MY ENGLISH BLOG

neljapäev, juuni 3

Suveseelik

Üheks suve märksõnaks on minu jaoks sitsist seelik. Lapsepõlves möödusid kõik suved seelikus ja tavaliselt tegi ema või vanaema mulle igaks suveks uue. Hiljem tegin juba ise. Nüüd on nii, et suvi ongi praktiliselt ainuke aeg, kui ma hea meelega seelikut kannan. Talvel on seelikuga kuidagi hoopis tülikam käia ja peale laste sündi on teksapüksid minu vormiks. Aga kui suvi tuleb, siis tahaks ikka seelikut ja plätusid.
Seega sai ka juuni Eesti Naisesse seelik tehtud. Algul oli mul hoopis teistsugune seelikuplaan, aga kui me emaga olime seeliku teemal paar tundi vestelnud, jäi sõelale hoopis selline, nelja paaniga seelik. Lõike konstrueerimine on imelihtne, uskuge mind. Vaja on lihtsalt paberit, nt ajalehte, pliiatsit, joonlauda ja kääre. Ja mõõdulinti ka muidugi. Ma ei saa aru, miks ma varem üldse mässasin taolise seeliku lõike saamiseks lõikelehtede ja kalkaga!
Seelikul on neli paani ja lõimejoon on iga paani keskel. See on muuseas väga oluline, kuidas seelikul lõim jookseb, see muudab kogu seeliku olemust. Ja kuna mu emal on juba üle neljakümne aasta õmblemiskogemust, siis on ta mulle juba ammu rääkinud, et nelja paaniga seelik on kõige lollikindlam variant - sobib kõikide kangastega ja sobib kõigile. Me muidugi arendasime seda seelikuteemat edasi ja sõelale jäi tegelikult muudki, aga kõik ju ajakirja ei mahu. Aga loodetavasti ei jää need ka sahtlipõhja:)

Ja igaveseks jääb mulle meelde see päev, kui me pildistamas käisime. Oli aprill, õues +5 C ja tuul peaaegu 20 m/s. Pildistamispaika läksin sulejopega :) Proovisime siis tuuleiilide vahel pildistada, muidu oli seelik kogu aeg mul ümber säärte :) Ja no see tuul - hea et kõrvad pähe jäid. Ja kivid olid ka libedad, nii et sain ka jalgupidi vette. Koju tulles jõin kohe ühe Coldrexi ära, sest ega mina pole ju mingi karastatud inimene. Aga suvemeeleolu oli vaja pildile saada ja töö tuli ära teha:)

15 kommentaari:

Nele ütles ...

Tohutult armas seelik ja marudad taskud! :)

KK ütles ...

+5C!!! Appi! Pildilt jääb küll kena suvine mulje :).
ILus seelik!

Koduhaldjas ütles ...

ilus seelik! ongi nii. et seeliku lõiget pole vaa ajada mööda moeajakirju taga. kõige kiiram variant on konstrueerida a modellerida meelepärane lõige. Nõelakojas seelikuteemat juhendades on nii mõnigi naine samale järldusele jõudnud. aga seda peab ise kogema ja läbi tegema, muidu on ju raske uskuda :)

Helen ütles ...

Pildid on tõesti mega suvised, pettis täiega ära. Sitsseelik on üks ütlemata mõnus suvine riideese!!!

sircu ütles ...

Armas kangas! Mulle taskudetailid väga meeldivad. Olen mõned seelikud õmmelnud, aga pole ühegi lõikega päris rahule jäänud, peaks ehk selle järgi proovima.

Anonüümne ütles ...

Prrr, sa oled ikka paras kangelane küll. Mina küll sellise napi soojaga poleks usaldanud end tuulte meelevalda. Seda enam, et sel kevadel olen ma veel eriline hellik olude sunnil.
Aga su seelik ja EN päästsid mind kaevamise tööst. Ma olen ammuilma tahtnud uut 4-paani-seelikut ja otsinud lõikeid! Nojah, ullike. Eksju. Tegelikult on asi niisama lihtne. Seega - läheb töösse. Nii kena see seelik vaevalt et välja tuleb.
Tänud!

leeni ütles ...

krentu, mis sa arvad, kas see seelik jääb linasest ka sama kena?

Krentu ütles ...

Aitäh teile!
Koduhaljdas - nii see on, ei usu, kui pole proovinud :)
Leeni - mul just on plaanis endale linane variant teha:) Nii et usun, et jääb ilus.

Inga ütles ...

võrratud detailid! ja need taskud - nagu kirsid tordi peal triumfeerimas:)

Anonüümne ütles ...

armas !

Eve ütles ...

Armas kodune seelik!
Prr, mul hakkasid kohe hambad plagisema... aga pildid said kenad!

Ele ütles ...

Nii armas seelik, tahaks omale ka sellist :)
Peab vist omale ka lõpuks õmblusmasina koju muretsema :)

Liis ütles ...

Sattusin siia Pille lehe lingiga, mulle nii meeldib see seelik. Ega Sa ei õmble tellimustööna midagi?
Liis

Krentu ütles ...

Aitäh:)
Liis - üldiselt ma jah tellimustöid ei tee, aga vahel olen ikka erandi teinud:)

Triin ütles ...

Ma tõsiselt imetlen Teid! Kogu blogi on nii armas, kodune ja inspireeriv!