MY ENGLISH BLOG

pühapäev, august 14

Padi ja pudi.


Mind ajab natuke ennast ka naerma, et alustan oma blogipostitust teatega, et õmblesin padjakatte :) Et so what? :) Aga tegu on kõige ilusama padjakattega, mida ma kunagi teinud olen. Suure töö teeb ära muidugi Laura Ashley imeline kangas, mille ma Abakhanist leidsin. Kui ma seda nägin, siis olin täiesti lummatud! Lisaks sobib ta väga hästi ka mu suure toa kardingatega, mis ka Abakhani-Ashley ju on.
Kui ma tavaliselt teen selliseid padjakatteid, et kaks-neljakandilist-tükki-kokku-ja-lukk-külge, siis seekord ma nägin natuke rohkem vaeva ja harutasin diivani originaal-padjakatte küljest ära nöörkandi, et saada sealt kätte see voolik. Seejärel lõikasin sobivast kangast (mida mul lihtsalt juhtus olema, vahel veab!) kandi, panin vooliku sinna sisse ja õmblesin luku presstallaga riide külge. Enne tegin jällegi originaalkatet kasutades tükkide ülemised nurgad kumeraks. Ja selline kant annab ühele padjakattele ikka kohe kõvast klassi juurde. No ma lihtsalt armastan seda patja, saate ju aru:)))





Mis ma siis veel teinud olen.... Õmblesin viimase Ottobre järgi ühed dressipüksid. Mulle meeldisid niiväga need taskud. Algul pidid Sandrile minema aga tulid nii pikad, et Maibrit sai omale, liiatigi oli tal just dressipükse vaja. Ja selline kummaline naeratus tuleneb sellest, et Maibrit ei tahtnud eksponeerida ülemise hambarea kahte tühja kohta:)



Ja kuna ma siin paar ööd olen lihtsalt üleval istunud ja mööda maailma õmblus- ja käsitööblogisid kolanud, siis juhtusin peale ka ühele toredale mütsiõpetusele ja proovisin järgi. Kootud mütsid jäävad suvisel ajal liiga paksudeks, nii et selline õhuke mütsike on praegu just paras.

Mis me siis siin veel teeme... Kogume talvevarusid - keedame moosi ja lõhume puid. Puid lõhun mina ja loomulikult mitte kirvega vaid masinaga. Mõnus töö on:)


Minni muudkui kasvab ja kasvab. Hüppab ja naksab ka muidugi, mistõttu on meil täitsa palju augulisi riideid tekkinud. Kutsikakooli plaanime septembrist minna. Ehk seal saab ta aru, et inimesed pole lambad, keda peab karjatama :) Tegelikult olen ma talle juba mõningaid kombeid suutnud õpetada ja vaatamata sellele, et ta mulle aeg-ajalt meelehärmi põhjustab (nt närib ära Maibriti kõige ilusamad kingad ever) on ta ikka üks armas koerakuts!
Ja täna sõin elus esimest korda omaenda kasvatatud paprikat (aitäh Kristinale taimede eest) ja magasin samuti elus esimest korda võrkkiiges ühe sügava unenägusid täis päevaune :) Need kaks asja ilmselt ei ole omavahel seotud, sest paprika ei tulnud lillepotist vaid ikka kasvuhoonest:))))
Ja pluuside-pükste tuuningust saab lugeda siit.

Mustikal käisime ka korra, aga tänavu pole, meiekandis vähemalt, mustika-aasta.

30 kommentaari:

Tiina ütles ...

Padjakattega nägid vaeva ja see tasus ennast ära! Igatahes teema mulle hingelähedane ;), sest peale toa tuuningut vaja kah leida sobiv kangas ja õmmelda sest padjakatted.

Dressipüksid mõnusad, kutsa imearmas ja mustikasuudega lapsed nunnukad!

Liia Tammes ütles ...

Armas. Aga mustikatega selline lugu, et näiteks Järvamaal on. Lausa nii, et oleme korjanud kamba peale u 30 l ja sinna jäi neid veel ja veel.

Evelin ütles ...

Jagan su Ashley vaimustust! Padi on überkena:) Mustikasaagi üle Virumaal ei kurda, neid on lausa ohtlikult palju (neist on saanud toor- ja keedumoosi, mahla ja kooki, sügavkülm samuti triiki täis). Sinu õmblemisoskus on kadestamist väärt, alati nii perfekne ja silmale hea vaadata. Ja tänud mütsiõpetust jagamast, praegu on just sobiv aeg lapsele selline valmis õmmelda.

Katrin ütles ...

Ära sa ütle- mina lõhkusin eelmine aasta kirvega (suhteliselt peenikesi) lepapakke ja oi kui mõnus see oli! Mees jooksis samal ajal lapsega ümber maja ja kõik naabrid vaatasid, et ta on oma naise pannud puid lõhkuma! :D Aga vahel on selline töö lihtsalt parim asi maailmas!...eriti kui oled juba aasta jagu AINULT lapsel järel jooksnud. Noh ja on ütlematagi selge, et kõik Krentu tehtud asjad on alati VÕRRATUD!

