MY ENGLISH BLOG

esmaspäev, september 24

Reklaamiklubi: tervitus.ee


Lugesin ükskord Pere ja Kodu retseptivihikust, et avatud on mahetoidu netipood tervitus.ee. Kuna minu ammune igatsus on osta toitu neti teel ning eriti veel kodumaist toitu, siis loomulikult tõttasin ma kohe arvuti juurde uut poodi külastama. Tegelikult ostaks ma köögivilja muidugi kõige meelsamini turult, aga meie turud on nii koledad ja mustad, et ma ei taha sinna eriti minna. Poe kenasti kujundatud ja sõbralik kodulehekülg tekitasid kohe usaldust ja nii ma oma esimese tellimuse tegingi. Sattusin üsna hoogu ja tellisin isegi külmpressi rapsiõli (mis mulle ikka ei meeldi, sest sellel on poslamasla maitse). Ja neljapäeval kell kaks oligi pintsakus meesterahvas ukse taga, kaks jõupaberist kotti käes. Nagu jõulukingi saanud laps kiirustasin kohe kotte avama. Ja nii tore oli jälle näha mullaseid ning eri suuruses kartuleid ja porgandeid! No nagu oleks ise peenra pealt võtnud. Need supermarketi pestud-poleeritud köögiviljad mõjuvad pisut võõralt.
Nüüdseks, kui juba kolmas tellimus poodi sisse antud, julgen seda kohta soovitada küll. Esiteks on jube mugav - võtan aga kokaraamatud ette ja vaatan, mida tahaks süüa teha ja siis muudkui klõpsin asjad korvi. Kahjuks hakkab köögivilja valik väiksemaks jääma, sest eks hooaeg hakkab ka mööda saama. Samas oleme me liiga ära hellitatud sellega, et võime jaanuaris maasikaid ja juulis mandariine süüa. Mina pooldan kodumaise ja hooajalise toidu tarbimist. Kellele ikka on vaja neid krõmpsuvaid maasikaid jaanuaris, mille transpordiks on kulunud oi kui kui palju energiat? Ja ausalt öeldes kõlab vabandus "lillkapsast kahjuks seekord ei saa, sest taluniku sõnul võttis öökülm lillkapsad ära" üsna armsalt.
Teine tore asi on see, et tänu poekesele olen ma nüüd hoopis rohkem juurviljatoite tegema hakanud. Näiteks eile tegin Anni Arro "Sepamaa talu köögist" peedisalatit parmesani ja munaga. Tavaliselt ma ostan poest keedupeeti aga seekord keetsin suisa ise. Ja ausalt, kokkamine pakub palju suuremat naudingut, kui ma tean, et see peedikene kasvas ühe armsa väiketaluniku põllulapil või et see munakene on ühe rõõmsa kana munetud :) Ja nii ilusaid küüslauke pole ka ammu saanud :)
Ja kes tahab ka neti teel toidu tellimist proovida, siis täna-homme ja vist isegi kogu see nädal transprdi eest raha ei küsita :)
Peedisalat keedumuna ja Parmesaniga

4-5 väiksemat keedetud peeti
3 keedetud muna
Parmesani juustu
rukolat
basiilikut
1 sl röstitud kõrvitsaseemneid
soola, pipart
Marinaad:
0,5 klaasi külmpressitud oliivõli
1-2 küüslauguküünt
2 sl palsamiveiniäädikat
1 tl kuivatatud punet

Koori peedid ja lõika õhukesteks viiludeks. Sega kausis kokku marinaadi ained. Kalla viilutatud peetidele ja lase vähemalt tund toasoojas seista. Viiluta munad. Aseta peet, munad, rukola j basiilik kihiti taldrikule. Lisa kõrvitsaseemned ja Parmesanilaastud.Piserda üle natukese marinaadiga ning maitsesta soola ning pipraga.
Minu mugandused: kuna kõrvitsaseemneid polnud, siis kasutasin päevalille omi. Õli panin vähem ja äädikat rohkem. Lisasin marinaadile ka natuke suhkrut.

