MY ENGLISH BLOG

laupäev, märts 7

Kevade sokid. Spring socks.

Ükskord, kui ma "Kosmose vastas" lõngapoodi külastasin ja riiulil Noro Kureyon Sock lõnga nägin, hakkasid mul käed kohe erutusest värisema :) Ma arvasin, et Eestist seda lõnga osta pole võimalik ja seda enam oli selle ostmine mul kinnisideeks muutunud. Ravelrys ma muudkui imetlesin kõiki neid iludusi, mis sellest lõngast tehtud ja unistasin.
Koju jõudes sain vaevalt saapad jalast kui juba kuduma hakkasin. Ja kudusin palavikuliselt. Eriti esimest sokki. Lõngatoki jagasin kaheks, et kenad triibud tekiksid.
Vaatamata sellele, et lõng oli üsna nakkuv ja keerdus iseenda ümber, meeldib ta mulle siiski tohutult. Eriti värvid ja ka tekstuur, mis on selline mõnusalt ebaühtlane.  Lõnga karedus kadus peale pesu. Ülesse äärde kudusin tunneli, kuhu panin kummi, et sokk ilusti üleval püsiks ja lonti ei vajuks. Nüüd olen ma Noro fänn :)

Lõng: Noro Kureyon Sock, Värv 95, 1 tokk, ostetud "Kosmose vastast"
Vardad: 2,5 mm
Sokk kootud nii, nagu 5. klassis õpitud :)
Kuna ma olen saanud osadelt blogikülastajatelt tagasisidet a la "ilusad pildid, aga kahjuks ei saa jutust midagi aru", siis mõtlesin, et proovin blogi ka inglise keeles pidada. Pealegi tuleks see ka keeleoskusele kasuks, sest 4 aastat pole ma pidanud eriti inglise keeles kirjutama. Kuna ma tean, et minu blogi külastab ka paar inglise filoloogi, siis mul oleks äärimiselt hea meel, kui võimalikele prohmakatele ja süstemaatilistele vigadele mu tähelepanu ka juhitaks.

As I have received comments from many blog visitors where they say "nice pictures but unfortunately don't understand a word", I try to write also in English. This will be good practice too :)
I have dreamed of knitting Noro Kureyon Sock for long time but until  recently it wasn't possible to buy it from yarnshops in Estonia. When I finally saw this yarn in one of my favourite yarn shop, my hands started shaking :)
As soon as I got home I started knitting (although I had many wip's waiting and waching me accusingly). I knitted and knitted and even forgot to eat. Because this yarn is heavenly! Look at those colours and texture of this yarn! I have to admit that this yarn is quite sticky and twisty, but the colour and texture compensated these small flaws. I am addicted now!
I divided the skein into two and knitted stripes. I also knitted a narrow tunnel on top and put an elastic band in it (don't trust the ribbing only).
Yarn: Noro Kureyon Sock, colour 95, 1 skein, purchased from yarnd shop opposite to cinema "Kosmos" in Tallinn
Needles: 2,5 mm




36 kommentaari:

Inga ütles ...

helged:)
olen alati imetlenud Sinu oskust kudumisest ilusate piltide kõrvale ka kirjutada. mul endal on alati selline tunne, et mida tarka ma siis kirjutan pildi kõrvale, et see miskit juurde annaks. Sul tuleb see nii kenasti välja - fotod ja tekst on kenasti tasakaalus.

tikru ütles ...

Ihanat :)

whichwayisthetoilet ütles ...

kaunid sokid, aga mul on hoopiski küsimus, kust selliseid pakse lillasid sukkpükse saada (kui need just sukad pole)? ma ajan taga selliseid.

Tiia ütles ...

Hästi mõnus värviteraapia.
Ma langesin ka Noro lõngade võrku. Soetasin esimesed kerad Roosi Ärist Tartus.
Põlvikud on imeilusad!

Krentu ütles ...

