MY ENGLISH BLOG

reede, mai 14

Maibrit 5!


12. mail sai meie väike Maibrit 5 aastaseks. Ja-jaa... aeg lendab:)
Maibrit hakkas oma sünnipäeva juba eelmise aasta 13. maist ootama, nii et oleme korduvalt ja korduvalt saanud sõrmedel lugeda küll aastaaegu, küll kuid, lõpuks ka päevi:) Ja mina olin enne Maibriti sünnipäeva sama elevil nagu viieaastane. Eks Maibriti ootus ja rõõm kandusid minule üle ja üldse on nii tore korraldada sünnipäeva kellelegi, kes seda niiväga ootab.
Kui me aegsasti enne sünnipäeva Maibritilt küsisime, et millised kingisoovid tal on, siis ei osanudki ta esialgu midagi tahta ja arvas, et tal on juba kõik olemas. Hiljem mõtles ringi ja soovis kalliskive. Ma ikka pinnisin, et kus need kalliskivid peaksid siis olema, kas käevõrul või kaelaehtel, aga Maibrit ütles, et ta tahab selliseid kalliskive, mis on suured ja mida saab käes hoida. No mul vedas ja Karnaluksist ma just selliseid "kalliskive" leidsingi. Tiimarist sain ka südamekujulise karbi ja nii kujuneski hitt-kingitust, mis hetkel mänguasja päeva raames koos Maibritiga lasteaias on. Suured inimesed lihtsalt ei saa aru, kui hea tunne see on, kui saad kalliskive lihtsalt käes hoida ja neid läbi sõrmede libistada:)



Lisaks õmblesin Maibritile ka hõbedaste tähekestega roosast tüllist seeliku ja liblikatega pluusid. Kõik nii roosad ja tüdrukulikud kui üldse annab ja ma ei hakanud siin üldse mingit oma maitset peale suruma. Proovisin mõelda nii nagu Maibrit. Ka Maibriti nukk sai uue kleidi ja hiljem isegi uued kingad. Peab tunnisama, et sellise tüllivahu õmblemist nautisin ma täiel rinnal ja kui ma valminud kleiti salaja nukule selga proovisin, tundsin end kohe 25 aastat nooremana:)