9 kommentaari:

KK ütles ...

Mina olen ka selle poe klient juba pea kuu aega. Tunnen jutuka kaudu ühte omanikest ka ning nii ta läks. Soovitan proovida nt marjamaitselist talujorgutit ja vaarikamett. Meil läheb see jogurt nagu soe sai, viimane tellimus oli lausa 5liitrise kotiga:). No on hea!

Anonüümne ütles ...

Tõsiselt tore ja tahtsin kohe ka tellida seda,teist ja kolmandat, aga sinna kus mina elan - ei too kahjuks keegi midagi kohale:) Ja turgu meil ka pole kust toidukaupa osta s.t . siin müüakse ainult hiinast pärit riideid. Ja poed on nagu on. Aeg-ajalt olen üsna nõutu. Peab vist ise kasvatama hakkama ;)
Õnneks me naabrid kasvatavad üht koma teist juurikatest.Päris tore oli käia põllul ja näpuga näidata -vot seda kapsast ma tahan :)

Sirliiz ütles ...

Väga tore ettevõtmine, tänud sulle Krentu tutvustamast! Oled sa teravilja/pastatooteid ka proovinud? Hea meelega ostaks ka kogu juur-puuvilja turult, aga need kohad ei kannata Tallinnas eriti kriitikat.

Krentu ütles ...

Mina olen proovinud täistera pennet. Kuna mu laps toitub põhiliselt makaronidest (ei söö eriti muud), siis ma püüan vähemalt tervislikke makarone talle pakkuda. Täistera pennet pole poes silmanud. Penne on aga minu lemmik pastasort. Ja oli täitsa hea. Kuigi jah, klassikaline pasta, durumist, on siiski kõige parem.
Mina ostsin seda sidruni mett ja mulle väga meeldis. Sõin kohe purgist lusikaga tee kõrvale :)
Kindlasti proovin ära ka marjamaitselise jogurti.

Anonüümne ütles ...

pange tähele, et tellida saab ka breti blue ja breti brie hallitusjuuste, mida muidu laatadelt otsime.
ma aastaid tagasi tellisin ökosahvrist samamoodi toitu koju, aga kuna nüüd elan selle kõrval, siis käin pigem kohapeal ostmas. saab asjad enne ise üle kaeda. juurikaid toob mulle tihtipeale isa hoopis enda kodust, aga ühtegi riisi ega pastat pole ma vist mitu aastat pärispoest ostnud. ikka sahvrist. kui nüüd välja arvata puhhikujulised makaronid, mis leevike üleeile prismast leidis. võibolla katsetan tervitust isegi.

Evelin ütles ...

põnev, polnud sellisest kohast enne kuulnudki:)

minu jaoks on vist samasugune põnevus, et 'mis seekord maalt tuuakse':D

Anonüümne ütles ...

Mina olen maakas ja seetõttu ei saa seda lehte kasutada. Aga juurikad võtan ema aiamaalt ja kõik ise kasvatatud. Õnneks on meil siinkandis talunikke, kes kasvatavad ja müüvad igasuguseid jahutooteid. Nt. speltanisu, rukki jne jahusid. Aga mis puutub aastaringselt maasikatesse ja muudesse asjadesse, siis minu käis keeldub üldiselt ostmas talvel kurki ja tomatit, maasikaid ei osta ma poest üldse. Pole ikka see õige.

Pille ütles ...

Mina ka lugesin sellest tervitus.ee lehest kusagil ja isegi registreerusin kasutajaks, aga kahjuks elan ma vales linnaosas, nii et koju mulle keegi sealt kaupa ei too. Õnneks on emal aed, kust ikka üht-teist saab. Lisaks meeldib mulle väga nt Tallinna Keskturul süüa ostmas käia - seal välilettidelt saab ikka vägagi viisakaid ja maitsvaid aed- ja puuvilju, eriti kui tead, kelle käest otsida-osta. Ei ole see olukord seal nii hull midagi:)

Sirliiz ütles ...

Siis tuleb ikka ära proovida täistera pastad, Barillale vahelduseks ;)