MY ENGLISH BLOG

esmaspäev, juuni 18

On pidu peetud ja on õmmeldud



1. juunil lõpetas Maibrit lasteaia. Meie vallas on üks lasteaed, kus on üks liitrühm. Seega on meil tavaks pidada kevadpidu, mille lõpus saadetakse igal aastal uus lend kooli. Maibriti lend oli lasteaiale juba neljakümnes   kooli saata :) Võibolla sellepärast, et tegu on maalasteaiaga, võibolla sellepärast, et lõpupidu peetakse igal aastal, oli Maibriti lõpetamine selline heas mõttes rahulik.  Kuna meie tutvusringkonnas oli sellel aastal palju lasteaia lõpetamisi, siis kuulsin ka teiste ettevalmistustest. Õhtujuhid, juuksurid, fotograafid ja muu selline toredus. Kuna Maibritiga koos lõpetas lasteaia kuus last, siis oli meil kõik väga kodukootud. Üks lapsevanem (meie issi) tõi kased, üks sirelid, üks tõi puukoolist puu, kõik tegid kooki (ülal on siiski üks tellitud lisatort, aga ka kohalik toodang). Kogu rühmaga tehti näidendit ja lauldi, lõpetajatel olid peaosad. Selline rahulik ja armas ja lapsevanemale ka väga lihtne :) Võibolla jäi puudu natukene südamlikkusest kõnede osas, see on ainukene asi, mis oleks võinud paremini olla. Aga muidu - kõikide lõpetajate emad on ka minu head tuttavad, mõni vaata et sõbrannagi :) Lapsed on samuti kõik nagu omad. See kokku tekitab väga hubase ja sooja tunde.

Traditsiooniliselt istutab iga lend puu. Meie valisime samasuguse, nagu meie aias on Maibriti puu ehk siis dekoratiivõunapuu. Ja istutati see keset hoovi :)

Maibrit oli etenduses orav. Kostüüm on minu tehtud :) Tavalisel kasutatakse ainult peakatteid ja sabasid, sest lõpetajad tahavad ju pärast ikka pidulikud olla.
Noarootsi lasteaia 40. lend. Tuult tiibadesse!
Kingitus kasvatajatele. Värviinspiratsiooni sain Kajakalt, kelle imeilusad pildid minu kodu ehivad.
Sõbrannad :) Paremal on Mia, Maibriti südamesõbranna.
Lasteaed. Selles majas on veel ka noortekeskus ja õpilaskodu. Aga hoov on lasteaialaste päralt ja siin ruumipuudust ei ole :)
Lasteaeda on jäänud veel vaid kasvataja...






Kohe peale lasteaia lõpupidu toimus ka iga-aastane Läänema tantsupidu. Lasteaia muusikaõpetaja tädi Tiiu on nii tubli, et õpetab lastele kenasti tantsud selgeks ja suuremad saavad ka peole minna. Eelmisel aastal pidasime samal päeval Sandri sünnipäeva, aga sellel aastal sai Maibrit kenasti peole minna. Ilm oli muidugi külm-külm, nii et käiste alla läks mohäärkampsun ja mõned pluusid :) Minul olid kindad käes ja müts peas, aga ma olin ka pealtvaataja, kes ju tantsuga sooja ei saa.

Elagu Noarootsi! - Hurraaaa!!!
Tantsuhoos
Sini-must-kolane, see on Noarootsi lipp :)
Rahvariides lapsed on nii ilusad mu meelest...



Maibriti lõpukleidi tegin pitsist, mis mul juba ammu kapis ootas. Nüüd leidis ta väärikat kasutust :) Mul on ju pidevalt see probleem, et ma ei raatsi kangaid ära õmmelda - mõtlen ikka, et äkki tuleb ikka veel parem idee selle või tolle kanga jaoks. Haapsalu Kangadžunglist leidsin ka imeilusat satiini, mis voodriks ja lipsusks hästi sobis, ning oma langevuselt ja läikelt jättis täitsa naturaalse siidsatiini mulje.