Krentu ütles ...

Tänan, Tiina!
Liia - peab siis Järvamaale minema:) Tegelikult meil siis paiguti pidi ka olema, aga kahjuks mitte meie tavapärases korjamisalas.
Aitäh, Evelin:)
Katrin - mina ei oskagi kirvega midagi teha. Suures hirmus, et löön sõrme pihta, löön liiga vaikselt ja ükski pilbas ei lenda. Vikatiga ei oska ma ka midagi teha. Linnalaps, mis sa teed. Ja aitäh Sulle:)

Marmelaad ütles ...

tead et ma olen paari oma viimast blogipostitust kah justnimelt padjategemise jutuga "koormanud":)
aga jah kant, see annab tõesti padjale uhkustava ilme, kuigi seda nööri ja talla juttu pean ma uuesti lugema, sest mina pole kahjuks õmbleja tütar:)
muud tuuningud on samuti ägedad - mulle kangesti meeldib kui saab riideid ja kangaid uuele elule äratada, vahva!
pükstel on mõnus värvikombinatsioon (mulle see meeldib) ja sobib nii poistele kui plikadele,

Krentu ütles ...

Marmelaad - seda padjategu ma tegelikult oma emalt ei õppinud ühti, seda ma tallegi hiljem selgitasin. Padjateo inspiratsioon ja vihje tehnilisele teostusele tuli sellest suurepärasest blogist http://mekkotehdas.blogspot.com/2011/07/tyynyt.html ja tõesti oleks pidanud sellele viitama, aga no ma olin juba üsna unine, kui ma seda posti öösel kirjutasin. Kuna ma soome keelt eriti hästi ei oska, siis ma tegelikult seda juttu seal polegi läbi lugenud, võibolla on pikemalt kirjas ka et mis ja kudias.
Ja Sinu padjad on kõik üle vaadatud ja need on ikka uhked teosed!

Kristi ütles ...

Väga kaunis padi nii luksuslikust kangast - suursugune. Müts ja püksid ka väga kenad, kuigi oma lõikelt nii lihtsad. :)

Anonüümne ütles ...

Padi on uhke :) Ja need Ottobrest dressipüksid jäid ka mulle silma nende taskute tõttu. Need on lihtsalt nii laheda taskud ja püksidki on kohe palju vahvamad selliste taskutega :)

soodoma ja gomorra ütles ...

sa oled üdini põhjalik, mulle tundub, igas asjas, mida teed. isegi blogipostitustele vastad ükshaaval,kas või nõpuotsaga, aga alati kõigile:)

Krentu ütles ...

Kristi ja Mari - tänan teid:)
Soodomakomorra - tead, ma just ükspäev mõtlesin su peale ja nii oleks tahtnud kohe kirjutada. Sest ma lugesin Krista blogist Sinu Õnnepalu tsitaati. Ma lugesin Paradiisi alles sellel kevadel ja see on üks parimaid raamatuid, mida ma olen lugenud ja seda konkreetset kohta lugesin ma isegi oma mehele ette. No seal oli veel pikemalt, see vikatiga niitmine jne. Paradiisi lugedes imestasin pidevalt, et kuidas ta on suutnud selle elutarkuse niimoodi enda jaoks ära filtreerida ja lugejateni tuua nii rahulikul-meditatiivsel moel. Ilma pealesurumata või ennast tähtsaks-targaks tegemata.
No on hea raamat. Ja aitab elada. Et istudki öösel kodutrepil ja saad oma mõtete sasipuntra ilusti Õnnepalu reaga kokku võtta ja hing jääb rahule :)

Helen ütles ...

Tõesti Abakhanist ostetud kangas? Ma koguaeg vaatan neid väljamaa käsitööblogisid, et küll neil on seal nii ilusad ja rõõmsad kangad. Meil otsi tikutulega neid taga...
Ja dress on äge, väga äge! Ja naeratus ka. :)
Ja aitäh mütsi lõike eest.

Marmelaad ütles ...

olen soodomakomorraga nõus: minuarust on ka Krentu väga viisakas ja armas:)-
see et ta vastab ja see et ta nii ilusaid postitusi näitab:D
mul on ka õnnepalu raamat lugemata, aga nüüd tekkis huvi...

Anonüümne ütles ...

Ma ei tea, kas ma olen pime või mis, aga eile nagu nägin selles postituses ka linki soomlanna blogile ja tahtsin seda täna külastada, aga nüüd ei leia. Äkki otsin valest kohast...

soodoma ja gomorra ütles ...

Loe siis "Harjutused" juba ka läbi, kui "Paradiisist" vaimustusid. Ka väga hea.
Seal ta on veel kirjanikunime taga peidus.

Mul on Eesti ja Välismaa piibelid, kui hädas olen. Eesti piibel on Õnnepalu ja Välismaa piibel on Linn Ullmann:)

Krentu ütles ...

