MY ENGLISH BLOG

reede, märts 7

Lohutuseks teistele harutajatele...

... te ei ole üksi. Minul läheb sellel korral suuremaks harutamiseks.
Kõiges on süüdi mu oma laiskus. Proovilapi tegin ma küll, aga lugesin silmuseid proovilapi venitatud olekus. Tegelikult oleks pidanud ära aurutama ja nööpnõelad välja võtma ja siis silmuseid lugema. Aga mul oli nii hirmus kiire kuduma hakkamisega.
Ühesõnaga - kampsun tuli liiga väike. Täiesti ahistavalt liibuv. Kui pehme puuvillane trikoopluus on sellise liibuvusastmega, siis pole hullu midagi. Aga villane kampsun võiks ikka avaram olla. Kui ma kehaosa valmis sain, siis oli kahtlus küll juba olemas, et hirmus ümber tuleb, aga ma mõtlesin, et "venitan ja aurutan". Tegu on Elizabeth Zimmermanni Fair Isle Yoke Sweateriga ja see meeldib mulle väga. Seega läheb asi uuesti kudumisele samasugusena, ainult natuke suuremana. Kohe ma seda muidugi ei tee, vahepeal puhkan natuke temast ja koon ehk mõne lastekampsuni. On see kampsun ju ometi kootud 2,5 mm varrastega, seega mitte just paari õhtu töö. Aga ma ei ahasta sugugi. Minu kalli sõbranna Ingridi kuldsed sõnad "Kui sulle meeldib kududa, peab sulle meeldima ka harutada" aitavad optimistlikuna püsida. Ja kui oleks tegu õmblemisega, siis oleks ju ka materjal läinud, aga kudumise puhul on kõik võimalik üles harutada ja uuesti kududa.

Praegu võtsin käsile Maibriti kampsuni Rowani Felted Tweed'ist ja Tapestry'st. Mõnus on jälle midagi väikest teha.
Ja täna sain ka Rowani ajakirja õnnelikuks omanikuks. See on üks väga ilusate piltidega ajakiri!

26 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

ohh... mina vist küll ei hakkaks NII suurt tööd harutama :) pildi pealt tundub küll täitsa normull olema.

Katrin ütles ...

Kusjuures pildi pealt näeb küll väga kenasti paras välja. Ilus, kehasse. Aga ma mõtlesin alati, et selliseid kampsuneid kooti teisipidi. Et alustati kaelusest ja kasvatati järjest silmuseid juurde. Näät siis. Ise pole ühtegi teinud ju ka.

Mari-Liis ütles ...

Pildid on ikkagi võrratud!

KK ütles ...

Niiii ilus!!!
Mina küll ei raatsiks.

sircu ütles ...

Tõesti pildi järgi ei paista asi sugugi nii hull, kampsun on väga ilus. Eriti veel, kui sul nii peenikesest lõngast on tehtud. Peaasi muidugi, et ise ennast mugavalt tunned. Minul igatahes tekkis kohe isu sellise kampsuni järgi - tuleb kunagi plaani võtta:)

Evelyn ütles ...

Mina olen oma väikese kudumispraktika juures niipalju harutanud, et suhtun sellesse juba stoilise rahuga:)
Aga ilus näeb välja tõesti.
Vaata kui kahju, et sa nii väike oled, et endast väiksemat inimest on ka raske leida, kellele see kampsik äkki paras võiks olla. Endale saaks ju uue ja suurema ikka kududa, aga juba tehtud töö ei läheks kaotsi.

Ingrid ütles ...

Superilus kampsun. Ma juba mõnda aega unistan sellise kudumisest, et oleks ikka nikerdamist sellise mustriga ja just nimelt ringvarrastel.
Ja julgeks isegi öelda "Kui Sulle meeldib kududa, siis pead sa harutamist armastama" ;-)
Mina soovin Sulle jõudu harutamiseks. Mis sellest, et nii ilus on ja pildil paras paistab. Teed uue. Nagu me korduvalt oma teoreetilistes kudumistes rääkinud oleme ... see ka jama, kui siis asi kappi seisma jääb.
Aga ära liiga kauaks seisma jäta. Mul on üks kampsun paar aastat juba kapis harutamist ootamas. Vähemasti kahju pole enam harutamist alustada.
Ikkagi ... väga inspireeriva suurteosega oled hakkama saanud!

maris ütles ...

ega naesterahva kampsun ei peagi teab mis lai olema. väga ilus näeb välja.

Sirliiz ütles ...

Nii ilus, ennast midagi nii kaunist harutama sundida tundub väga raske. Aga kaugesse tulevikku ei tohiks seda ümber tegemist edasi lükata, pigem tõmba see siis nüüd kohe ülesse, tuleb kudumise tuju ka rutem tagasi. Mu rogue oleks kindlasti seisma jäänudki kui poleks kohe harutama hakanud :)

Anonüümne ütles ...

mul hakkas kõhus keerama kui ma kujutasin ennast ette sellist asja harutamas... selle pärast ma ikka püüan vähmalt 10 korda enne mõõta....
harutamine on sama vastik töö. kui sõnaraamatuga tõlkimine :)))

Aga :)))))... sa pese seda üks 60 kraadiga ja saad Maibritile kampsuni ;)

Või teine variant, kingi õele... ta ju veel peenem kui sina :)

Ja kolmandaks, tahaks ma sellise kindlasti endale ja mõlemale oma tüdrukule teha :)))

väga,väga ilus!

Krentu ütles ...

Aitäh teile! Ma panin veel korraks selle selga, et äkki... ma ei tea.... mõtlen ringi. Aga ei, ikka ei ole hea tunne. Ja parem ikka uus teha, kui see niisama kappi jätta.
Krista, need lõngad ei vanu. Villane küll, aga on lubatud pesumasinas pesta :)

Heidi ütles ...