Aitäh teile!
P6rgukiz - Sellised värvid mõjuvad praegusel aastaajal tõesti teraapiliselt :)
Inga - mul on jälle tunne, et appike, kus ma võin lobiseda :)
Tikru - kiitos!
whichwayisthetoilet - mul on need sukkpüksid juba mitu aastat olnud (olen neid suht vähe kandnud) ja ma tõesti ei mäleta, kust ma need ostsin. Ma arvan, et kas Seppäläst või siis H&M-st.
Sapsi - Aitäh! Kus Tartus see Roosi äri asub?

Muhv ütles ...

Mind ka lummavad kõik need triibulised Noro sokid-sallid. Hea on lugeda, et lõng pärast pesu pehmemaks läheb, sest mina ei ole oma sokikast suutnud midagi välja võluda veel just selle kareduse pärast. See sinu sokkide toon on üks kiftimaid neil, selline kevadiselt rõõmus ja plikalik :)

Tiia ütles ...

Roosi Käsitööäri asub Rüütli 14, II korrus. Sissepääs Gildi tänavalt. See nädal tuli müüki Noro lõngu. Paistab, et pullover.ee kaudu.

Ing. ütles ...

Ma olen ka Noro austaja, kuigi ma olen geograafiliselt tootjamaale tunduvalt lähemal, ei ole meil siin neid lõngu saada :( Nii ma siis silitan oma kahte kera ja ootan, et saaks juurde osta, siis ehk tuleb tahtmine neid ka kududa.

Anonüümne ütles ...

ohh, kui lõbusad !
tõeliselt päikselised ja heatuju põlvikud :)

Elsa ütles ...

Ma jõudsin juba Ravelrys kiita ning lõnga soetamiskoha järgi küsida ;) Ma fännan Noro värvide mängu...
Kosmose-pood tundus hullult lähedal. Ja siis loen kommentaaris, et Noro on tööpäevaselt ka suisa ümber nurga Roosi äris olemas... no tore :)) Tuleks nüüd palgapäev...

Erin ütles ...

Võrratud sokid! Tekib endal jälle tahmine ka ühed põlvikud kududa lõpuks. Paadunud põlvikufänn nagu ma kord juba olen.

sircu ütles ...

vahvad vallatud põlvikud! nagu killuke kevadist päikest:)

Sirliiz ütles ...

Keavadise helge tunde tekitasid need pildid, imelihtsad ja ilusad põlvikud! Muidugi sobivad sellised armsalt triibulised põlvikud just seinusugusele siredasäärelisele eriti hästi :)

Kuulun ka Noro fänniklubisse. Minu lõngatokk on kolmnurkseks salliks kootud, blogimata veel, aga käisin juba käsitööpäevadel sellega Anu ja Kajaka ees eputamas :)) Mind see karedus isegi ei häiri ja kududa oli ka päris ok, kuigi Ravelrys ka negatiivseid kommentaare. Lõnga kaunidus korvab kõik ;)

Tiina ütles ...

Vahvad!
Mul ootab seesama lõng ja värvigamma sokkideks saamist. Kevade sokkideks :)

KK ütles ...

Ilusad!

Ülemiste keskusesse on tekkinud üks aksessuaaride pood, kust mina leidsin omale türkiissinised ühtlast tooni sukkpüksid. Seal oli teisi värve veel. Prillipoest ja valuutavahetusest pisut edasi, enne mobiilipoodi.

maris ütles ...

nii armsad sokid.
mina ostsin sellised lillad sukapüksid stockmannist kuu-kaks tagasi. naiste osakonnast. seppälast võib ka alati piiluda.

Helen ütles ...

Väga vahvad värvid! Nagu kevadele kohane :)

Mari-Liis ütles ...

Nii rõõmsalt värvilised, et tuju läheb kohe heaks!

Ulvi ütles ...

Mina ostsin oma soki-Noro ka "Kosmose vastast". Läksin mõttega ainult vaadata ja katsuda, sest mulle tegelikult ei meeldi vastu kevadet sokke kududa, aga selle jutu peale ütles mulle müüja, et need ongi kevade-sokid: esimeste suvilas veedetud ööde sokid. Kuigi mul suvilat ei ole, ei saanud ma seda lõnga ostmata jätta - kujutlesin kuidas võtan õhtul, kui lapsed magama pandud, klaasi veini või tassi teed ja naudin terrassil õhtuvaikust Noro sokid jalas. Minul projekt veel pooleli, aga kududes häirib mind see, et lõng on kohati niitpeenike - ei tea kuidas sokid kandmisele vastu peavad?

