MY ENGLISH BLOG

pühapäev, märts 8

South Pole müts. South Pole hat.


Olen kudumises endiselt mütside kudumise lainel. Seekordse mütsi puhul kasutasin uhkete palmikute või efektse mustri asemel tagasihoidlikku kudumistehnikat - vitsa. Ma ei ole siiani eriti vitsa kudunud ja tavaliselt seostub see minu jaoks rahvuslike kinnastega. Mõtlesin et ülijämedast lõngast ja ringselt kootuna võib ta täitsa huvitav jääda. Minu jaoks tuligi huvitav :) Ja jämedast lõngast koon ma mütse selle pärast, et minule sobivad mütsid peavad olema volüümikad :)

I am still in the hat knitting mode. This time I chose to work with Estonian traditional knitting technique called "vits" instead of the cables that I usually like to do. In Estonian traditional knitting, "vits" is usually incorporated into the fair isle mittens cuff part and it is often worked using two colours. As voluminous hat is what I am usually aiming for as it fits me best, I chose super bulky yarn and opted for one colour "vits". I like this humble, yet captivating "vits" spiralling up forming beautiful horizontal knitted stitch lines.
   


Halli mütsi jaoks kasutasin üht oma lemmiklõnga, SMC Highland Alpaca, toon 2992 (ostsin Karnaluksist). See on alpaka ja villa segu pooleks ning väga pehme ja jämeda lõnga kohta hea langevusega.
Punase mütsi tegin DROPS Polaris lõngast. Tellisin selle punase (toon 08) Rohelisest Vihmavarjust ja nagu interneti teel ostes ikka juhtub, oli pakki avades suur "värviüllatus". Ma arvasin ostvat sellist jõuluvana kuue värvi punast, aga pakist tuli välja üsna veinipunane lõng. Algul olin pettunud ja mõtlesin selle lõnga kellelegi edasi anda. Aga siis proovisin kududa ja mulle hakkas see toon nii tohutult meeldima! Nii et pimesi ostmisel on ka eeliseid - ajavad kastist välja :) Sest sellist tooni ma reeglina mitte kunagi ise ei osta.

For grey hat, I used one of my favourite yarns, SMC Higland Alpaca (shade 2993). I like how it drapes nicely for a bulky yarn.  The yarn is 50% alpaca and 50% wool, so quite luxurious :) 
The red yarn is Polaris by DROPS (shade 08). I ordered it online and thought it would be kind of christmas red. When I opened the parcel I was quite dissapointed as this kind of red is not in my comfort zone. But I ended up loving it! So online shopping really helps to step out from the comfort zone :)

Kirjutasin mütsile ka juhendi, selle nimeks sai South Pole. Saadaval on see nagu ikka, Ravelrys. Samuti Loveknitting lehel. Ja minu käest otse saab ka osta, kui mulle kirjutate :) Seekord tegin juhendile ka täispika videoõpetuse, no kohe silmuste loomisest kuni otste peitmiseni :), samuti fotoõpetuse vitsa tegemise kohta. Juhend ja video on inglisekeelsed.

I also wrote a pattern for this hat. It is called South Pole and it is available in Ravelry. Also in Loveknitting. The pattern includes a full video tutorial, from cast on to finishing  as well as photo tutorial on how to make the "vits" and tubular cast-on. 




Eile oli mul hea võimalus kasutada ka  meesmodelli, kes oli lahkelt nõus minu mütsidega poseerima. Selleks et näidata, et see müts sobib kenasti ka boheemlaslikumat tüüpi meesterahvale :)
Piltidel olev aadress krentupatterns. com veel ei tööta, aga varsti-varsti juba :)

And the last photos show that this hat is quite unisex :) The page krentupatterns.com is coming up soon :)






6 kommentaari:

Lemmi ütles ...

Väga vahva müts, lihtne ja noortepärane ja sobib tõesti nii mehele kui ka naisele. Mulle meeldib ka jämedast lõngast kududa, sest siis saab ruttu valmis. Minu kõige suurem lemmik sinu mütsijuhenditest on Mummumüts. Mummumütsil on minu talvisel mütsiriiulil aukoht.

Häid mõtteid ja ilusat kevadootust!

Lemmi

Krentu ütles ...

Aitäh, Lemmi! Heade sõnade ja soovide eest :)
Ma tegin kunagi endale päris hulgaliselt neid mummumütse ja isu sai täis.
Saatsin sulle kevadise aga sooja tervituse Ravelry kaudu, mine vaata järgi :)

Reelika ütles ...

Väga vahva idee ja super tulemus! Ja minu meelest on see punane sinu jaoks väga õige punane, sobib ideaalselt. Et selliseid "üllatusi" ikka jaguks!

Kaunist kevadet soovides,
Reelika

Krentu ütles ...

Aitäh, Reelika!

Anonüümne ütles ...

Selline täiesti teistmoodi küsimus, aga mind huvitab, mis meigitooteid Sa kasutad, et tulemus nii ilus jääb?

Krentu ütles ...

No neid meigitooteid on mul erinevaid, ma ei mäletagi, mis mul seal hetkel näo peal oli :) Ikka põsepuna palgele ja ripsmetušši ka ja :)))