MY ENGLISH BLOG

neljapäev, november 14

Minu helkivad ripatsid



See postitus on nüüd umbes aasta viibinud. Ei teagi miks, aga nii on.  Nimelt eelmisel aastal umbes samal ajal soodsate juhuste kokkulangemise tõttu, peamiselt aga hea ingli Romi hõbedatolmust, mis minu peale sai puhutud, sündisid minu helkivad ripatsid. Julgen nii suurustevalt rääkida, kuna nüüdseks olen neid teinud juba sadu. Kui helkiva ripatsi tegemiseks läheb, on mu töötuba nagu väike vabrik :) Mis on tore, on see, et mulle kohutavalt meeldib neid teha, ja nagu näha, siis paljudele meeldib ka neid kanda.



Eelmisel aastal meisterdasin põhiliselt liblikaid, sest neid sooviti kõige enam, sellel aastal on mudeleid juurde tulnud. Iga helkiv ripats on muidugi omamoodi, sest igal on omad helmed ja paelad. See teebki selle töö huvitavaks, muudkui sobita ja säti.



Siintoodud on värvi mõttes vaid väike valik, enimnõutud värvid on hoopis must, tumelilla, tumepunane ja sellised rahulikumad toonid. Julgetele teen ka kärtskollast ja kärtssinist, leherohelist ja fuksiaroosat, tüdrukutele heleroosat.



Ja Andres meisterdas mulle ühe väga tagasihoidliku ja praegu veel esialgse kodulehe ka, www.krentu.com . Nagu nimigi ütleb, ei ole tegu sertifitseeritud helkuriga, vaid kasuliku kaunistusega. Me ise oleme nendega siin pimedas maaöös põllukatseid teinud, nii kuivalt kui märjalt, nii üksi kui helkuriga paaris, ja on kenasti helkinud kõik, aga kindluse mõttes tuleks seda kanda koos sertifitseeritud helkuriga.
Ja mul on ka meestemudeleid, kahjuks pole mul neist ilupilte, ehk varsti. Mul on küll kodus päris oma kallis fotograaf, aga ikka läheb nädalavahetus enne mööda, kui pilditegemiseni jõuab :)


Nii et kes soovib, see proovib :) Minu meiliaadress on seal kuskil paremal üleval ja ka kodulehel, nii et kui keegi mõtleb juba jõulukinkide peale ja tahab midagi käsitsitehtut ja kasulikku, siis kirjutage mulle. 



PS. Naljaga pooleks, aga natuke ka mitte, sest saan palju mantlisoove, siis ütlen, et kahjuks ei ole ma ikka nii hea õmbleja, et mantleid tellimuse peale teha. Ja see ilus pruunisäbruline mantel on hoopis mu osava ema tehtud. Juba kaheksas aasta kannan :)






18 kommentaari:

Lemmi ütles ...

Sinu helkurid on väga armsad ja ehteks igale mantlile. See on täna mulle nii teemakohane postitus. Hõikasin hommikul Loviisa ukselt tagasi,sest ta tumedal jopel polnud helkurit küljes.Võtsin helkurisahtlist (Meil on selline väike sahtel kuhu me oleme kogunud kõik reklaam- ja kaubamärkhelkurid.) helkuri ja mõtlesin seal juures, et kui nad oleks vähegi ahvatlevamad, siis ei ununeks helkur nii lihtsalt. Vastuse leidsin kohe täna sinu blogist. Väga tore!

Marit ütles ...

Väga armsad helkurid ja postitus ka meie jaoks just õigel ajal! Jõudu ja inspiratsiooni! :)

Anonüümne ütles ...

Nii vahvad ja ilusad ja stiilsed :)
Katrin

Piret ütles ...

No, seda ma olen nii kaua oodanud, need on just need kõige õigemad. Nii äge!

Martaberta Kompulsiivkuduja ütles ...

Imeilusad!

Romantic Lady ütles ...

Sa olet teinud eriti ilusad helkurid! Ma oskan natuke eesti keelt aga now I write in English. Your blog is very nice and I have read your blog some years. I have your nice book also, I have bought it from Tallinn.

Triin ütles ...

Tõeliselt kaunid helkur-kaunistused! Viimasel ajal on iluhelkureid päris palju näha olnud, aga Sinu omad on küll ühed ilusaimad, mida näinud olen! Tõeline ehe igale mantlile-jopele :)

Sunna ütles ...

These are so lovely :)

Krentu ütles ...

Aitäh teile! Thank you!

Terje ütles ...

Ma täiesti siiralt imetlen ja kadestan, milline on teie koostöö vili. Ja juba ammu nii paljudes asjades olete lihtsalt imeline paar. Tulemus paneb juba aastaid ahhetama ja tahtma endale samasugust elu/kooslust/tulemust. Aga tahtmisest jääb väheks, puudu on see miski, mis teil on olemas. Vapustav

Krentu ütles ...

Aitäh, Terje, nii ilusate sõnade eest.

Anonüümne ütles ...

Väga stiilsed! Mulle nii meeldivad !:)

Krentu ütles ...

Aitäh, Gerly!

Anonüümne ütles ...

Lahe logo ka. Täitsa töötab:-)
Mju

Lehti ütles ...

Põnevad! Ja ilusad!

Sirliiz ütles ...

Väga kaunid ja stiilsed, ehteks igale kandjale!
Mulle ka meeldivad :)

krista ütles ...

meie pere lemmikhelkurid...minul on ainult puudu ;)...selle eest on ka minu Eveli ema tehtud mantel ja ma käin sellega jälle ja seda juba 98 aastast?????? Täiesti ulme juba, sest tal ei ole mitte midagi ju viga. Nööbid kukkusid järjest eest ära ja need panin nüüd uued, aga muidu....super :)

riina-lore ütles ...

Mulle kingiti ka selline helkur ja see on tõesti väga ilus. Sa oled imetlusväärne!