MY ENGLISH BLOG

pühapäev, aprill 13

Sewaholicu Minoru jope. Minoru jacket by Sewaholic.


For the summary in English, please scroll down.

Mul on vist jälle õmblemise isu tagasi tulnud. Ta ei lahkunud suure pauguga, aga ühel hetkel ma ise lihtsalt avastasin, et pole juba kuude kaupa midagi õmmelnud. Ja kui siis Maibritile jõuludeks karukostüümi kokku vuristasin, ütles ka Maibrit, et "Emme, sa pole nii ammu õmmelnud". 
Kui see õmblemise isu tagasi tuleb, siis ma hakkan jälle külastama õmblemisblogisid ja sirvima ajakirju-raamatuid. 


Mingil eelmisel õmblemiseperioodil avastasin läbi Verypurpleperson blogi kaudu sellise indie-lõikefirma nagu Sewaholic. Tegu on ühe toreda Kanada tüdrukuga, kes hakkas ühel hetkel lõikeid müügiks tegema ja on nüüd vist ise ka üllatunud, kui edukaks tema ettevõtmine on kujunenud. Ma ostsin alustuseks selle jope lõike ja mantli lõike, mida ma aga kohe õmblema ei hakanud. Kuna tegu on üsna populaarse lõikega, siis guugeldades  leiab ikka väga palju interpreteeringuid sellest lõikest, nii et inspiratsioonist puudust ei tule. Mulle väga meeldib nii õmmeldes kui kududes uurida, kuidas inimestel on asi välja tulnud ja koguda ka ideid mida muuta, mida lisada.


Käivitav inspiratsioonilöök tuli aga Sewaholicu enda blogist, kus ta kunagi viis läbi koosõmlbemise ja kus kõik fotodega lahti seletatud, nii et õmmelda oli väga mugav - eriti mõtlema ei pidanud :) Siiski lisasin jopele taskud ka väljapoole (no mis jope see on, kui ei saa käsi tasku panna!), luku alla tuuletõkke, nöörid kapuutsile ja takjapaela kapuutsitaskule, mis peaks seda taskut seal koomamal hoidma. 
Kuna minu eest oli juba ära mõeldud, et mis järjekorras mida teha, siis sain südamerahus teppimisele keskenduda, muretsemata, et ma kas kõik saab ikka õigel ajal tehtud (selliste esemete tehnoloogia võib vahel täitsa pead kratsima panna minusuguse asjaarmastaja muidu). Teppimiseks kasutasin tavalisest pisut jämedamat niiti ja kolmekordset pistet. Suureks abiks oli ka nn salapiste tald, mis tegi pool tööd ise ära. 
Voodriks panin kehaosale ühe pluusiriide, mis mul kapis juba aastaid istub, varrukatele aga tavapäase libeda viskoosvoodri. 
Suuruseks valisin altpoolt teise ehk nr 2, kuigi mõõtude järgi oleks vist pidanud ühe numbri suurema valima. Jope sai täpselt paras, kuigi vahepeal tundus juba, et äkki jääb liiga kitsaks :) 



Mis nende välismaa lõigetega harjumatu on, on see, et õmblusvaru 1,5 cm on kohe lõlikel juurde antud (rääkimata sellest, et kogu mõõdustik on tollides). Lisaks on nad harjunud kangast koos lõikega lõikama, mina muidugi nii ei teinud, sest äkki on teinekord mingit teist suurust vaja - praktlised eestlased nagu me oleme. 
Kui nüüd midagi muuta, siis oleks ma sellesse kapuutsi mahutavasse kraesse veel ühe põhikangast tüki õmmelnud, sest praegu paistab sealt natuke liimiriiet välja. Seda ma ei osanud kahjuks ette näha. Kõige muuga olen rahul ja mulle selle jope tegumood ikka väga meeldib. Kui ma rääkisin emale, et teen endale jopet mis on kaelaaugust kroogitud, siis ema ei suutnud ette kujutada, et mis jope see selline on. Aga pärast meeldis talle küll :) Nii et natuke harjumatu lõikega aga ometi figuurisõbralik ja mitte kotakas.
Kangas on ostetud millalgi Abakhanist. Natuke on temas elastaani, ülejäänud puuvill. Vihma ei pea, nii et üks jope tuleb teha ka impregneerist :)


About a year ago when Verypurpleperson blogged about Robson coat I discovered Sewaholic patterns. My sewing enthusiasm tends to rise and decline periodically, so when I am having low-sew period, I do not read sewing blogs and other sewing sites. Maybe because of that I missed Verypurplepersons original post about her Minoru.  I ordered both patterns right away but managed to start sewing them a year after. This is so much like me :) The good thing about the delay was the amount of Minorus people had been able to sew with that time - I learned some good tips and tricks. And the Sewaholics own sew along is more than helpful of course.