Krentu ütles ...

Aitäh teile veelkord!
Hege - thanks!
Selle lõnga jämedus tõesti varieerus ja kohati oli niitpeenike aga ma vaatan, et peale pesu on tihedus kuidagi tasandunud - ei ole ühtegi sellist häirivalt hõredat kohta, samas lõnga jämedamad, tupsulised kohad on kenasti näha ja elavdavad pinda.
Selle lõnga puhul meeldib mulle ka see, et kuigi tal on sokilõngale kohaselt ka pisut vastupidavust andvat sünteetikat sees, et anna see käe all üldse tunda.
Ja tõesti - pullover.ee müüb ka seda lõnga, nagu ma hiljem avastasin.

Vilma ütles ...

Hey this is great, now I understand every word, not just those similar to Finnish. :)

Love the socks!

Helen ütles ...

Ma küsin ühe rumala küsimuse ka, et kus täpselt asub pood "Kosmose vastas"? :) Kõik koguaeg räägivad sellest, aga ma pole veel sinna jõudnud. Et mitte minna lihtsalt Kosmose juurde jõlkuma, oleksin juhendi eest tänulik. :)

Ulvi ütles ...

Heleena, kui Sa tuled linna poolt, siis see nurgapealne maja just enne Tõnismäele keeramist ja kohe esimene uks. Kunagi (võib-olla on praegugi, ei tea) oli samas majas (laste)juuksur ka. Kindlasti leiad üles :o)

Krentu ütles ...

Vilma, thanks!
Heleena, selle poe ukse kohale on kirjutatud "Lõngad", Vasakule jääb "Baby business". Kui lähed Kosmose kino poolt üle jalakäiate raja, siis keerad vasakule ja kohe ongi. Kindlasti tasub pilk heita ka nendele lõngadele, mis on poolide peal, seal on tõelisi pärleid. Enamused on puhtad meriinod, shetlandid jm.

Katrin ütles ...

Ma ütlen lihtsalt, et ISSAND KUI PEENIKESED JALAD! :)

Anna-Liisa ütles ...

armsalt värvilised (:

Terje ütles ...

Imetlusväärsed põlvikud!

Anonüümne ütles ...

This blog entry has a picture of "kosmos" löngapood and a map.
http://tiinas.vuodatus.net/blog/1656702

Anonüümne ütles ...

Aitäh, hea sõber kingituse eest!
Kannan neid põlvikuid nüüd üksnes pidupäeval:)...või siis lihtsalt silitan neid, kui tuju kurb ja sa kaugel oled.

m.

Merily ütles ...

oh, kui ilusad! :)

catharina ütles ...

Kas ma saan õigesti aru, et need põlvikud on tehtud järjestikku ühest tokist - st need triibud on juba lõnga sees sellisena? Või ikka kahest erinevast tokist? Hästi põnevad ja armsad on nad küll!

Krentu ütles ...

catharina - need on tehtud jah ühest tokist, aga tokk on jagatud kaheks ja kootud 4 rida ühest ja 4 rida teisest kerast. Siis tekivad sellised konkreetsemad triibud. Kui teha ainult ühest tokist, siis tulevad laiemad ja hajusamad triibud.

Anonüümne ütles ...

Kui palju lõnga põlvikute jaoks kulus? Kas tokk oli 100 g nagu pullover.ee poes müüakse? Imeilusad põlvikud!

Krentu ütles ...

Üks tokk läks jah. Viis meetrit lõnga jäi järgi, nii et üsna napilt :)

Kairi Kaarlaid ütles ...

Ahh, kui kaunid! Rõõmsalt kõdi hakkab neid vaadates!

Miss Odd ütles ...

I love those socks! Thanks for sharing the pattern on Ravelry... i don't understand the casing for the elastic though. I'm stuck with it and I don't dare starting knitting your beautiful socks because of that. Any enlightment?

Aitäh!