MY ENGLISH BLOG

laupäev, november 3

Kampsunijuhend


Tegin üle pika aja väikese põike ajakirjalehekülgedele. Nimelt kudusin novembrikuu Pere ja Kodu ajakirja kampsuni(d) ja muidugi kirjutasin ka juhendi. Juba aasta on ilmunud mõnusalt uuenenud Pere ja Kodu Kirsi Altjõe juhtimisel, aga mul on eriti hea meel, et minu kampsun ilmus just selles numbris, kus ka Maril-Liis esimest korda süüa teeb. Tema on nimelt nüüd Pere ja Kodu köögitoimetaja. Kahjuks pole ma veel jõudnud ajakirjaga põhjalikumalt tutvuda, aga ootan seda huviga.


Kampsun on aga klassikaline ja universaalne - sobib nii poistele kui tüdrukutele. Valisin lõngaks kõigile kättesaadava ja taskukohase Novita Jussi. Ja kui Jussit ei saa, siis 7 Venda, mis on sisuliselt sama lõng, peaks olema küll paljudes kohtades esindatud. Seekord juurdlesin ma lõnga üle kohe pikalt - tahtsin hirmsasti Rowani Felted Tweedist teha, aga otsustasin siis, et tulgu see kampsun selline maavillasem. 


Kudusin kampsuni alt üles, kehaosa ühes tükis, varrukad ringselt ning ühendasin kõik passeosas. Maibriti kampsunil on kaeluses kitsas soonik, Sandri omal on soonikut pikemalt edasi kootud ja sellest tuli krae. Õmmelda on vaja vaid kaenlaalused. Nööbiliist on ka kohe külge kootud, mulle endale see väga meeldib - mugav ja ilus. Kui just ei satu nii suurde kudumishoogu, et nööpaukude tegemine ununeb :)




Varrukasoonikud on spetsiaalselt pikemad kootud, et ikka kasvuruumi ka oleks. 
Selline ta siis sai - head kudumist!




22 kommentaari:

Unknown ütles ...

No nii perfektne ja läbimõeldud taas kõik! Ilus.

Mul juba jupimat aega on soov miski kampsun tüdrukule kududa ja nüüd ma siis leidsin selle õige :)

KK ütles ...

Väga armas mudel! Mu ristilapse pere noorim neiu on Maibriti vanuses, talle võiks see ka kenasti sobida. Kui nüüd vaid aega ja energiat oleks kõik need plaanitud tööd ette võtta ja ära teha. Igatahes ostan selle ajakirja kindlasti :)

Kristi ütles ...

Väga, väga ilus kampsun!

Kristi ütles ...

Mina tõttan ka poodi! Ja ma ei saa märkimata jätta, et esimese asjana märkasin Maibriti kleiti, milline kangas!

Sirliiz ütles ...

Postkastist ajakirja tuues rõõmustasin kõigepealt Mari-Liisi ajakirja kaanelt leides, kuid rõõmu jätkus veel ka ajakirja sissepoole :)
Kampsunid on tõeliselt ilusad! Maibriti kampsuni toon on lihtsalt võrratu ja pildi põhjal oleks pakkunud ka miskit hoopis peenemat lõnga kui Jussi.

Kata ütles ...

Sellise võiks endalegi kududa. :)

Heli ütles ...

Hästi vahva on üheрere laste kampsun. Ja muster, lõngad, kõik on silmale nii mõnus vaadata. Õde-venda on nii toredad oma uutes kamрsides:)

Krentu ütles ...

Aitäh teile!
Kata - mul ongi plaanis endale ka selline teha! :)

Anonüümne ütles ...

Minagi pean nõustuma kiidusõnadega. Hästi vahva. Tjah, kui nüüd aja ka kuskilt kaasa saaks ..

Haarasin ajakirja hommikul postkastist kaasa ja ... oi kui vahva oli Sind ja kampsi ühel märjal hommikul tööl ajakirjast eest leida!

Rael. ütles ...

Nööbid on mu lemmikud.

Helen ütles ...

Ooo, kui mõnus lõige ja toonid. Tõesti, lõng paistab piltidelt äärmiselt luksuslik.
Ja Maibrit näeb nii stiilne välja! See kleit ja saapad!

Anonüümne ütles ...



Tõesti ilusad kampsunid.
Maibriti kleit on ka muidugi ülilahedast kangast!
Ma pean varsti juba varvastele tõusma, et Sandrit kallistada.

Mju

sircu ütles ...

Väga stiilsed ja ilusad kampsunid!

Marit ütles ...

Väga mõnusad rõõmsate palmikutega kampsunid!!! Kui kunagi nii kaugele jõuan, siis tahaks küll kududa ühtekad nii lastele kui endale :)

Ehk on see uue raamatu algus? :D

Suvi ütles ...

Väga armsad!

Inga ütles ...

Lihtsalt imeline!
Eriti see, et väikese mugandusega sobib nii tüdrukule ja poisile.

Marmelaad ütles ...

väga kaunid kampsunid, ma proovin ka ikka varrukad alati pikemad teha, et kaunidust kauemaks jätkuks:)
kleidike on tõeline pilgupüüdja.


p.s. lapsed on sul märgatavalt pikemaks veninud (nagu sa ilmselt isegi oled aru saanud :)).

Katrin ütles ...

No Sinu kudumid on loomulikult võrratud aga mulle kohutavalt, kohutavalt meeldib ka Maibriti kleit! See kangas on lihtsalt niii, niii ilus! :)

Krentu ütles ...

Aitäh-aitäh teile!
Ma loodan, et te pole väga pettunud, kui ütlen, et seda kleiti ma ise ei õmmelnud vaid leidsin selle HjaM allahindluse stangelt :) Aga ostsime ta muidugi kanga pärast :) Maibritile ka väga meeldib see.

Helena (Jenniplika) ütles ...

Ilusad kampsuni, nagu kõik Su asjad. Ma ei saa mainimata jätta, et ma tõeliselt naudin Sinu blogi fotosid. Väga hästi toob vajaliku esile! Fotograaf on tasemel, ilmselt oled see Sina ise :)

Kui see kommentaar nüüd läbi läheb, siis on see täna minu 3. katse. Ei sobi mina ja "word verification" kuidagi kokku. See on vist üks põhipõjuseid, miks ma väga harva kommenteerin. Viimasel ajal on õige kombinatsiooni tabamine kuidagi eriti keerukaks läinud.

Nojah, unustasin ennast nüüd siia lobisema :)

Leekpea ütles ...

ilusad fotod!

Pille ütles ...

Võrratult armas kampsun, selle tüdrukute kampsuni pärast ma ajakirja ostsingi ja nüüd juba pool varrastel ja läheb kiirelt! Minu tütrele ka väga meeldib ja kannatamatult istub kõrval, et millal juba valmis saab :)
Aitähh selle juhendi eest ja tore, et nüüd hakab neid kauneid kudumeid iga kuu tulema ju!