Ka seekord toimus meie Esimese Mai Piknik. Seekord üheteistkümnendat korda.
Ja seekord ootas pikisilmi meie piknikku ka Maibrit. Me olime juba varem erinevatest raamatutest vaadanud, kuidas igasugu tegelased piknikul käivad ja mida see üldse tähendab. Ja siis ma rääkisin, et meie läheme ka varsti piknikule. Nii käis ta iga päev ja küsis, et millal me "mikmikile" läheme.
Kuna seekord startisime maalt, siis polnud seda luksust kuskilt kohvikust läbi hüpata ja midagi head kaasa osta. Ja parem oligi. Hommikul tõusin üles ja hakkasin kokkama.
Menüüs olid: sibulapirukas, suitsukana-puuvilja salat, mascarpone-laimi kreem maasikatega. Pluss meie vein. Maibritil oli voli nõud valida ja loomulikult valis ta Puhhiga nõud. Suur piknikukoha otsimise draama jäi ära, leidsime üsna meie kodu lähedalt ühe ilusa rannakese. Ja ilm oli ilus, nagu ikka tavaliselt esimesel mail on. Veidi heitlik, aga peaasi, et ei saja.
Sander magas muidugi meie pikniku maha. Maibrit armastas ka varem nii teha :)Mascarpone-laimi kreem maasikatega (oma improviseering)
1,5 laimi mahl
1 laimi riivitud koor
250 g mascarponet
3-4 spl tuhksuhkrut
Kõik segada, süüa maasikatega.
Suitsukana- puuvilja salat (see on ühest 100 rooga raamatust, ei mäleta millisest)
2 peopesa suurust suitsukana fileetükki
üks suur peotäis viinamarju
pool keskmise suurusega purki ananassi
üks pirn
umbes 250 g majoneesi
4-5 spl ananassikompoti vedelikku
Kõik hakkida, segada majoneesi ja ananassikompoti vedelikuga.
Sibulapirukas (Küüslauguraamatust, seal oli ka anšoovisefileed lisatud)
500 g lehttainast
500 g sibulaid
oliive
50 g võid
1 spl õli
tüümiani
soola, pipart
Kuna mul oli selline tükkideks lõigatud tainas, siis ma tegingi sellise suurusega pirukad. Viiluta sibulad. Sulata potisvõi, lisa õli. Lisa sibulad ja hauta pool tundi, ära lase pruunistuda. Maitsesta soola, pipra ja tüümianiga. Kata tainas sibulaseguga, lao peale oliivid. Küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit.
8 kommentaari:
Nii tore, et Maibrit nüüd aktiivselt te armsal aastapäevarituaalil kaasa lüüa saab :)
Õnne!
Paju õnne Teile ka järgnevateks aastateks!
Järgmisel aastal on ka Sander kindlasti juba tegija :)
Palju õnne! :)
Palju õnne!
Kusjuures mina just maal päikest võttes mõtlesin, et ükskord teil ka veab ja on ilus soe ilm... aga nüüd pilte vaadates tundub ikka, et see Eesti kliima on ikka kahe otsaga asi :)))...meri on ikka kõiges süüdi...
palju õnne!
jah meie olime ka 1. mail paljajalu ja päevitasime. ja merd ei olnud....
Palju õnne! Seda sibulapirukat teen ma kindlasti. Ja sügisel on teil mere ääres soojem kui teistel, meri soojendab.
Seda ma küll ei usu, et sügisel mere ääres soojem oleks kui mujal, sest sügisel on tuul.
Teoreetiliselt ja ilmakaarti vaadates on jah näiteks Saaremaal talv läbi soojem kui näiteks mandril, aga külm meretuul annab hunnik miinuskraade juurde.
Suitsukana salat on ju ameerika chicken salad voi hirm sarnane. Proovi pahklite (walnut?!) ja vaikseks hakitud selleri lisamisega.
Postita kommentaar