MY ENGLISH BLOG

teisipäev, juuni 10

Niisama

* Täna käisin Haapsalus eesmärgiga kolada kaltsukates ja emaga kohvikusse minna. Ja täna oli kaltsukaõnne kõvasti. Ma ei hõiska niiväga teksade ja linase püks-seeliku pärast. Vaid ühe imelise kampsuni pärast, mida ma tegelikult ise ei avastanudki. Kui läksin oma proovitud asju tagasi viima, piidlesid ühed punk-boheem tüdrukud ühte imelist laimirohelist kampsunit. Ma ei saanud üldse aru, kuidas see mul kahe silma vahele sai jääda, kui see on minu üks lemmikvärvidest hetkel. Nii ma siis tegin seal nende juures asja ja silmanurgast piilusin, et mis kampsunist saab. Ja tüdruk ütleski "Seda kollast ma ikka ei võta" (ma ei tea kumb meist värvipime on, mina loen seda laimiroheliseks). Kui oli möödunud viisakad viis minutit, siis läksin nagu muuseas ja haarasin oma kampsuni ja jooksin proovima. Ja oli oi kui mõnus. Selline mitte liibuv ja pikemat sorti. Ja kui lugesin koostist, hakkasid käed värisema (85 siidi 15 kašmiiri!). Sellepärast mulle meeldibki kaltsukates käia. See on hasart ja õnnemäng. Ja kampsun maksis 15.- Ja linane tikitud linik 1.- Olge tänatud kõik kaltsukate head inglid!
* Mul on puhkus. See näeb välja nii, et Andres võttis puhkuse ja teeb kõiki neid asju, mida mina igapäevaselt teen. Mina võin magada, peenraid rohida, kududa, kaltsukates käia jne. See puhkus pole veel väga kaua kestnud, nii et väga puhanud tunnet ei ole, aga eks see saabub. Sest väsimus ja tüdimus ja meeleheide olid enne vägagi peal. Ja ma enam-vähem nõudsin puhkust.
* HU? plaat on vaimustav. Kui ma poest tulles esimest korda raadiost Depressiivsetest Eesti Väikelinnadest kuulsin, siis pöörasin auto ringi ja läksin tagasi poodi. Sest kui nii ilus lugu plaadil on, mis seal siis veel võib olla? Seda muusikat on väga raske kirjeldada... No kui võrrelda nt taburetiga, siis keskmine eesti muusika on männipuust taburet. Nt Inese muusika on valgeks peitsitud taburet, millel on üks väänelev lill peale joonistatud. HU? muusika on taburet, mis on tehtud eebeni puust, tema kõrgust saab puldiga reguleerida, ta on kokkupandav ja käekotina kaasaskantav ja ta helendab pimedas.* Kõikidele rohelisele inimestele üks väike rõõmusõnum, kes veel ei tea. Meie ligidale ehitatakse tuuleparki (Aulepas). Öösel ja päeval voorivad betooniautod ja tornid (93 meetrised) muudkui kerkivad. Nii et väga väike, aga siiski väga roheline panus Maa heaks. Tuulikuid tuleb kokku 13 ja nad katavad 35 tuhande pere keskmise energiavajaduse.
* Sander on ka vahepeal suureks saanud, aga sellest ma kirjutan eraldi.

12 kommentaari:

Katrin ütles ...

Üks mu tuttav kuulis bussis hiljuti järgmist dialoogi: Üks neiu teisele:"Ma lähen täna õppesõitu tegema. Õpetaja ütles, et saame kell 6 Konsumi ees kokku. Ta ootab mind autos ja õppesõidu auto on šampanja värvi."
-"Ahah, et roheline."
:D

Terje ütles ...

Ma olen ka kaltsukates tihti huvitavaid leide saanud. Põhiliselt siiski ostan lastele riideid. Juuni lõpus olen Londonis - plaanin ka seal mõned charity shopid üles otsida.