Sünnipäev oli meil väga tihedalt planeeritud. Hommikul muidugi traditsiooiline üleslaulmine, kingijagamine ja tordisöömine. Seejärel läks Maibrit lasteaeda, kus nad varsti jälle torti sööma hakkasid. Peale laseaeda suundusime linna. Sel ajal kui lapsed läksid oma isapoolset vanaema õnnitlema, kel ka samal päeval sünnipäev, tõttasin mina oma ema juurde ettevalmistusi tegema. Kui Maibrit ka ükskord vanaema juurde jõudis, ootasid teda ees tädi, tädimees ja vanaema, kes kõik talle laulsid ja õnne soovisid. Maibritil oli tõeliselt hea meel ja õhtul ta muudkui kordas, et "ma olen nii õnnelik!!!". Suur pidu tuleb meil aga alles mai lõpus.
Ja mina olen nii õnnelik Maibriti üle:) Ta on mul juba täitsa suur sõbranna ja abiline. Aitab mul Sandri järele vaadata ja koristada ja kampsunile nööpe valida. Hea meelega teeks ta vist päevad otsa kõiki asju minuga koos.
Lasteaias meeldib talle väga. Maibrit pole küll selline üliseltskondlik ja kõigi sõber, aga selle eest on tal lasteaias üks suur-suur sõber Mia. Kui Miat lasteaias pole, on Maibrit kohe nii kurb. Kui nad koos lasteaias on, siis käivad käest kinni ja on muudkui teineteise kõrval.
Rääkides Maibriti sõpradest, siis endiselt kuuluvad tema lemmikinimeste hulka tädi, tädimees, vanaema, onutütar Anetta... Kui tädi Ati meile külla tuleb, siis istub Maibrit alati lauas tema kõrval ja kõik muud austavad ülesanded, nagu patside punumine ja koos joonistamine on jagatud just Atile. Sellist lapselikult siirast ja täielikku vaimustust on nii tore kõrvalt vaadata:)
Maibrit on meil ka väga südamlik ja kaastundlik. Näiteks oli meil algul plaan tema sünnipäeval hoopis Maibriti lemmikkohvikusse minna, aga kuna vanaema oli haige ja poleks saanud kohvikusse tulla, siis otsustas Maibrit, et läheme ikka vanaema juurde, muidu vanaema on kurb.
Maibriti lemmiktegevus on joonistamine ja pärlitest meisterdamine. Ka pusled on endiselt au sees ning endiselt naudib ta, kui talle ette loetakse. Ise veel lugeda ei oska. Joonistab ta minu meelest juba üsna ilusasti ja vahel ma kohe tükk aega imetlen tema joonistusi, mis üha detailiderohkemaks muutuvad. Ühelegi sünnipäevale ei saa ta ilma kaardita minna ja enne oma sünnipäeva juhendas meid, et me mingil juhul ei unustaks talle kaarti teha, sest ta ju iseendale ei saa oma sünnipäevaks kaarti teha:)
Maibriti eesti keel on väga omapärane. Ühest küljest ütleb ta Sandrile, kes banaani poole näitab, ja "debaani" nõuab, et " see pole debaan vaid banbaan!", teisest küljest seletab Sandrile, et "kondid on selle liha sees, mida sa sööd, luud on sinu sees". Ehk et sõnavara on tal lai aga osad titesõnad on endiselt kasutusel.
Elu koos Maibritiga on imeline, tunnen sellest iga päev rõõmu ja olen südamest tänulik.

28 kommentaari:

Mari ütles ...

Palju õnne tagant järgi pisikesele preilile! Ta näeb nii üliarmas välja oma heleroosas kostüümis :)

Kajakas ütles ...

nii vahva kink :) ja nii armas laps

Sirliiz ütles ...

Nii armas sünnipäev :) Maibrit on nii suur tüdruk juba. Kas peavõru on ka sinu tehtud?

Anonüümne ütles ...

Palju palju õnne! Piigale ja emmele ja üldse kogu perele sellise tähtsa verstaposti puhul!

Kalliskive minult küll ei küsita,veel, aga ma vähemalt oskan nüüd selliseks asjaks ka valmis olla. Poisid tahavad ju püsse ja pussnuge ;) Nojah, vahel ka õnge.

Marmelaad ütles ...

Fakt on see, et esimesel "tõelisel" juubelil tuleb kanda roosat, palju roosat ja õhulist roosat. Järgmine kord võib seda jälle lubada, kui oled 50....ja 60...jne.:D
Kalliskive pole samuti ühele preililile kunagi palju.
Meeleolukad pildid ja vahva tüdruk. Nii ema nägu:) (kuigi isa pilti pole ju näinudki):)
Imearmas on see, kuidas te neid kostüüme valmistasite (isegi nukule), juubeliks peab olema ikka täiesti uus kleit - nii ongi õige!

Suvi ütles ...

Palju õnne Maibritile! :)

Helen ütles ...

Palju õnne! Peokostüüm on imeline!!!!

Sinitihane ütles ...

Seelik on täielik 5-aastase unistus! Keerutamise pilt just see õige!

Sirtsuk ütles ...

Suured õnnesoovid!
Minu piiga saab 25.mail sama vanaks,
meil siin selline tüllvahune seelikusoov just unelmaks...

Nele ütles ...

Lugu õnnelikust sünnipäevalapsest ja tähtpäevast puges nii hinge. Suurim rõõm on last õnnelikuks teha ja vaadata oma õnnelikku last.:)
Pisikesed ja suured õnnesoovid lillesülemiga!