Anonüümne - link on sõna "mütsiõpetusele" all :)
soodomakomorra - mul on tegelikult peaaegu kõik Õnnepalu raamatud läbi loetud aga Paradiis on siiani kõige rohkem meeldinud. Harjutustest olin lugema hakkamisel täiesti vaimustunud aga mingi hetk vajus ära ja jäi isegi vist lõpuni lugemata. Sama Flandria päevikuga. Pean plaani need uuesti kätte võtta, sest kuigi raamatud jäävad samaks, siis lugeja muutub isegi mõne aastaga :) Piiririik jm. varasem köitis ka kunagi, aga pean tunnistama, et teatud liinid jäid seal mulle ikkagi mõistetamatuks.
Ja linn Ullmannilt olen vaid tema esimest eestikeelset ugenud ja poole raamatu pealt läks minu jaoks asi liiga segaseks:) Kui kivid järsku voodis olid, siis kuidagi kadus järg ära:) Aga jälle - ma pole seda raamatut maha kandnud, proovin ükskord uuesti lugeda. Tema ema raamat meeldis mulle kordi rohkem. Tema isa raamatud on mulle "piiblid".
Milline Sinu meelest kõige parem LU teos on?

Sirliiz ütles ...

Ma võtsin kohe aega lapse lõunaune ajal ja lugesin-vaatasin su postitused läbi :)

Ma ei ole L.Ashley kangaid Eestist otsidagi osanud. Padjakate on tõesti imekena ja luksuslik. Dressipükste puhul ma jõudsin juba imestama hakata, et kas Maibrit tõesti ei soovinudki roosasid pükse, kui jõudsin selgitava osani :)

Rael. ütles ...

Siin on kõik alati hea ja helge.
Kõigele eelpool mainitutele lisaks on isegi võrkkiik see õige. Olen igasuguseid proovinud, aga too seal pildi peal ripub meil ka. Juba uskumatult kaua.

Anonüümne ütles ...

Padjakate sai tõesti võrratu. Ja see on uskumatu jah, kuidas vahel võib Abakhanis see Just õige kangas vastu tulla. Tihti on ka mul nii, et kui siis äärt vaatan, siis on jälle Ashley- ju siis on maitsed nii sarnased! Ja ilusaid asju saab neist ilusatest kangastest peaaegu alati- eriti kui nii põhjalikult kangast "töödelda" nagu sina tegid!
Ja dressikad on muheda lõikega jah.
Ja takkajärgi ikka veel tänud HElsinki loo eest, käisime eelmisel nädalal ära ja lapsed olid mängutoa üle tõesti rõngas!
Amanda
(akna alt)

Rael. ütles ...

Tore on leida suures suurest internetist tuttavaid nägusid.
http://pinterest.com/pin/121105801/

Outi-M ütles ...

Niin kauniita töitä kaikki. Voi että...
Hyvää uudelleenitsenäistymispäivää!

Krentu ütles ...

Veelkord tänan:)
Sirliiz- käisin kolmapäeval Abakhanis (seekord Pärnu mnt omas, sest Tartu mnt oma koliti parasjagu üle tee asuvasse Valgesse Majja) ja leidsin taas suure portsu LA kangaid :) Kuna enamus olid mulle just sobivates toonides, siis tulin poest taas kangakotiga tulema, kuigi läksin vaid nööpe ostma:)
Rael - mulle ka see võrkkiik väga meeldib, kohe nii hea meel, et kunagi sai ostetud ikka see, mis kõige rohkem meeldis, missest, et eelarvest läks ta välja...
Amanda - tore, et teil oli tore :)))
Outi-M - kiitos!

Cloé ütles ...

Lindas as fotos ! Teus trabalhos são caprichados !

Mytsi Wabrik ütles ...

Väga lahedad dressid. Räägi, kas nende tegemiseks on ilmtingimata overlokki vaja? Mul tegelt see isegi olemas, aga ei oska veel kasutada:P. Aga dresse vajavad ka minu lapsed. Vaatasin eile isegi seda Ottobred, kus see lõige sees, aga pole julenud neid veel ette võtta, sest kardan, et ilma overlokita ei saa dresse teha:(

Krentu ütles ...

Ene-Ly, ma arvan, et teoreetiliselt peaks saama neid küll ka tavalise masinaga teha, aga overlok on ikka mugavam ja õmblused jäävad venivad.

Monika ütles ...

Ma olen ka Ashley fänn, ta kangad onkuidagi erilised, ei oskagi öelda miks :)

Anonüümne ütles ...

Sul on imearmasad lapsed! Avastasin just sinu blogi ja see on nüüd mu lemmik. Ma jumaldan su stiilitunnetust , suurepärased rahulikud pastellsed toonid. Su elutoa pilt ajakirjas Anne & Stiil on mul nüüd ära raamitud. Jätka samas vaimus! Super!

Krentu ütles ...

Aitäh, Anonüümne :)

Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Padjad ütles ...

Väga armas padi. See roheline muster on tõesti väga ilus. Edu.