teksatükkidest?  Vaadake kindlasti ka videoklippe selle lehe Documentary rubriigist. Peale selle info (mis enamikus on küll ju teada aga ikka tore uuesti kuulata) ja inspirastiooni tulva oli raske võtta kätte mingi ÜKS töö, ma oleks tahntud paralleelselt lõikuda teksasid ja õmmelda vanadest teega värvitud voodilinadest romantilisi kleite. Kuna aga hommikul tuletas end meelde tõsiasi, et Sandril pole üldse kodudressipükse, siis võtsin ma hoopis kätte ühe tüki uhutud dressiriiet ja õmblesin kaks paari ülilihtsaid kodupükse, ilma igasuguste kaunistusõmbluste või -detailideta.
Reet Ausi mõju all olen ma ikka veel ja üritan leida mingitki põhjust, miks ma ikka sinna HjaMi lähen, kui kuhugi väljamaale satun.... Lõppu ka väiksed luuleread :)



Muuda ennast, muutub maailm,
mitte palju küll, kuid siiski sinu enda jagu;
kui on miljon suutjat, muutjat, lahkulööjat, näiteks,
nähtavaks saab kohe üpris võimas vagu!


16 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mul on ka see huulepulgamure juba tükk aega peas kummitanud - et tahaks midagi, aga ei tea täpselt, mida. Noh, et näha välja natuke säravam kui lonks vett oma tavalise läbipaistva huuleläikega :) Nüüd ma siis tean, kuhu minna, kui järgmisel korral Tallinnasse satun! Aitäh Sulle jagamast!
Ja Dr.Hauscha ning Reet Aus on minu suured lemmikud ka! :)

Ilusat lumist jaanuari jätku!

Karmen

KK ütles ...

Mu tuttav shotikaomanik töötab Hauscka konsultandina ning on juba pikka aega mulle promo teinud, mina aga pole vedu võtnud :P. Kuni viimase sügiseni, kus ma lubasin, et ok, ma proovin siis päevakreemi. Nimelt mul on alati pea kõikidest kreemidest nahk korrast ära läinud, poorid lähevad umbe ja vastik rasvane on olla. Ja ennäe imet, DH puhul seda ei juhtunud ja nüüd mul on lausa imelik olla kui ma ilma kreemita välja lähen. Teine lemmik on nende kätekreem (ainus, mis ei pane mul silmi kipitama) ja kolmas mõnus toode on näoõli, mis praguste miinustega on hädatarvilik.
Nende kodukal on koostistest pikalt juttu ja tuttav käis neil aias külas ka. Nii veider kui see ka pole, neil on oma ürdiaed, kust nad toodeteks materjali saavad. Ühesõnaga, mulle meeldib :)

Katrin ütles ...

Mulle ka Reet Aus imponeerib. Ainult, et nii tema kui ka plajud teised moekunstnikud ütlevad, et milleks kehva kvaliteediga HjaM osta, kui sama raha eest, mis sa 10 aastaga sinna poodi viid, saaksid sa ühe korraliku disainer-asja, mis kestab see 10 aastat ja kauemgi veel. Aldo Järvsoo just ükspäev rääkis sama asja. Kõik on kena, ainult, et ma ei taha 10 aastat ühe asjaga käia! See paistab olevat kõigil meelest läinud, et just seepärast käiaksegi HM-is, et kapis oleks vaheldust ilma rahakotti surnuks piinamata. Ega ma seda disainer-asja ka 10 aastat ei kannaks, olgugi, et kestaks veel küll. Mul on mõni selline- sai nooruses Ameerikast soetatud- aga ega ma neid asu seepärast ei kanna. Lihtsalt praegu nad ummistavad mu kappi, sest ära visata ma neid ka ei raatsi, kuna nad maksid nii palju! Säästlik eluviis on üks keeruline asi juba ainuüksi seetõttu,et inimene tüdineb.

Helen ütles ...