Krentu ütles ...

Suured-suured tänud!
Sirliiz - peavõru ei ole kahjuks minu looming. Ja kahjuks ei saa Maibrit seda ka kaua kanda, kuna pidavat haiget tegema. Nii et ma hakkan sinna otstesse mingeid pehmendusi genereerima:)

Triin ütles ...

Palju, palju õnne tagant järgi prelile. Ta on teil tõepoolest nii üliarmas!

triibik ütles ...

Palju-palju õnne! Imearmas laps!

soodoma ja gomorra ütles ...

just üks päev rääkisin poest koju sõites autos elukaaslasele, et ainus asi, mida mäletan, mida hirmsamal kombel endale pisikese plikana ihkasin, oli roosa tüllist baleriiniseelik. Ja kui iganes minu tütar peaks üks päev ilmutama soovi endale sama saada, siis peab ta selle saama. Ja kohe! Võib-olla ehk ilma soovimatagi:)

Aga muidu armas!nagu alati. mina ei suuda teid kohe võtta kui päris elu:)

Outi-M ütles ...

Palju õnne Maibritile! Mu essti keel on ka omapärane; Suvi on tulnud!

Katariina ütles ...

Palju õnne! Esimesel pildil on ta täitsa issi nägu ja all jälle täitsa emme :)

krista ütles ...

palju, palju õnne väikesele sõbrannale :)

Regina ütles ...

Palju õnne Printsessile! :)

Egater ütles ...

Palju õnne väiksele kaunitarile! Ja et teil üheskoos kunagi igav ei hakkaks ja ilusaid hetki igasse päeva jaguks

Anonüümne ütles ...

Sellel pildil, kus Maibrit peavõtu pähe saab, hoiab ta vist isegi hinge kinni (silmadele lisaks) sest kõik unistused lähevad kohe-kohe täide :)
Palju-palju õnne!

jaana ütles ...

Õnnitlused :)
väga südamlik jutt tütrest!

Inga ütles ...

Palju, palju õnne!
Minu mäletamist mööda oli viie aastaseks saamine päris tähtis sündmus - vähemasti väikese tüdruku elus.
Mäletan oma viieaastast sünnipäeva - sain kingiks muu hulgas Pipi pesumasina ja mu 7 aastat vanem täditütar õpetas meile diskosamme:)
Väga oluline verstapost!

jaanika ütles ...

Palju õnne preilile ja emmele!

Katrin ütles ...

Palju õnne väiksele printsessile!!!
Kalliskivide kink on tõesti väga-väga lahe! Polegi kuulnud nii vahvat kingisoovi lapselt :)
Seelik on hästi nunnu!!!

Hallike ütles ...

Palju õnne Maibritile! Mul ka parasjagu sama teema käsil,tütar sai 12 aastaseks 14. mail.
Olles teinud sünnipäevateemalise postituse oma Isetegija blogisse, siis oli lausa hämmastav avada täna su blogi ja leida ka sealt eest sünnipäeva teema!
Tegelikult olen juba paar kuud nautinud sinu imeilusate fotodega blogi ja sellest palju inspiratsiooni saanud! See muudab lausa maailma paremaks paigaks!Sellepärast palju jõudu ka edaspidisel blogimisel! Ootan ikka uusi postitusi!

Katrin ütles ...

Palju palju õnne ilusale Maibritile! No ja selle seeliku üle oleks küll iga väike neiu üliõnnelik! :)

MIchele ütles ...

Congratulations on 5! Such sweet photos :)
The cake looks so delicious!

Liina ütles ...

Palju palju õnne Maibritile tagantjärele! Tulin bloggerisse meie väikese 5-aastase juubilari sünnipäevareportaaži kirjutama ja vaatan, et nii mõnegi lause (nt kaartide produtseerimise ja roosaarmastuse) võiks siit copy/paste üle tõsta :) Väga armas ja siiras iga on see.