MY ENGLISH BLOG

pühapäev, september 9

Kirbuturg

Ma olen praegu täitsa emotsioonidest tulvil, sest käisin kirbuturul. Ja see oli üks väga lahe meelelahutusüritus. Ma käisin müümas. Ma pole iialgi ühtegi oma asja müünud, sest olen väga vilets ärimutt. Kõik olen niisama ära andnud. Täna siis teistsugune kogemus.
Käisin kauplemas koos Kristaga. Kahepeale orgunnisime endale müügilaua ja stange ja olime väga suurel üksmeelel ka hindade osas. Kõige kallim asi oli meil 20 krooni. Ja äri läks hästi! Ootamatult hästi. Eriti tore oli näha mõne inimese silmis siirast rõõmu soodsalt soetatud riidetüki üle. Üks pensionär, kes ostis minult noortepärase tepitud jope! manitses, et liiga odavad hinnad. Samas teine pensionär hakkas tingima, ja sai jope 15 kroongia. Nii et inimesi on väga erinevaid:) Nagu see oleks mingi uudis, eks. Lõpus lasime veel hindu alla ka ja saime peaagu kõikidest asjadest lahti. Kõige rohkem selle kauplemise juures meeldis mulle suhtlemine inimestega. Kui ma oma esimesest krambist üle sain, sujus soovitamine-õrn pähemäärimine üsna sujuvalt. Ja inimesed olid kõik heas tujus ja päike paistis!
Vahepeal jalutasin ka turu peal ringi ja uurisin teiste väljapanekuid, aga noh, kleit, mis mulle meeldis maksis 125.- ja laste püksid 50.- ja need tundusid meie hindade kõrval ikka väga röögatud. Meil, muide, maksid kõik lasteasjad 5.- Tundus, et osad inimesed tahtsid ikka teenida. Me tahtsime saada uut kogemust ja asjadest lahti. Muidugi olin endale lubanud, et ei osta midagi, sest ma ei vaja midagi. Siiski soetasin Maibritile pisikese teletupsu ja ühe üliarmsa velvetkleidi, mille mõlema hind oli minu meelest sobilik kirbuturule.
Ning peab ütlema, et need viissada krooni, mis ma teenisin, on kohe nagu erilise tähendusega. Et sain meelelahutust ja raha pealekauba. Ja kappidesse ruumi, mida ei tasu ka alahinnata. Ma läheks kindlasti veel kauplema kunagi ja kindlasti koos Kristaga:)

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kuna meil äris on sarnased kogemused ja eesmärk sama, siis sellepärast läkski nii hästi... nii müük kui ka koostöö ...

aga hea et sul on selline pilt ka, kus riidepuud asju täis on :)))

aga viimane ostja meil tahtis muidu me riidepuud küll ära osta :)...

järgmine kord peaks äkki minema kuskile laadale oma kästiööga :)))... selle käsitööga, mida meil veel ei ole

Unknown ütles ...

Oi, ma nägin teid seal :)Ja jõudsin hinnasilte märgata. Et vat kui toredad ja hoolega tehtud;) Mõnel olid veel (mitte nii ilusad, muidugi), aga enamuse käest tuli ikka ise uurida.
Alles nõks hiljem jõudis kohale, kes need müüjad tegelikult olid :D

Ja mulle meeldis ka üritus väga. Ootame järge :)

Tiina ütles ...

Ma tahtnuks ka minna. Kaema. Müüjat minust ei saa, ma olen lihtsalt veel viletsam ärimutt.

Aga päev läks kääst. JA tibu tõbitses. Jääb üle loota, et see ei jää ainsaks selliseks ürituseks.

Unknown ütles ...

kui ma sellest üritusest kuulsin, siis see tekitas mus kohe nostalgilise soovi pühapäeval linnas olla ja lettide vahel jalutada. sest pühapäev ja kirbuturgudel hulkumine olid mõnda aega mu elu lahutamatu osa.
tore, et teil mõnus päev oli :)

Anonüümne ütles ...

nii mõnusalt kirjutad! vahel lihtsalt jääb meediast ja foorumistest mulje, et sekkarid ja kirbuturud on täielik tabu, aga siin on jällegi väga vahvalt kirjutatud ja positiivselt!

KK ütles ...

Kirbukad on nii lahedad! Eestis on see asi tänamatult soikus, ehk saab nüüd hoo sisse.

Anonüümne ütles ...

Kirbukad on lahedad !Loodan, et see ettevõtmine jääb seal ikka kestma.
Kui Patikal vanavara turg alustas oma tegevust, siis sai ka seal käidud mõned korrad ja kord isegi müümas. Müüsin ka odavalt laste riideid ja mingeid kodus üleliigseid pudinaid. Teenisin tookord 300.- ja jube uhke tunne oli. Kuigi jah, olen ka üsna vilets äritseja, kuidagi imelik oli palju raha küsida

karu ütles ...

26-27.sept toimub ka Delfi Naisteka "KIRBUTURG" Zellu Kultuuriruumis (Tartu m nt 80C). Kohapeal mängitakse muusikat, müüakse/vahetatakse asju sokkidest kuni kiiktoolini, kohvikus pakutakse koogikesi ja värsketest mahladest jooke. Kohale on lubanud tulla ka mõned tuntumad näod oma asju teisele ringile saatma.
Rohkem infot
www.kalamari.ee/et/uudised/