Näovett ei ole eriti keeruline kokku segada. Kui vaadata koostisi siis tavaliselt on seal sees mingid taimeteed, vahest alkoholi ja glütseriini ja aroomiõli või eeterlik õli.
Taimetee saab varem valmis keeta ja näiteks kuubikutena sügavkülmas säilitada ( ja sealt ka otse näole hõõruda, näiteks) Selleks, et aroomiõli või eeterlik õli selle taimeteega seguneks on vaja lisada Polüsorbaat 20-t. Kui segada valmis väikesed kogused, hoida külmkapis ja tarvitada kohe siis ei ole säilitusainet ka vaja.

Helen, Hobipunkt

Maarja ütles ...

ooo kui tore jutt.

ma lähen sinna poodi kohe ja palun ka nõu huulepulga osas, ma juba lugematu arv aastaid ostan vaheldumisi üht chaneli ja üht lancome huuleläiget ja no nii siiber on, a oma konservatiivuses ma pole mõelnud ka, et nõnna võiks saada psiut värvi näkku.

Dorel ütles ...

Sinu blogi lugeda on alati hirmus tore ja huvitav! Eriti kui ise ka just oled samal lainel. Sattusin ka seda Reet Ausi ettekannet vaatama ja paneb ikka mõtlema küll. Õnneks olen sel lainel juba ammu, virnade viisi kasutatud asju ootamas oma järge ümber töötlemiseks.
Siit saab alati kuhjaga inspiratsiooni ja mõnusa tunde pealekauba! Aitäh nakatamast!
Toredaid mõtteid ja tegusid edaspidiseks!

Rael. ütles ...

Moshi on minu üks lemmikuid ka.
Toodete nimed on neil muidugi täitsa omaette klass.

Anonüümne ütles ...

Soovitan vaadata Balscand oü kodulehte. Sealt saab toredaid nõuandeid, kuidas midagi ise teha ja saab osta ka kvaliteetseid tooteid.
Päikest, Heili

Monika ütles ...

Väga hea ja puhas kosmeetika on ka Usa Tarte firmal:
http://tartecosmetics.com/ . Olen ise kasutanud ja julgen soovitada!

Anonüümne ütles ...

H&M lähen eelkõige laste pärast :-)
S.

risioja ütles ...

Very interesting blog, thanks tracker.

triibik ütles ...

Krentu, hoopis teine jutt mul. Nägin täna Kaubamaja toidupoes müügil nii vahvat ajakirja - Mollie Makes - ja mõtlesin, et kas sa seda ikka tead v ostnud oled. Very you! :)
http://molliemakes.themakingspot.com/magazine

Krentu ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Krentu ütles ...

Aitäh teile kõigi nende heade soovituste eest!
Katrin - see jama on jah, et tüütavad ära. Samas on mul mõned riideesemed nii armsad, et olengi neid 10 aastat kandnud ja ikka meeldivad. Näiteks mu ema õmbles mulle kunagi unelmate mantli ja olen seda juba ma ei tea kui kaua rõõmuga kandnud :) Ehk me oleme ka pisut rikutud sellest küllusest ja vaheldusest?
Helen - see jääkuubiku mõte on väga nutikas!
Triibik - nii tore, ma pole üldse teadlikki sellisest ajakirjast, kui Kaubsi lähen, uurin kohe lähemalt. Ja Larssonit tahaks ka väga vaatama minna, aitäh ka selle vihje eest!

Anonüümne ütles ...

Sinu blogi lugemise tagajärjel läksin eile I.L.U.sse ja ostsin omale DH melissikreemi :) Päevakreem saigi nädal aega tahasi otsa :)

hotelsdiscount ütles ...

Nice blog . . .

Booking Hotels Online ,Get 40 until 50% Discount of each hotels the website address is below :

Bali Hotels
Jakarta Hotels
Maldives Hotels

You can trust it . Low Rates and guaranteed Book Now! and Get your discount!!!Best Regards.