MY ENGLISH BLOG

reede, aprill 27

Jälle oli õe sünnipäev :)


Käes on aprilli lõpp, mis tähendab, et tähistasime jälle minu õekese sünnipäeva ja nagu tavaks saanud, on siis ka põhjust siia postitada :)
Tegin õele seekord kingituse pealkirjaga "Linane". Alguse sai see linasest sallist. Otsisin tükk aega ideid ja leidsin lõpuks selle salli juhendi - Azzu's Shawl. Leidsin ma ta oma Ravelry järjekorrast, millest mul juba ammu enam jõud üle ei käi ehk et ma ei mäletagi enam, mida ma kõik sinna järjekorda olen pannud :)
Lõngalaost leidisn ka väga mõnusa lõnga - Drops Lin, mis on 100% lina. Algul tundub see lõng pisut jäik ja natuke imelik, aga sallina on väga mõnus. Natuke ajab küll ebemeid, aga õnneks on suvised riided tavaliselt kõik heledamapoolsed :) 


Sall on väga hästi välja mõeldud - kasvatused on nii, et temast tuleb selline pikk ja väljaveninud kolmnurk, mida on hea kaela keerutada. Auguread sätivad ise salli kenadesse voltidesse. Ma plaanin endale ka selle juhendi järgi salli teha vist :)


Seelik sai tehtud salli järgi - no et oleks selline komplekt, millega õde saab Viljandi folgile minna :))) Otsisin kõik oma linased kangad välja, ükski ei sobinud või polnud piisavalt. Ostsin siis Haapsalu Kangadžunglist mõned, ühe puuvillase leidsin ka oma kapist. Ühed samaariapoest just kanga pärast ostetud hästi laiad linased püksid said seelikusse ära kasutatud. 

Õele kingitus väga meeldis, selle üle on mul kõige parem meel :)

Ja sünnipäev oli väga tore - käisime vanas Pegasuses ehk Fish&Wines. Väga mõnusa atmosfääriga koht ja  teenindajad on parimad linna peal! 
Ja milline õndsus on jalutada kevadises vanalinnas! Mulle tulid kõik armsad lapsepõlvemälestused meelde - kui ma linnas koolis käisin ja siis ikka peale tunde vahel vanalinnas uidatud sai. Vanalinn oli esimesi "kohti", mis mulle peale kodutee selgeks sai. Mäletan, kuidas ema kodus õpetas, kuidas isa tööjuurde minna (isa töötas Vanaturu kaelas, mis siis oli Rae tänav) kellassepana. Seal on nüüd lisaks kellassepale ka kellapood. Ja kui ma nüüd oma lastega mööda munakive kõndisin, ütlesid lapsed, et "see on siin nagu Soomes või Rootsis - sellised kividest teed!". Natuke oli kurb, et minu linn neile nüüd nii kaugeks jääb, aga eks neil ole tulevikus jälle omad mälestused :) 
Ja sinililled - minu õe lilled - olid meil ikka enda korjatud, mitte Otsa-kooli juurest ostetud :)

22 kommentaari:

Helena (Jenniplika) ütles ...

Väga ilus komplekt. Viljandi Folk on igat sentimeetrit Su õest väärt :o)

sircu ütles ...

Tõesti imeilus suvine komplekt:) See seelik ajab õmblemise isu peale.

Unknown ütles ...

Super kena seelik, kust saaks sellise seeliku õmblemise juhist?

Erin ütles ...

Seelik on super! Nii lahe, kui sa selle tegemise kohta juhendi ka kirjutaksid ;)

Krentu ütles ...

Aitäh teile!
Spiraalseeliku lõige peaks olema Siluetis, suvi 1972 vist. Ega muud pole, kui spiraalid kokku õmmelda :)
Mu oma lõige on võetud ühe seeliku pealt ja hiljem seda natuke parendatud. Vaatamata lõikele olen pidanud iga kord omajagu harutama ja nuputama, et saada paraja pikkuse ja laiusega seelik, nii et ega ma väga teisi õpetada selles osas ei oska :)

Helsa ütles ...

Mul oleks kah sinusugust õde vaja, oleksin sünnipäevadel väga õnnelik. :)

Katariina ütles ...

Krentu, sinu värvi- ja materjalitunnetus on lihtsalt imeline. See paistab silma su kodus, loomingus kui sinust endast. Delicious.

Helen ütles ...