Koduseks fotosessiooniks ei viitsinud sukkpükse panna ;)
Lõige on Burdast.
Sandrile õmblesin kevadpeoks uued püksid-
Lõige on viimasest Ottobrest. Tundub, et Sander on Ottobre jaoks sobivas täidlusastmes (on sõna!), igal juhul ei pea ma tema jaoks eriti lõikeid kitsendama.
Kuna poest me korralikku püksirihma ei leidnud, tegi Andres enda oma lühemaks.



Ja kuigi ma ei pea ennast nii heaks õmblejaks, et võtaks väga hea meelega vastu tellimustöid (ja no kes mulle siia ikka proovi tuleb, eksole), siis headele ja ilusatele inimestele on ikka vahel nii raske "ei" öelda. Eriti, kui neil on nii põnevad mõtted peas ja ideed elluviimisel. Maibriti lasteaiakaaslase vanemad on juba mõnda aega hotelli pidanud ja juulis avavad nad seal ka kohviku. Ja mina nüüd õmblen perenaisele ja kokale kleite, millega külastajaid vastu võtta. Esimene komplekt läks täna oma koju, aga tundub, et neid tuleb veel.
Andke mulle pitsi, batisti ja broderiid ja ma õmblen rõõmuga :) Täitsa kahju oli neid asju kohe ära anda.... Seelikul on ka alusseelik, nii et juba riidesse pannes tekib selline tunne, et kuhu see korsett ja toatüdruk nüüd jäävadki :)


Kangad on Tartu mnt-l asuvast Solveigi kangapoest, mida ma ei jõua kohe ära kiita. Kui selles poes nt broderiikangast vaatad, tuleb müüja ja toob sulle iseenesest mõistetavalt ka samas toonis ja paksuses batistirulli kõrvale, et "siis saate kombineerida". Superteenindus ja superkangad.
Pitsi ja veel natuke pitsi!
Varrukaotstes on kummid, et oleks mugavam :)
Väike nööp.

Õmblemiseni!

30 kommentaari:

KK ütles ...

Uus elu lapsel :)

Ilusad õmblustööd. Ma tahaks omale vanakooli pihikseelikut või trakskuube nagu vanaema armastas öelda aga selliseid poest ei saa. Aga õmbleja juurde minnes peab ju täpselt teadma, mida ja kuidas. Mina ei tea aga kui ma kuskil näen, siis tunnen ära :). Seniks unistan

Anonüümne ütles ...

Palju õnne lõpetamise puhul kogu teie perele!
Ja Sin õmblustööd on võrratud! Kas sellist valget pluusi oleks võimalik tellimuse peale ka Sinult saada? :)

Polkovnik (Kadri) ütles ...

No see lõpp võttis nüüd küll heas mõttes sõnatuks. Nii ilus!

Kristi ütles ...

Oh! Pluus nagu unistus...
Palju õnne Maibritile!

sircu ütles ...

Viimane kompekt on nii ilus ja seda pluusi ma nüüd küll enam peast ära ei saa... Kas sa äkki raatsid öelda, kust on pärit selle pluusi lõige? Või on puhas omalooming? Nii väga tahaks endale midagi sarnast õmmelda:)

Helena (Jenniplika) ütles ...

Postitus nagu ponks :) Ilusad asjad ja inimesed. Palju õnne ka värskele koolilapsele.

Aga mul oleks üks teemaväline küsimus ka...nimelt märkasin, et osadel piltidel on taustaks valged vitriinkapid (all sahtlid ja üleval klaasid). Need on TÄPSELT need, mis ma IKEA-st ostmata jätsin, kuna väljapanekusaalis olevate kappide uksed olid propellerisse kuivanud. Seda aga ei paista mitte Sinu kappidelt :o) Ma tahakski pärida, et kuidas nendega on - kas oled rahul?

Arella ütles ...

Nii palju kaunist õmblustööd! Maibriti kleidipits on imeilus. Palju edu algaval kooliteel! Ja kohvikusse läheks juba ainuüksi kleite imetlema :)

Krentu ütles ...

