MY ENGLISH BLOG

pühapäev, veebruar 18

Kodu korda, teine osa



Paar kuud tagasi juhtus selline tavatu asi, et Andres tegi ettepaneku minna Ikeasse. Tavatu sellepärast, et tavaliselt olen mina see kodukaunistaja ja kulutaja ja Andres ütleb, et "kas ikka on vaja?". Tegelikult oli asi selles, et Andrese raamatud ei mahtunud enam riilulisse ära ja kuna ta ise ei viitsinud meile mingeid riiuleid siia meisterdada, siis leidis ta sobivad Ikea kataloogist. Tavaliselt on Ikea kataloog ikka minu lemmik pildiraamat, aga kuna seekord sain kataloogi vahetult enne kurba sündmust isaga, siis see jäigi riiulile seisma. Muidu on meil kõik kataloogid alati kapsad, sest ma vaatan neid nii tihti, meeleolu loomiseks. Mulle meeldivad need kodud seal ja need rõõmsad inimesed, kes seal "elavad". Ja muidugi meeldivad mulle kõik Ikea asjad - need on tehtud inimestele kasutamiseks - ilusad, funktsionaalsed ja paindlikud. Normaalse hinnga ka. Ja mulle tõesti ei ole vaja kõike asju täispuidust ja igavesi.
Teine aspekt on muidugi see, et me teeme oma töö- ja soditoast sügisel lastetoa ja kogu see kraam, mis seal praegu on, tuleb korteri peale ära hajutada.
Nüüd me oleme siis kahe raamatukapi, kahe riiuli ja ühe nõudekapi võrra rikkamad:) Ma pole vist peale kolimist sellist inventuuri teinud, nagu ma nüüd tegin. Kaks nädalat muudkui tõstsin asju ringi, sorteerisin, viskasin ära, paigutasin. Väga hea on vahel oma asjadest ülevaade saada. Samas tekkis ka kerge ahastus, et miks nii palju asju! Kõike korraga ka ära visata ei saa, imelik hakkab:)
Igastahes olen ma nüüd nii rahul, et kõik meie raamatud on ühe kihina klaasuste taga, mis tähendab, et vajliku raamatu leiab ruttu üles ja riiulid ei lähe nii ruttu tolmuseks. Eriti tore on see, et ma sain köögis tööpindadelt kõik purgid ja potsikud kappi ära panna ja nüüd on kohe nii tore seda lagedust vaadata ja koristada ka. Maibrit tunneb suurt rõõmu aga oma uue nukuvoodi üle. Samas pole meie kodu veel sugugi valmis. Kui me sügisel lastetoa sisustamiseni jõuame, on ilmselt veel vaja üks retk Ikeasse teha. Ja elutuppa peame töölaua tekitama, kus ma siis õmblema hakkan ja kus Andres saab tööd teha. Seda elutoas õmblemist ma veel ei kujuta hästi ette, aga minu ema õmbles kogu aeg elutoas, nii et saab hakkama küll. Ning paar raamaturiiulit oleks veel vaja, sest praegused said peaaegu täis. See mis on natuke tühi, on minu käsitööraamatute riiul ja ma meelega jätsin sinna väikese varu:)
No ja siis on veel see teema, et maal pole meil ka eriti mööblit. Samas, kui ma ühe kolmandiku aastast maal elan, siis võiks ju seal ka nati kodu kaunistada... Tegelikult on tore, et kõik korraga valmis ei saa, siis jätkub tegevust ja mõtlemist. Ja kui tundub, et ongi valmis, siis võib jälle kõik ringi mõelda, nagu Krista tegi :)

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kuidas te need kapid soomest eestisse tõite? Vüi elategi Soomes? Eestis ju Ikeat pole, nuuks :(

Krentu ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Krentu ütles ...

http://flickr.com/photos/krentu/393971144/
Niimoodi tõimegi. Tegelikult on vist üks firma ka, innur.ee kes aitab Soomest transportimisega.

Anonüümne ütles ...

Vaga ilus!

Sirliiz ütles ...

Esimesel pildidl oleva kapi ??? muster on superilus.Korralikud klaasustega raamatukapid on ka minu unistus, et ei koguneks tolmu minu varandust rikkuma ;)

Aga kustkohast te seda Ikea kataloogi hangite, ma olen alati netist vaatand ja siis pea laiali otsas seal kraami kuhjanud. Kataloogiga eeltööd teha oleks muidugi palju mugavam.

Krentu ütles ...

Kataloogi saan tavaliselt kellegi käest, kes enne mind on seal käinud. Minule tõi õde, mina tõin oma sõbrannadele jne. Kui eeltöö on tegemata, siis on seal jah üsna raske kainet mõistust säilitada :) Mul võttis siin koduski paar nädalat, et selgusele jõuda, mida mul täpselt vaja on ja kas see ka mulle siia ära mahub.
Ja kuna mul oli kodutöö tehtud, siis ei kulunud mul seal ka iga kapi juures nii palju aega - jõudsin isegi h&m-i veel.Aga lõngapoodi enam ei jõudnud :)

Anonüümne ütles ...

Nii ilusalt sisustate! Meil on peaaegu kogu mööbeldus Ikeast pärit, eks siin ole oma süü sel ka et varem elasime poole kilomeetri kaugusel Ikeast ja nüüd viie :D

Anonüümne ütles ...

püüdsin ka kallele valgete kappide ideed maha müüa, aga ei õnnestunud :)
1. ei saa koguaeg kõike ümber mõelda :))))
2. Evelil ju juba on sellised :))))
3. Mis me siis vanad riiulitega teeme?

Ja Kalle küsis eile õhtul, et millal me siis nüüd juba lähme... tal raamatud põrandal, mis peaks olema riiulis...

vaat mis Ikea meestega teeb ;)

Nad on nõus isegi H&M-iga Ikea nimel leppima :)

Anonüümne ütles ...

Toredad kapid ! Endal ka kevadel plaan Ikeasse minna. Seal on ju see oht, et tekib pisike paanika, korraga niiiii palju ilusaid asju ja kõike ju tahaks:)