Ma armastan linast! Ja kui Sul mõni selline seelik veel üle on, võib mulle pakkuda. :)
Ma tahaks ka õde!

Liina ütles ...

Nii ilus kingitus, Krentu! Ma tahan ka endale sellist õde.

Rael. ütles ...

Linane paistab nii mõnus.
Ja seelikuga tuleb suvi ka juba palju lähemal.
Folgil tunneb su õe siis seeliku ja salli järgi ära.

ekanayaki radha ütles ...

Väga ilus seelik ja sall!!!

Sirliiz ütles ...

Jah, miks minul pole sinusugust õde ;)
Imekena seelik ja armas sall! Seeliku värvid on nii ilusad, paitab silma kohe.

lilleliis ütles ...

Mõlemad näevad nii mõnusad välja! Nagu polekski päris uued, vaid hoopis kellegi poolt armastatud vanad. Heas mõttes. Kodused.

Drex ütles ...

Imekena seelik. Lihtsalt imeline ! Mulle väga meeldib see rätt. See mustergi on ootel, ainus asi, et regivärss ja seegi võõras keeles. Oeh, rätt on imeilus. Pean sellest mustrist aru saama ja joonise kõrvale tegema , keskkoht, ääred ja triibuosa.

Krentu ütles ...

Suur-suur tänu teile :)
Drex - sellele juhendile on tehtud nn worksheet kõrvale - mina kudusin selle järgi, muidu oleks küll jube peavalu olnud :) Tegelikult on äärmiselt lihtne!

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Anonüümne ütles ...

Väga armas kingitus :) Ise tehtud kingitused on alati kõige mõnusamad, vähemalt minu jaoks :) Kas sa tahaksid jagada nippe, kuidas sellise spiraalseeliku alläär "sirgeks" saada. Mul on üks poolik selline seelik ja no ei saa seda alläärt sirgu :( Võibolla on sul jagada mõnda head nippi... või ongi see suhteliselt lootusetu üritus mul?

soodoma ja gomorra ütles ...

Mida su õde sulle kingib?

Anonüümne ütles ...

Tere!
Imeline sall :) Küsiks, kas sellel sallil on kusagil äkki olemas ka kudumismuster nn mustri näol, mitte lahtikirjutatud tekstina? Oleksin väga huvitatud.

Päikest!
Kaia

Krentu ütles ...

Mari - aitäh! Minul see alläär ei olegi sirge, vaid laineline. Iga spiraali pikemast küljest jääb mingi osa nö vabaks ja see moodustab alläärde kaare.
Kui Sa mõtled nüüd seda, et kuidas tasandada ehk et kui üks puus on nt kõrgemal kui teine ja seda tuleks allääres korrigeerida, siis selle seeliku puhul tuleks seda vist ülevalt poolt teha...
soodomakomorra - minu õde teeb mulle alati väga-väga mõnusaid, ilusaid ja vajalikke kingitusi - ta tunneb mind hästi!
Kaia - tänan! Ma ei ole näinud seda skeemina, aga see worksheet, mis juhendiga kaasas on, on äärmiselt kasulik! Ja selle salli puhul ongi võti selles, et enamikel kordadel kasvatatakse servades ja nii pr kui ph ridadel, aeg ajalt ka keskel 2 s. Auguread on tavline 2 kokku-1 õhk, vahel on ripsiread.

Laura ütles ...

Lapsepõlve mälestused, lõhnad ja astmed. Mul oli täna samasugune kogemus, kui olin ostnud Sadama turult sooja käsitööleiva ja pudeli kuumtöötlemata toorpiima ja nii ma seda siis sõin ja jõin...mere ääres...tuul sahisemas... Meenus lapsepõlv:) (ehk siis maal oldud aeg). Mulle see mere osa väga meeldis nüüd selles uues, tänases hetkes:):)
Edu ja jaksu ja uusi tegemisi!
Tervitused Lauralt!

Anonüümne ütles ...

Igat Sinu blogipostitust on rõõm lugeda. Teeb päeva nii helgeks.

Kas tohib küsida, mis obejektiiviga teie pildid tehtud on? (Kuigi usun, et seda küsimust on juba lõpmata palju küsitud.) Aga oleksin ääretult tänulik.

Loodan, et keegi suudab Sinu päeva ka selliselt rikastada, nagu Sina meie päevi rikastad. Palju jaksu toredale emale! :)

Raahel