Aitäh teile!
Anonüümne - tänan! Ma olen mõneks ajaks end juba ära lubanud, nii et praegu kahjuks rohkem ei jõua...
Sicru - pluusi lõige on sama, mis mõned postitused tagasi oleva lillelise kleidi oma, ehk Burda 10/2010 kleit.Passe joonistasin ise ja varrukale lisasin ka volüümi juurde, et tuleks väiksed krooked õlale.
Helena - meie kapp on alles nii uus, et pole jõudnud seda veel korralikult täitagi, seega ei oska öelda, et kuidas ta käitub. Mu õel on selline kapp juba mitu aastat ja kõik on sirge ja ühes tükis :)

Liina ütles ...

Oi, kui vahva, Riin oli ka just lasteaianäidendis orav:) Sa oled nii kena kostüümi teinud. Meil paluti ka vanematel sabad õmmelda, need pidid takjapaelaga ära käima, kuna loo sisu oli, et metsaloomad saavad endale ise sabad valida. Kuna ma Kangadžunglist Riinule meelepärast sabariiet ei leidnud, kombineerisin kolmest talvejope kapuutsikarvast saba kokku ja endalegi üllatuseks tuli täitsa kobe välja:)
Tore on näha, et ka Maibrit tantsupeost osa võttis. See jube külm tahtis nina peast võtta, aga lapsed olid vaprad. Ja nii ilusad rahvariided on teie kandi lastel;)
Kas need on Noarootsi seelikud?
See piduderohke kevad on nii kiire olnud, millal Sa veel oled jõudnud neid ilusaid õmblustöid teha? Sa vist üldse ei puhka ja logele;)

Helena (Jenniplika) ütles ...

Aitäh vastuse eest :))

Kata. ütles ...

Tantsupildil on Maibriti patsid keerdus peaaegu nagu Vormsi naistel. (:

Anonüümne ütles ...

Mina tänan ka kiire vastuse eest! Igal juhul kui Sul vähegi peaks aega tekkima, no näiteks külmemal ajal, siis ma ootan kannatlikult ;)

Natali (nataliem26@hotmail.com)

Anonüümne ütles ...

Oi kui imearmas on Maibriti kleit! Selle peab omale kõrva taha panema. Meie neiu küll alles läheb lasteaeda, aga ikkagi... Poiste ja pükstega mul kogemust on, aga vat pisikeste kleitide kogemust nati vähevõitu veel.
Ja see kohvikuprovva komplekt .. Oeh. Ma olen sõ-na-tu. Nii armas!

Unknown ütles ...

Palju õnne lõpetajale! Õmblustööd on võrratult kenad. Seda viimast komplekti läheks kohe omasilmaga imetlema. Käime seal kandis suviti tihti,aga kus kohas see kohvik täpselt asub? Anneli

Sirliiz ütles ...

Kõigepeaalt Maibritile palju õnne ühe tähtsa etapi läbimise puhul!

Kõik Su õmblustööd on lihtsalt võrratud. Maibriti kleit nii armas ja see viimane komplekt... vapustavalt ilus! Kuidas küll mõnele on nii palju andekust antud :)

Anonüümne ütles ...

Palju õnne Maibritile ! nüüd hakkab koolilapse elu :)

see viimane komplekt... ma suudan vaid ahhetada. niii ilus !

Heli ütles ...

Lasteaeda on jäänud ainult kasvataja... silmad nüüd märjad mul:)
Nüüd kooli!
Nii kaunis pildiseeria, kõik need punased, mustad seelikud ja tantsulapsed.

Kadri ütles ...

Imeliselt õrn ja naiselik valge pluus!
Mulle väga meeldib, kuidas Sa pitsiga mängid, tulemus on alati elegantne!

Krentu ütles ...

Liina - aitäh! Tundub, et mina jõudsin siis Kangadžunglisse enne sind ja napsasin oranži suleboa ära, mis nii kenasti seinal rippus :) Ja selle oranži kanga sain ka samast kohast :) Ja rahvariided peaks ikka jah Noarootsi omad olema, kuigi suurtel on hoopis teistsugused....
Aitäh, Tiina!
Anneil, koht on Paslepas, Teeristil, enne mõisa, seal kus teed ristuvad :)
Aitäh teile, Sirliiz, Gerly, Heli ja Kadri!

Unknown ütles ...

Aitäh vastamast, külastan!
Anneli

Katrin ütles ...

