MY ENGLISH BLOG

teisipäev, veebruar 1

Prossid



Ükskord käisime me perega Krista juures pildistamas ning tasuks pildistamise eest tegin mina Kristale kaunistusi, mida beebidele ja suurematele külge riputada. Krista andis mulle stiili kätte ja ütles, et vaata ise, mida teed.
Kuna mul oli juba ammu, no neli-viis aastat kindlasti, mõtteis mõlkumas üks ribadest pross, mida ma kangesti tahtsin teha, aga kunagi selleks sobivat aega ei leidnud, siis saigi ka see ära katsetatud. Muuhulgas tegin veel teistsuguseidki, aga need volditud ribadest tehtud prossid meeldisid mulle enim. Täitsa kahju oli kohe neid ära anda. Aga no ma siis tegin endale ka. Kuigi see heledakene ehib koos mummulise šleifiga nüüd hoopis mu õe kaela.


Prossi tegemise juhendi leiab veebruari Eesti Naisest. Teha on neid lihtne, eriti kui on kodus olemas selline vigur nagu voltimistald õmblusmasinale. Lõikematt ja -ketas tulevad ka kasuks aga saab ka ilma igasugu peenete töövahenditeta hakkama. Ainuke nõue on, et kõik pitsi-paela-tülli-kanga varud tuleb korraga keset töölauda või põrandat kallata ja siis selle õndsuse sees materjale sobitama hakata. Sest omavahel sobida võivad kõige ootamatumad materjalid.
Ja see pross on väga universaalne - emale või tütrele, kaela või rinda, peavõru või mantli külge - kõik sobib!




Lõikematt, joonlaud, lõikeketas ja voltimistald.


21 kommentaari:

tuulealleaa ütles ...

väga kaunid! millegipärast meenus mulle kohe "Irma ja Rufolf"

Anonüümne ütles ...

ah kui ilusad jalle.

Inga ütles ...

mmmm... nii romantilised:) Sa ikka oskad ülima peenetundelisusega materjale-värv kokku sobitada:) mul tulevad hetkel meelen võõrakeelsed sõnad nagu delicious, delicate... emakeeles ei leia seda päris, mis öelda tahaks:)

Efka ütles ...

nüü don mul nii kahju, et mul õmblusmasinat pole :(

lilleliis ütles ...

Tõeliselt hõrgud ja naiselikud!

elisabeth ütles ...

niiiiiii ilusad, ma sellest ajast, kui Krista postitust beebiaksessuaaride kohta lugesin, olen oodanud,et äkki sa kirjutad sellest, kuidas sa neid tegid,et saaksin endale ka sellise prossi teha, ja siin see postitus ongi :)kõik, mis sinu käest tuleb on kuidagi peen ja elegantne!

Pille ütles ...

Nii kenad! Mul oleks kindlasti ühte vaja!

Helsa ütles ...

Väga kaunid ja daamilikud :)

Krentu ütles ...

Tänan teid väga!
Efka- neid saab teha ka täiesti ilma õmblusmasinata! Mina kasutasin õmblusmasinat vaid ribade voltimiseks, kõik muu tegin kästisti.

Annika ütles ...

Tuleb minna poodi uut Eesti Naist ostma jälle...ikka heade käsitööõpetuste pärast. Kuigi ma vist heameelega telliks meistrilt, sest kahtlen tugevalt oma oskuses midagi niiiiiiiiiiiiiiiiiiii ilusat teha. SUPER!

Sirliiz ütles ...

Imekaunid ja romantilised prossid! Ma imetlen sinu stiilitaju alati, väga väljapeetud ja peened ehted ning kudumid on sul.

Anonüümne ütles ...

Imeilusad prossid! Kahe tüdruku emana on mul jälle, mida meisterdada!

Anonüümne ütles ...

väga kaunid !

Marmelaad ütles ...

sa pakud ikka luksuslikku desserti:)

Ruta ütles ...

Selle pitspluusiga koos on väga ajastuhõnguline ja ilmselgelt mitte praeguse ajastu :)
Aga voltimistald? Mis imeloom see on? Paned õmblusmasinale alla ja see muudkui voldib??

Krentu ütles ...

Aitäh veelkord nii kaunite sõnade eest!
Ruta - see on jah selline tald, kuhu paned riideriba alla ja välja tuleb selline nagu pildilt näha. Tihedust saab reguleerida.

Lif ütles ...

väga kenad! pildid ka sellised õrnad ja ilusad :)

Polkovnik (Kadri) ütles ...

Lummatud....

Evelin ütles ...

Ootan iga kord su blogis ajakirjas ilmunud õpetustele kommentaare. Justkui ammune tuttav kirjutaks neid lugusid, sest su blogi on minu vaieldamatu lemmik, kogu oma stiilipuhtuse ja korrektselt valmistatud töödega. Neis on alati midagi imetabast, üdini maitsekat ja korrektset. Peen ja romantiline käib paljudest kommentaaridest läbi ja nii see tõesti on - su tööd lummavad oma naiselikkuse ja lihtsusega. Ja mitte midagi pole tehtud niisama, vaid kõigel on taust ja lugu, neid on vahva lugeda. Lennukaid ideid sulle!

Helsa ütles ...

Esimesed prossid on valmis. Need jäävad küll originaalidele nii tehnika kasutamises kui ka materjali valikus alla, aga suur tänu õpetuse eest. Ilusat ideede lendu tulevikuks ja ootan suure huviga uusi põnevaid tegemisi.

Regina ütles ...

Ülikaunid! Ma imetlesin neid iludusi juba Krista blogiski, no ei ole võimalik nii ilusaid asju teha! :D
Ja Maribel, kui ma nüüd õigesti tütrekese nime mäletab, näeb nii armas ja sõnakuulekas välja, kas ta pahandusi üldse teebki?! :D :D