MY ENGLISH BLOG

pühapäev, oktoober 30

Jalutuskäik


Täna toimus meie selleaastane traditsiooniline sügisjalutuskäik. Kuigi lumi oli juba maas ja külm oli. Aga toimus ikkagi. Kuna eelmisel aastal käisime Palmse mõisas, siis sellel aastal otsustasime ka mõne mõisapargi valida. Valisime Kalvi mõisa pargi. Võrreldes Palmsega on seal kõik algusjärgus, aga vaade on väga ilus, mõis on ka ilus (kuigi sees ei käinud) ja park ka, aga seal on veel palju pooleli. Aga kuna oli külm-külm-külm, vähemalt minusuguse külmavarese jaoks, siis me väga palju ei jalutanud. Õnneks ma võtsin termosega teed ja küpsiseid kaasa, sai natuke soojemaks. See Kalvi mõisa kant vajab mõnikord lähemat uurimist, polegi sealkandis suurt käinud. Võibolla järgmisel suvel? Või talvel?
Siis läksime Rakverre sööma. Hagari kohviku nimeline koht oli täitsa hubane ja neil oli isegi kuuma šokolaadi! Selle nime all ei serveeritud mitte lääget kakaod, vaid täitsa head šokolaadi!
Huvitava asjana nägin täna rekonstrueeritud Peterburi maantee ääres loomade tunnelit. Metsatukale oli võrkaed ette tehtud ja siis selline tunnel ehitatud, mis teeäärest nägi välja enam-vähem nagu Kaubamaja ristmikul, ainult palkidega oli kaunistaud. Hea et veel lifti polnud. Huvitav, kas loomad seda kasutavad ka? Ja kust need põdrad siis huvitav käivad, põdrad sinna küll ei mahu. Varsti ehk tehakse põtradele sild? :) Sellel uuel teelõigul sõites tekib tunne justkui oleks välismaal - nimetatud võrkaed tee ääres, teele on joonistatud suured põdrad, siis on sellised viisakad puhkamiskohad ja lisaks sellele, kui kaugel asub Tallinn, on toodud ka kui kaugel asub Stockholm (416 km). See on küll nats imelik, huvitav, kas mõnele inimesele on see teel olles hädavajalik teave või teevad maanteeametnikud ka nats pulli?
Kokkuvõtteks oli tore sügispäev ja lõpetangi praegu nii nagu teises klassis kirjandit kirjutades:)

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.