MY ENGLISH BLOG

neljapäev, märts 31

Heegeldatud barett. Crocheted Beret.

Ükskord ütles mu vana hea sõbranna Marju mulle, et tema ei leia kuskilt Tavalise Bareti juhendit. Et on igasugu pitsilisi ja muid, aga tahaks just tavalist. Nii et selle bareti juhend aprilli Eesti Naises on Marjule:)
Tegelikult on ka nii lihtsal heegeldisel, nagu kinnissilmustega heegeldatud barett, omad nõksud. Näiteks olen vaadanud, et Novita ajakirjades on kõik baretid ja murumütsid tehtud nii, et on kasvatatud silmuseid samades kohtades. Sellisel juhul tuleb aga hulknurkne, mitte kena ümar barett. Samuti leian ma, et meie küllaltki tuulises kliimas on kõige mõttekam heegeldada barett kinnissilmustega, mitte sammastega, sest nii saab see tihedam.
Ja kas pole selline lihtne peakate ideaalne igasugu prosside eksponeerimiseks? Heegeldatud lillede suhtes on mul küll juba kerge vastuseis aga prossid ja lipsud mütsil meeldivad mulle küll:)
Maibriti barett on heegeldatud Rowan Tapestry lõngast, kulus seda 1,5 tokki.
Helesinine barett on Rowani Kid Classicu lõngast, kulus 1,5 tokki. See barett on sulgkerge! Minu lemmik:)
Pruun barett on aga Katia Liana linasegusest lõngast, kulus 2,5 tokki. See ajakirja ei mahtunudki :)

For "Eesti Naine" women's magazine April issue I crocheted a simple beret. I used single crochet stitches throughout, because we have quite a windy climate here in Estonia and this way the beret is more windproof. I find this kind of simple beret to be a perfect place to expose different brooches too:)
For blue beret I used Rowan Kid Classic yarn, 1,5 skeins. Brown is made of Katia Linen (2,5 skeins) and Maibrit's beret of Rowan Tapestry (1,5 skeins). My favourite is the blue one, it is featherweight!

17 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mul kusagil karbinurgas samasugune kiiliga pross ootab samasugust sinist baretti, millele maanduda... Nii lihtsad ja ilusad peakatted!

Triin ütles ...

Aih kui ilusad peakatted, nii armsad oma lihtsuses!

Mytsi Wabrik ütles ...

Nii ilusad baretid! Ja tõesti, olen isegi avastanud, et erinevatest kohtadest kasvatamisega saavutab palju parema tulemuse, eriti kui heegeldada kinnissilmustega suurema peaümbermõõdu tarbeks mütsi. Sel juhul jäävad ühest kohast kasvatamised kohe eriti silma.

KK ütles ...

Lihtsuses peitub võlu!
Kas sa jagad mõtet, et barett ei sobi igaühele? Ma pole oma peas kunagi baretti armastanud, ses mulle tundub, et see mulle ei sobi...

Heli ütles ...

Imevahva! See on tore, et tegid sellise basic bareti juhendi. Ka mulle meeldivad just sellised, pea nähtamatute kasvatustega baretid.

Pika staazhiga baretikandjana võin aga öelda, et tegelikult sobib barett igale naisele, tuleb vaid leida see oma ja õige. Juhtub ka nii, et mõnel hommikul ei sobi veel eile nii hästi sobinud barett enam absoluutselt. Sel päeval kannan lihtsalt midagi muud ja ootan ilusa bareti päeva:)

Helena (Jenniplika) ütles ...

Ma jään nüüd seda maikuu Eesti Naist ootama :o)

Katrin ütles ...

Väga-väga ilusad!

Laura ütles ...

Esimene pilt on kohe väga kelmikas:)Väga kiftid baretid!

Anu ütles ...

ma juba eile käisin siin seda postitust otsimas, et tänada mõnusa idee eest! väga hea lõngajääkide kasutamise koht ja eriti just väikestele tüdrukutele väga sobiv kevadine peakate. mul on Suusi baretist juba veerand valmis! :)

Anonüümne ütles ...

No just midagi sellist ma mõtlesingi! Lihtne ja mitte linikut meenutav:)Aitäh, Sulle!

Nüüd ma pean küll ütlema, et õnneks on veel lumi maas...muidu peaksin valima reha ja heegelnõela vahel:)

Marju

Krentu ütles ...

Tänan teid:)
Anonüümne - see kiil on minu meelest kunagi Avonist ostetud, nii et küllap nii mõnelgi on see kuskil karbipõhjas. Mulle on ta alati niiiii meeldinud:)
KK - ma nõustun Heliga - barett sobib kõigile, lihtsalt tuleb leida üles õige nõks. Nt mulle sobib barett ja ka kõik muud mütsid kuklas kantuna ja nii, et tukka natuke paistab:) Ja siis saab mängida veel bareti lopsakusega - minu arvates on nii, et mida lopsakam müts, seda universaalsem.
Jenniplika - see barett on aprilli EN-s :)
Anu - nii lahe:) Ja barett on tõesti hea stashbuster:)
Marju - tore et täppi läks:) Aga mul on rohelisel ajal KOGU AEG see dilemma, et kas labidas või vardad. Teadagi, mis tavaliselt võidab:)

Pisi-Pisi ütles ...

Ma nii lootsin aprillikuist numbrit saades, et seal on su piiga kindad sees. Tutkit, hoopis müts :)

Erin ütles ...

Aitäh! Just seda mul oligi tarvis. Lasin emal ajakirja pildistada ning hakkasin heegeldama :) Suuremal tüdrukul oleks hädasti kevadisemat mütsi tarvis ning ma ei suutnud leida ühtegi mustrit, mis oleks tegema kutsunud. Lisaks on mul kodus kotitäis Tapestryt, millest ma ei ole mitme aasta jooksul osanud midagi tarka peale ühe mütsi teha (ideid?). Nüüd on võimalus natuke jälle ära kulutada.

Katariina ütles ...

Aga kust on pärit Maibriti mantlike! Imeilus ja väga oleks ka vaja.

Krentu ütles ...

Katariina - mantlikese õmbles vanaema. Blogisin sellest siin http://rohekaskleidike.blogspot.com/2011/03/vanaema-tehtud-mantel.html

Anonüümne ütles ...

Ilusad baretid. Kahju vaid, et mina vaid teoreetiliselt heegeldada oskan.
Aga mis sobivusse puutub, siis mina ütleks, et mulle lopsakas barett kohe õüldse ei sobi. Selleks oleks vaja ka pisukesest suuremat parukat bareti alla ja ümber. Näeb kobedam välja. Aga muidu, miks ka mitte. Barett on ikka suhtkoht universaalne.

Jalutuskäik pilvepiiril ütles ...

Väga armsad baretid! Lipsud, nööbid, prossid....mmmmm. Mina olen juba mitu mitu aastat barettide lummuses.