Terje ütles ...

HUvitav kohe, millises kaltsukas sa käisid, ma vist ei ea pooligi, aga nendes poolte, mida tean, küll midagi ahvatlevat leida ei osanud.

Krentu ütles ...

Põrgukiz- aitäh!
Terje - ega ma tegelikult ei teagi paljusid. Võnnu tn oma oli täielik jama. Küsisin sealt, kus veel kaltsukaid on. Suunati mind Samaariasse Posti tänaval, mida ma isegi teadsin. Turu juures pidi olema midagi ja Ehte tänava kandis ka. Aga kuna ma sain Samaariast nii hea noosi, siis ei hakanud kuhugi mujale enam minema.

Terje ütles ...

Selge, tänud, homme lähen ehte tänavale, lapseriided on üks artikkel, mulle meeldib hirmsasti ka mõnusaid laudlinu ja muud, mitte just kindlasi riidekraami leida.

Inga ütles ...

:) mulle meeldib sinu HU? kirjeldus:) sellist taburetti ihaldaks omale iga naine;) õnneks on meil "haigutama ajavate" maarjate ka koitude kõrval olemas ka HU? ja Vaiko Eplik oma eluterve sarkasmi ja geniaalsusega!

meie Toomasega jääme Sandri-sissekande ootele!
ilusat puhkust!

JM ütles ...

Mina olen lapsest peale emaga jagelenud kas sedasorti värvid on rohelised või kollased. Ma arvan et see taju sõltub miskist inimeses silma eripärast. Umbes nii et kollase-rohelise skaalal on igal inimesel nägemise asjus miskile poole nihe ja et see laimiroheline on suht kuskil seal keskel siis kui sul silm näeb värve kollasematena kui nad rohelisenägija meelest on, siis just selle värvi koha peal tekibki vaidlus :)
Aga kampsun on väga šeff. Õnnitlen.

Sirliiz ütles ...

Sinu seljas näeb alati kõik kui valatud välja, vahet pole kust need rõivad pärit on.

Tallinnas ei teagi ma õieti peale Humana kaltsukaid, Põlvas aga paneb ema paremale kraamile silma peale. Aga noh tema peale ei saa alati 100 % kindel olla :)

Liia Tammes ütles ...

Heh, meil on kodus pruun pott, mida ainult isa roheliseks peab. Ja seda juba 20 aastat. Kõik teavad, et kui ta tahab rohelist potti, tuleb pruun tuua ;).
Aga kaltsuakd on laste riiete jaoks ideaalsed. ERiti nende õues trööbeldatavate dressikate osas. Ja kollase puhhiga T-särgi sain ka. Poiss on sillas ja käib ringi puhh ja puhh. Täpselt nagu puhh, kui ta peale palliga puu otsas mee järel käimist nädal aega käed ülespidi pidi ringi käima :P

Katrix ütles ...

Et bloglines mind veel rohkem sinu blogisse suunaks, siis palun vasta ka viiele küsimusele http://katukatu.blogspot.com/2008/06/viis-ksimust.html

Anonüümne ütles ...

ooo, kaltsukad, tartus ja väikelinnades on eriti hääd. ja ükskord ma sain voodile suure heegeldatud villase teki, mis on nii ilus ja värvirõõmus.

ma ei tea,mis bändist või laulust jutt käib, aga oma kirjeldusega müüsid sa selle hästi maha:) kui eestisse jõuan, hangin endale.
maarja

Anonüümne ütles ...

mnjah , tean seda rõõmu, kui midagi põnevat kaltsukast leiad. seda saab vist võrrelda kalapüügiga , iial ei tea kas näkkab või ei !
olen ise haapsalu elanik ja lapsega välja jalutama minnes, astun ikka kaltsukatest läbi. minu isiklikud lemmikud on ehte tn kaltsukas ja siis muidugi ka samaariad :D