Aga pane müüki, kui kannatad, et keegi samasuguse kampsuniga ringi kõnnib :) Ntks Kirju Kummut käib ju meil laatadel ja müüb internetis... ;)

Anonüümne ütles ...

nii ilus,
olen ka pikemat aega seda piilunud;
kahju muidugu harutada,... aga kui pole mugav,.. siis ju peab.
jõudu sulle

Anonüümne ütles ...

nii ilus,
olen ka pikemat aega seda piilunud;
kahju muidugu harutada,... aga kui pole mugav,.. siis ju peab.
jõudu sulle

Anonüümne ütles ...

nii ilus,
olen ka pikemat aega seda piilunud;
kahju muidugu harutada,... aga kui pole mugav,.. siis ju peab.
jõudu sulle

Muhv ütles ...

aga mina julgustan küll harutama :)
ses mõttes, et kui ikka ise tunned juba niisama proovideski ebamugavalt, siis kandes on ta raudselt seda enam. uut kududa, nüüd kus juba pilt nii ilusast tulemusest silme ees, pole kuigi raske.

Tiina ütles ...

Harutada või mitte, aga ilus on küll. MIna ka harutaks. Seda enam, et ilusa asja maitse on juba susu.

Millest sa toda teed? Lõnga ma mõtlen. Ilusad värvid.

Krentu ütles ...

Tiina, see lõng on Karnaluksist Superfine Merino http://shop.kl24.ee/villane_long/0/readmore/71/
Väga pehme ja mõnus lõng on ja sellepärast ma otsustasingi temast just sellise ajatu kampsuni teha.
Muhv, ma just mõtlengi, et äkki see kudumine läheb mul nüüd kohe nobedamalt, sest ma tean, mida oodata ja põhimõtteliselt pole enam vaja ka pead murda kus kahandada, kus kasvatada. Lihtsalt laiem on vaja teha.
Heidi, müüki panemise mõte on täitsa hea :) Aga mina ei kuulu ju Kirjusse Kummutisse...

Anonüümne ütles ...

Hmm, äkki saad Kummutiga läbirääkimisi pidada, kui seal juhtub mõningaid tuttavaid olema? ;)

Inga ütles ...

2,5? 2,5? appii... ma mõtlesin, et olen hoolas ema ja teen ikka lapsele sokid ka jalga. et muidu koguaeg teen aga suuri esemeid. noja tellisin siis Gerlylt endale 2,5 vardad ja sokilõnga ja praegu võtsin need kätte ja .... mul on tunne, et need vardad lähevad mu sõrmede all katki. ja et mu sõrmed on nii suured ja kohmakad nii peene töö jaoks;)
et siis mis ma tahtsin öelda, et sügav kummardus sulle sinu kannatlikkuse ja visa töö eest.
ja muidugi ei saa mainimata jätta, et see kamsik on imeilus. ja kui ta veel saab teise ringiga olema ka imemugav, siis see on ikka väärt ese garderoobis.
jaksu!

Anonüümne ütles ...

tõesti fantastiliselt kena kampsun, kahju et väike: aga tean omast kogemusest kui ikka on seljas ebamugav siis ei tasu tõesti seda kappi vedelema teha.
Sulle aga kannatlikkust uue kudumisel, ega ikka 2,5 vardaga kampsuni kudumine pole naljaasi. ;)

Anonüümne ütles ...

Ilutegijale :))... mul on ka alati sama tunne.... aga ma tunnistan üles, et Krentu koob 2,5 varrastega samasugust kudet nagu mina 4,5 varrastega :))) (ok ma natuke liialdan....
Ma ükskord heegeldasin ühe motiivi ja tema sai sama number heegelnõelaga poole suurema :)))

Ja ükskord oli juttu haapsalu salli kudumisest, kus sama lõnga ja samade varrastega tulid inimestel väga erineva suurusega tooted...

aga ma arvan siski, et kui seda 60 kraadiga "loputada", siis ta tõmbaks ilusti kokku, sest sellel lõngal on lubatud käsipesu, sega üle 40 kraadisesse vette ei tohiks panna :))))
ma nimelt olen korduvalt seda Kalle kampsunitega testinud :)))

Katrin ütles ...

Imeline kampsun! Ma ilmselt jätaks oma tütre kasvamist ootama, üles ei raatsiks harutada :) Ja omale teeks loomulikult samasuguse ;)

Hundioru Nirti ütles ...

Minu arust on see just sellisena ilus ja lausa väga ilus!

Hästi õnnestunud kampsik ju, mis sa virised?

Anonüümne ütles ...

Kas oleksid ehk nõus natuke avaldama, kuidas seda kootakse? Seda kampsunit nähes oli tõeline " õige" tunne, aga kuna ma ise olen veel üsna alga ja staatuses, ei leidnud ma kusagilt sarnase iluduse kudumise õpetust..

Mari.

Krentu ütles ...

Ega seal pole muud kui keha ringselt, varrukad ringselt kuni kaenlaaluseni. Siis läksid nii keha kui varruka silmused kõik ühele ringvardale ja jätkasin ringset kudumist. Kaenla alla tuleb ka mõned silmused vabaks jätta. Ja siis tuleb passe osal aeg-ajalt võrdselt kahandada. Kahandatakse portsu kaupa suuremate mustrikordade vahelt ehk et mitte nt igal teisel real vaid peale esimesi suuremaid "lilli".
http://www.amazon.com/Opinionated-Knitter-Elizabeth-Zimmermann/dp/0942018265/ref=sr_1_4?ie=UTF8&s=books&qid=1245956161&sr=8-4 selles raamatus on õpetus olemas ja raamat ise ka väga hea.