MY ENGLISH BLOG

pühapäev, veebruar 4

Tänastest tegemistest

Sellel nädalavahetusel tulime jälle maale. Keskkonnavahetus mõjub ikka väga hästi. Ja nagu ma endale lubasin, küpsetasin seekord kukleid. Tegelikult on nende õige nimi vist kaneelisaiad aga meie peres kutsutakse neid kukliteks. Need kuklid on minu suured lemmikud, tavaliselt teeb neid mu ema ja alati kui ma talle külla läksin ja ta küsis, et mida ta mulle küpsetada võiks, siis ma vastasin, et kukleid. Kusjuures ma palusin, et ta paneks topeltkoguse suhkrut kuklivahele ja jätaks kuklid küpsetades natuke tooremapoolseks. Mulle maitseb pisut nätske sai. Aga nüüd, kus ma olen ju ise pereema, võiks selliseid asju ise teha. Pärmitaigna tegemine pole küll minu lemmiktöö, kuigi teismelisena olin suur kringliküpsetaja, aga tegelikult pole seal midagi rasket. Panen nüüd selle retsepti ka siia kirja et ma järgmisel korral ei peaks jälle emale helistama ja üle küsima.
Kuklid

50 g pärmi
umbes 4-5 spl suhkrut
soola
0,5 l piima
200 g võid (ema paneb võid ja õli pooleks)
vürtse maitse järgi
jahu, nii et oleks pigem vedelam tainas

Tainas rullida lahti ja puistata üle suhkru, kaneeli ja sulavõiga, keerata rulli ja lõigata tükkideks. Lasta natuke plaadil kerkida ja küpsetada 200 C juures.

Tegelikult ema teeb selliseid pisemaid kukleid aga mul tulid sellised lahmakad. Ja kaneel sai ka otsa, nii et liiga vähe kaneelimaitset on. Ja tainale tuleks rohkem soola panna. Järgmisel korral teen veel paremad.

Andres ja Maibrit kasutasid ära tänast sulailma ja meisterdasid lumememme. See on Maibriti esimene lumememm. Pärast ta käis akna juures seda vaatamas ja muudkui kilkas rõõmust:)No ja muidugi vaatasime eurovisiooni ka ja mul on nii kahju, et Ines kolme hulka ei pääsenud. Võidulugu minu lemmik polnud, aga Andrese oma küll.

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

tahan ka kuklit!!!

aga minu lemmiklugu oli küll võidu lugu....
ja 2 minu lemmikkostüümi olid esikolmikus :))))

Mari-Liis ütles ...

kaneelisaid on ka minu suured lemmikud:)

Anonüümne ütles ...

uskumatu lumekogus! meil endiselt 10-12 kraadi sooja.

ma tegin reedel neid kuklikuid. ja seekord panin sellist kristallsuhkrut (suht suured tumepruunid tükid /Pille ja Pisike kindlasti teavad mis nimi sel on). töesti hääd.

parrot-girl ütles ...

nii hea, et retseptiga kohe :) ma pean ka proovima! need kuklid on olnud minu lemmikud ka kunagi :)

Anonüümne ütles ...

ma tahan ka sellist maamaja, kus saab talvel olla. meil ei saa. väga kadedaks teed mind oma maalugudega.

KK ütles ...

Ma tundsin saia lõhna lugedes:). Lumememm on ÄGE!

ulluke ütles ...

Vist kõige armsam ja siiram blogi, mis seni ette tulnud :) Ja võrratult kenad pildid!
Hetke lemmikloo sõnad sain siit. Aitäh :)

Mari ütles ...

Mõtlesin just, et täna võiks saiakesi küpsetada ja tulin arvutisse retsepti otsima. Aga nagu ikka ekslesin veidi blogimaailmas, sattusin esimest korda siia ja voila, ongi retsept olemas :) Lähen panen taigna kerkima ja siis tulen vaatan mida põnevat siit veel leiab.