I chose stretch cotton fabric I had in my stash. For body lining I used lightweight stretch cotton and for sleeve lining slippery viscose lining. I cannot stand sleeve linings that are not slippery - so uncomfortable. Things I added:
1) welt pockets - I just need to have an option to put my hands to my pocket :)
2) zipper guard - mainly because we have always wind and I already know that the wind will blow through the zipper 
3) drawstrings for hood - so the wind will not blow the hood away :)
4) velcro for the hood pocket - I also need to to the same with the lower part of the pocket.
What I would change - I would add an extra layer of the shell fabric to the collar-pocket, because I don't like to see the interfacing. Other than that I would change nothing. I like the fit, the silhouette - everything.
For topstitching I used slightly thicker thread than usually and a triple stitch. I have to say that I am very impressed by the triple stitch - so nice! I also opted for double topstitching - to give myself a challenge :))
Many thanks to Tasia for such a great pattern! Robson, Saltspring and Renfrew are waiting for their turn.

15 kommentaari:

Hanna ütles ...

Ma olen juba selle jope lõike ilmumisest saati näinud erinevaid ilusaid variante internetis liikvel, aga siiani ei ole siiski ise selle õmbelmiseni jõudnud. Ju ei meeldi siis ikka nii nii väga, et sellise suure õmblustöö ette võtaks. Sinu jope näeb küll eriti ilus välja. Kohe nagu mõnest kalli kaubamärgi poest :).

Anonüümne ütles ...

10 punkti 10-st! Meeldivad Su tööd. Edu, jõudu ja jaksu!

Arella ütles ...

Ilus jope, korrektselt õmmeldud. Fotoreportaaź meeldib ka väga, näitab kõik detailid ilusasti välja :)

Anonüümne ütles ...

Imeliselt ilus, sobib Sulle kui valatult! Endalegi on jäänud lõige silma, kuid juglusest on jäänud puudu, et jope õmblemine ette võtta..

Kai-Epp

Anonüümne ütles ...

Väga väga ilus ja hästi teostatud! :) Mul tuli kohe isu midagi samasugust teha!

Krentu ütles ...

Aitäh teile :) Ja ma avastasin siit kommentaariumist nüüd nii mitu ilusat blogi!

Kista ütles ...

Väga kena jope, nii sinulik! Need õlgade peal olevad krooked on väga kenad ning annavad jopele just parajalt omapära.

Anonüümne ütles ...

Mulle nii väga meeldib Su uus jope, et olen käinud seda päeva jooksul mitu korda vaatamas ja homme tulen ilmselt jälle! :) Ma tahaksin ka nii osavaks saada kui Sina! :)

Karmen

Inx ütles ...

Selline nunnu jope :) Sinulik. Tubli töö!

Liina ütles ...

Jeerum, kuidas see võimalik on, et et Sa selle ise tegid? Õmblused on kõik nii sirged ja korrektne näeb välja! Väga-väga ilus töö! Ja minu meelest ei ole liiga paras, just kena, et hoiab trimmis ja ümber :)

Edu ja jõudu-jaksu Sulle igasuguse käsitööga tegelemisel - Sul tulevad kõik asjad imelised välja!

Rael. ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Rael. ütles ...

Alguses ma tahtsin öelda lihtsalt midagi roppu. Minu puhul siis midagi sellist, et "mida hekki" või "kurjam". Või nii.

Ja siis mulle tuleb meelde, et see on ju sinu blogi. Ja ma peaks olema juba harjunud mõttega, et sa päriselt ka oskad selliseid asju teha.

Et kohe ongi jope. Nagu päris. Ongi.

Mul on ikka hea meel, et sa oled ja et sulle sellised kuldsed käed on antud ja su teisele poolele selline mõnus fotomasina nupu vajutus.

Mulle meeldis see eelmise postituse jope ka. Ja Tove näitusele minna on ka suur kihk. Õnneks on siit Ljubljanast Helsinkisse näiteks palju lihtsam saada kui Haapsallu.

Ootan huviga, mida sa järgmisena õmblusmasina alt välja võlud.

Anu Pink ütles ...

Väga ilus ja hästi istuv! Kohe õmblemise isu tuli praegu:)

Ingrid ütles ...

Vau kui lahe. Nii Sinulik. Ja mulle ka ülimalt meeldib.
Ikka lihtsalt suurepärane ;-)
Jätkuvat õmblusvaimu!!!

Ruta ütles ...

Ma hakkasin midagi juba ütlema, aga siis nägin, et eelpool Rael on juba kõik öelnud.
Seega ma siis ütlen vaid, et mida hekki... annböliiväbl.
Ma lähen parem heegeldan. Seda ma vähemasti oskan (või noh ma arvan ise nii)