Kõigepealt- kas tõesti käivad linnalapsed lasteaia lõpetamisel juuksuris!? Püha jumal...
Siis- Sander on täiesti suur mees juba!...ja kui lahedad kingad tal on... :) Ja lapsed on teil endiselt väga ilusad ja armsad ja Eveli näputööd on võrratud! :)

Marit ütles ...

Palju-palju õnne Maibritile lasteaia lõpetamise puhul!!! Ja tagantjärgi õnnesoovid kõigile sünnipäevalastele :) Siinkohal peab kindlasti õnnitlema ka vanemaid, kes nii tublid ja toredad lapsed on kasvatanud!

Õmblustööd võtavad täiesti sõnatuks! Natuke vanaaegne, pitsiline ja valge on alati mu lemmik olnud, aga kohe kahte sellist õmblustööd ühes postituses kohata on tõeliselt uskumatu! Imeilus! Sandri püksid on ka väga-väga kenad ja juba noormehe moodi :)

Ilusat suve kogu perele!!!
Marit

Mirjam ütles ...

Pean ühinema kõikide kommentaatorite ahhetuste-kiidusõnadega. See viimane kostüüm on täpselt see, mida vajan:) Kahju, et naised enam niimoodi riides ei käi... Sinu blogi lugedes saan alati helgust ja inspiratsiooni.
Suured tänud Sulle selle eest!

Koduhaldjas ütles ...

kiitused ja õnnesoovid!
ühinen solveigi kangapoe aadressil hea sõnaga. täpselt sama kogemus. tallinnas ongi ainult kaks kangapoodi kus vägaväga head müüjad, kes asja tunnevad ja kohe sujuvalt kannavad vajalikku ette. võibolla on veel avastamisruumi...

Anonüümne ütles ...

Teil on väga armas lasteaed :) Ja sinu õmmeldud riided on armsad ja väga väga kenad! Maibriti kleit, Sandri püksid ja siis see viimane õmblustöö... suurepärane!

Ingrid ütles ...

Vau kui fantastiline!
Kõigepealt tahtsin kirjutada, et eriti armas on kui oma laps rahvariietes on.
Siis need viigipüksid - ma olen lihtsalt sõnatu. Super.
Ni ja sedasi on mul ülimalt raske väljendada oma tundeid valge komplekti osas, mis sul seljas. See on ju lausa taevalik. Need kangad... See pits... Ja tegumood - ülemõistuse.
Ma soovin, et sul jätkuks aega, kannatust ja õnne, et veel väga kaua elada just sellist elu nagu sa ise naudid ning sellega seoses teha veel ja veel nii kauneid asju.
Ma nüüd kohe vaatan seda pluusi ja seelikut edasi ja bussisõit Tallinnasse ei tundugi igav ;-) Möödusin just lugedes su teeotsast ;-)

Inga ütles ...

palju õnne lõpetamise puhul!
nii imeilusad õmblustööd! Maibriti kleit, "vormiriietus" sinu enda seljas - ahhh! "Vormiriietus" selle kohta öelda tundub lausa ülekohtune:) Ma hõljusk selliselt iga päev kodus meeleldi ringi;)
tubli töö, Eveli!

Marmelaad ütles ...

vaat tüdrukuid on lihtne pitsistada ja satsistada - eriti nii nupsi tüdrukut kui Maibrit, aga poistega on teine tegu. mulle avaldab muljet kena väikese noormehe kostüüm - nii vahva. paneks veel ruudulise soni ka viltu pähe ja "üle linna vinski" ongi valmis:)
nii armas oli seda pildiseeriat lasteaia lõpetamisest vaadata, rahvatantsijad panevad mul muidugi südame alati põksuma:).
Sinu viidatud pitsipoe võtan linna minnes sihtmärgiks - tea, kas neil kollast pitsi ka on. ma olen muidu ilupitse ikka Saanast soetanud, aga vaataks hea meelega teisi pitsipoode ka.
Sinul valge komplekt on võrratu!

Krentu ütles ...

Suur-suur tänu :))

sircu ütles ...

Aitäh, Krentu, vastuse eest:) Leidsin lõike üles.