MY ENGLISH BLOG

kolmapäev, oktoober 21

Sandri müts ja minu kõrvarõngad/Sander's hat and my earrings



Nagu kingsepal pole kingi, pole minu lastel sellel sügisel parajaid ja ilusaid mütse-salle-kindaid. Nüüd ma hakkasin otsast seda puudust likvideerima. Kudusin Sandrile mütsi, tegumoe võtsin oma peast. tuli enam-vähem, aga järgmise teen parema. Suurema, et vooder ka alla mahuks. Ja Maibritile teen ka sarnase. Kõrvaklappidega ja lõua alt seotavad mütsid tunduvad kuidagi kõige kindlamad ja efektiivsemad.
Lõngaks on Patons Jet (vill, alpaca), müüb Karnaluks , vardad 5 mm.
Nüüd on sall varrastel, Baktus (Ravelry rahvale vast ütleb midagi) :)
Ravelry link
Ja ükspäev tuli suur soov natuke traati väänata ja sain oma juba nii igavaks muutunud kõrvarõngakollektsiooni mõned uued paarid.



As there is a lack of warm hats-scarves-mittens in our house, I started to knit them. First one is Sander's hat. Pattern is my own, but it needs improving.
Yarn: Patons Jet
Needles: 5 mm
Ravelry link
Now, Baktus for Sander is on the needles.
And one day I had an urge to some beadwork - all my old earrings seemed so boring...

12 kommentaari:

Annu ütles ...

oi jah, meie majas on kootud asjadega sama nutune seis. lastel on eelmise aasta mütsid, kohe väikeseks jäämas, ja minul pole villaseid sokke.

Helen ütles ...

Ma esimese hooga pealkirjast lugesin, et Sandril on uus müts ja kõrvarõngad. :)

Mulle ka väga sellised nö. kõrvaklappidega mütsid meeldivad ja ma alustasin ka Lottele mingi aeg taolise kudumist, aga mõistus sai otsa voodri osas. Kas sa kood voodri või õmbled? Kuidas kududa sellist voodrit, et alläär ilus jääks või heegeldatakse äär kokkud või...?

sircu ütles ...

Ka mina lugesin esimese hooga, et Sandrile uued kõrvarõngad:) Aga kas sellised sinised liblikad on kuskilt ostetud või on need pärit nn vanaema-ehtelaekast? Näevad põnevad välja.

Krentu ütles ...

Pealkiri kukkus tõesti üsna kahemõtteline välja, nii et ma viisin parandused sisse :)
Voodri teen trikotaažist ja õmblen salapistetega mütsi külge. Ega see voodri tegemine-kinnitamine just kõige mõnusamad tööd pole, aga saab hakkama. Vahel tuleb paremni, vahel mitte nii väga.
Liblikad on Etsyst ostetud, mulle nii väga endale meeldivad :) Etsy on üldse selline koht, kuhu parem mitte minna, sest kiusatusi tekib ja palju:)

Inga ütles ...

meil siin ka sama lugu, et oma lapsel mütsid ja kamsikud väikesed ja pole veel mahti saanud, et uusi teha. vardad kipuvad koguaeg kuhugi vasakule kappama;)
häbilugu - ütleks mu Toomas selle peale ise:)
Sandri müts on ilus ja aus!
Ja need türkiis-karva liblikad on võrratud!

Lemmi ütles ...

Need liblikaga kõrvarõngad on nii armsad!
Mütsivoodrist rääkides, kuidas sa pealae poolt selle voodri lõikad? Minu lapsed ei armasta üldse villaseguseid mütse. Pidid torkima. Vooder ehk paneks neid meelt muutma ja müts oleks tuulekindlam ka.

Krentu ütles ...

Aitäh:)
Lemmi, ülevalt lõikan olenevalt mütsi lõikest, aga selle puhul teeks neljaks siiluks. Panen voodri neljaks kokku ja siis lõikan sellise.... nagu natuke kummis kirikutorni :) Meil siiani pole keegi kurntud, et torgiks, aga ega ma ei küsi ka, et ega ei torgi ja nad veel ise ei oska vist kurta :)

triin ütles ...

meil ühel lapsel torgivad kõik asjad :) Ja teisel ei torgi miski. Ja imelik on see, et nii on sünnist saati. Kohe esimese kampsuniga sain aru, et see ei sobi.
See voodri panemine on minu jaoks nii raske. Ma olen vahel ostnud humanast mõne õhukese trikotaažist mütsi ja selle kudumile alla õmmelnud. Siis sobib torkimist pelgavale lapsele ka.

Liina ütles ...

Meil ka kõik villased asjad "kratsivad"
Aga Sander on Sul nii armas, istub pailt ja ootab piltniku särinat - ei ole üldse kriim ja ulakas, nagu ühes eelmistest postitustest kirjutasid. Ilus poiss :)

Katrin ütles ...

Oeh, kust endale niiii kuldsed käed saada!? :)Mulle meeldisid kõik kõrvarõngad ja müts näeb selline välja, et on kohe soe ja mõnus. Aga mu lemmik müts on see, mis Sa kunagi Maibritile karvasest lõngast sokikanna põhimõttel tegid, oli veel mummulise voodriga. Mu esimene mõte, kui sain teada, et ootan poega oli see, et kahju, et sellise mütsi tegemise pean edasi lükkama. :D

kriuks2 ütles ...

müts on väga armas :) ja ehted on võrratud - eriti meeldivad mulle need liblikatega ehted :)

soodoma ja gomorra ütles ...

ma olen vahel ikka kade ka, et te oskate seal nii õnnelikult elada, tahan ka, punkt:)
õpeta!