MY ENGLISH BLOG

esmaspäev, juuli 23

Amps häid elamusi


Ma pidin tegelikult hoopis meie reisist kirjutama, aga kuna see on pikem jutt, siis kirjutan praegu hoopis  tänasest kontserdi- ja kohvikuelamusest. Et ma ei unustaks seda ilusat päeva.
Juba tükk aega tagasi, kohe, kui sain teada et meie oma Rooslepa kabelis esineb Maarja-Liis Ilus kontserdiga Kuldne põld, ostsin piletid ära. Mulle meeldib, kui piletid on taskus :) Eriti veel nii haruldasele kontserdile. Sest ma ju ometi elan maal ja Rooslepa kabel on meil siin jalutustee kaugusel, kabeli kellad kostavad õuele. Kabel on küll väga armas, aga nii maailma ääre peal. Ja siia tuleb üks minu lemmikutest esinema. Mulle tundus see nii uskumatu! 
Oleks olnud  muidugi eriti idülliline, kui me oleks sinna käest kinni jalutanud, aga kuna lapsed oli enne vaja ikkagi hoiule viia ja pärast veel ka kohvikusse minna, siis läksime ikkagi autoga...
Ja see kontsert oli niiiiii mõnus! Olen ajakirjadest lugenud, et Maarja on selline seltskonna hing ja hea jutuvestja, aga siiani olen teda laval ikka pigem tagasihoidlikuna näinud. Aga täna oli ta just selline omainimene. Rääkis mõnusaid jutte ja pani rahva laulma. Isegi mina oma täiesti häälest ära olekuga jorisesin kaasa. Ja vahel oli jällegi nii ilus ja harras, et väga oleks tahtnud pisarat poetada...
Ma olen nii tänulik, et sellised lauljad on nõus tulema esinema nii pisikestesse kohtadesse. Muidugi võin ma ju sõita Tallinna kontserti kuulama, aga kuulata seda just nii kammerlikus õhkkonnas peaaegu omaenda koduõuel on selline elamus! Rääkimata sellest, et peaaegu pool publikust on tuttavad inimesed:) Aitäh, Maarja, selle kontserdi eest! 
Kuna kotsert oli meid nii maast lahti tõstnud, siis otsustasime minna ka väärilisse kohvikusse. Meil on neid siin Noarootsis isegi valida, aga Villa Teerisiti kohvik Paslepas, mis on nüüd avatud, tundus just peale sellist kontserti kõige õigem. Mina sõin seenepirukat salatiga ja torti - mõlemad olid väga head. Tooraine pealt Teeristil kokku ei hoita, see on maitsest selgelt tunda. Ja Teeristi koka Marge tuuletaskud on muidugi üle Noarootsi kuulsad, neid ostsin ma Marge enda kunagisest kohvikust ikka kümnekaupa:) Nii et kui soovite Noarootsit väisama tulla, siis tasub küll Teeristil ööbida ja keha kinnitada - pererahvas on lahke ja koht uhke :) Ja mängib mõnus muusika.
Selline maaelu siis :)))


4 kommentaari:

Krista ütles ...

Mulle ka Maarja nii meeldib ja üks selle aasta südamlikumaid elamusi ongi just tema sarnase väheke intiimsemalt kontserdilt....
Aga see külalistemaja tundib juba väljast nii kutsuv, et kohe tahaks läbi astuda.
Just veetsin pooltunnikest aktiivse naaberküla tegevusi uurides ja küll neid tublisid inimesi jagub üle Eesti igale poole.
Äkki need ongi need kõige tublimad, kes Tallinnast ära julgevad tulla ;)

Piret ütles ...

Ma sattusin ka just mõni päev tagasi Maarja kontsertile ja olin väga liigutatud, lasin pisaratel voolata... ja Villa Teeristi pean kindlasti üle vaatama.

Ulvi ütles ...

Tahaks siinkohal korrata Sinu järgmise postituse sissejuhatust "...on nii tore, et paljud toredad inimesed blogivad..." Tänu Sinule astusime eile mustikametsast naastes läbi Teeristi kohvikust. Läksime väikesele ampsule ja tassile kohvile, aga jäime mitmeks tunniks! Armas paik, lahke pererahvas...sõime, jõime. Oskar leidis omale peretütre näol kohe mängukaaslase. Mina heegeldasin ja Tanel luges klaverilt leitud "Aarete saart". Idüll :)

Inga ütles ...

mh, miks ma su blogi esmaspäeval ei kiiganud:) just kui olime end Roostale sisse sättimas... ei osanud me kohalikke kohvikuid leida, kuigi tiirutasime dirhamisse ja tagasi ja noarootsi poolsaare otsas.. novot, viimaks sõitsime ikka Haapsalu, et kohvikut külastada;)
Rooslepa kabeli-aias jalutasime me ka, teisipäeva ennelõunal ja märkasin kontserdi kuulutust, et näed, üle-eile oli...
see on nii armas, kuis Sa oma elamusi ikka jagad!
mõnusta suve jätku teile : )