MY ENGLISH BLOG

kolmapäev, mai 4

Maibriti kampsun


Mõtlesin, et Eesti Naisesse on nüüd küll igasugu kulinaid ja baretikesi tehtud, aeg oleks teha ka midagi praktilisemat. Nagu näiteks üks puuvillane suvekampsun tüdrukule. Tuli ta jälle triibuline, aga see ei oma tegelikult selle kampsuni juures üldse tähtsust. Pigem on olulised külgekootud nöörkandid ja mulle endale meeldib ka see tagasipööratud nööbiliist.
Kõige esimese külge kootud nöörkandi, või siis I-cordi, tegin oma lillale pitskampsunile. Enne polnud ma midagi sellist teinud ja minu meelest oli see meetod nii lahe. Palju ägedam nöörkant-nööpaugurida sai aga Sandri Pikkuveli kampsunile, mille on disaininud andekas Villapeikko. Selle kampsuni nööpe ei tohi mina kunagi kinni panna - Sander tahab ise! Maibriti kampsunile tegin nöörkandi aga kaelusesse ja varrukasuusse. Kuna ma niiväga tahtsin sinna ka lipsukesi siis selline lahendus tundus kõige kenam. Nööbiliist on kohe külge kootud ning hiljem pooleks murtud. Murdejooneks on venitatud silmused. Ühevärvilise kampsuni puhul jääks see isegi ilusam, triibulise kampsuni puhul on venitatud silmused triipudega veidi nihkes, kuid mitte häirivalt.


Lõnga soetasin peamiselt Karnaluksist, kus seda imeodavalt müüakse. Õige hind on lõngal vähemalt kahekordne Karnaluksi oma. Asenduslõngaks võiks sobida ka näiteks Cotton Time. Rowani Handknit Cotton meeldib mulle eelkõige sellepärast, et kudum jääb hästi pehme ja mõnus.
Ja juhend on siis maikuu Eesti Naises:)



Viimasel ajal olen ma tegelikult päris palju kudunud ja õmmelnud, aga paraku on kõik asjad ära antud/kingitud enne, kui ma neist pilti olen jõudnud teha. Õele sünnipäevaks tehtud mummukeed ja kotike jäid siiski pildile. Õde soovis omale mummukeed, mis ei oleks pidulik ning oleks puna-sini-valgetes toonides. Ükskõik kuidas ma neid kolme värvi ka ritta ei seadnud, tulemus meenutas kohe 4. juuli pidustusi USA-s. Tegin siis hoopis kaks keed:) Kott on kõige tavalisem poekott, aga mis on eriline, on see kangas! Ostsin selle kunagi Kreenholmi poest ja siiani polnud raatsinud kasutada. Aga kuna ka kott oli õe soov, siis vaatasin, et see kangas sobiks just nende mummukeedega hästi kokku. No ja õel on palju sinise ja punasega riideid ka.






16 kommentaari:

kewa ütles ...

Oi kui armsad mummukesed ja kott Matrushkadega on väga super, oli vast leid see kangas;)

Mytsi Wabrik ütles ...

Kui ma muidu Eestist ajakirju enam ei taha, siis Sinu pärast lasen ma pidevalt endale Eesti Naist saata:)). Sinu see esimene õpetus, mida minuga lahkelt jagasid oli niivõrd selge ja arusaadav (kampsun juba pikemat aega peaaegu valmis, kuid veidi lõnga jäi puudu, seega otsin hetkel asendust sellele:) ).

Ja need mummukeed!! Fantast! Imelised! Mmmm, ja kotikangas...ma täiesti mõistan, miks Sa seda ei raatsinud varem kasutada:).

Igatahes taaskord...imelised tööd ja katsu siis teinekord kõik asjad enne üles klõpsida, kui ära jagad. Siis on meil ka siin rohkem silmailu:)!

Päikest,
MM Emmaliine;)

Suvi ütles ...

Nii armas kampsun! Oleks mu tüdrukud väiksemad, teeks kohe :)
Mulle ema saadab Eesti Naist iga kuu ja nii tore ja tuttav tunne on näha selles su loodud asju!

Ülle ütles ...

Nii armas kampsun ja mummukeed meeldivad mulle väga! Kott on väga lahedast kangast, ma ka ostan alati sellised vahvad kangad ära kui silma jääb...igaüks ootab oma õiget aega:)
Ja Eesti Naist ostan ka just Sinu õpetuste pärast!

Katrin ütles ...

Jaa, mulle meeldib tagasipööratud nööbiliist palju rohkem kui see teisipidi kootud. Mulle on alati tundunud, et see teisipidi juurde kootud liist mõjub nagu vagu keset kõhtu ja rikub kuidagi terviku ära. :) Aga eks see olegi rohkem maitse asi. Kõik Sinu tööd on kaunid nagu alati. :)

Ingrid ütles ...

Oi ma nii ootasin seda sissekannet .... otseselt ju vajadust polnudki, sest ajakiri mul siin ilutseb juba mitu päeva ;-) Aga ikkagi eriline tunne lugeda.
Seda Sa juba tead, et mul ajakiri alates Sinu osaluse algusest koju on tellitud. Ütlen ausalt, et esimese hooga (vaat et ei jõua postkasti juurest tuppagi) tutvun ja loen Käsitöö osa läbi. Alati mõtlen, et ajakirjal võiksid mingi lipikud vahel olla, et ma kärsitu kohe õige koha üles leiaksin, sest ... vot ei tea, aga 9 juhul 10st lappan ma mitu korda õigest leheküljest mööda. Tean, et Kästitöö osa on lõpupoole ja vot kuidagi läheb sellest näppude vahel sirvides alati üle.
Ära kingitud asjade pildistamine .... see on mulle alati probleemiks. Mul tavaliselt valmivad asjad nii viimasel hetkel, et umbes tulevad õrnalt niiskelt veel venitamiselt ja kohe kingikotti .... aga siis tuleb lihtsalt hiljem jälle külla minna ;-) Mina olen käinud fotokaga külas ja palunud oma kingitud asja välja otsida ;-)
Lennukaid ideid!!!

p.s. sattusin Avoni kataloogi sirvima ja seal just oli üks väike sinine käekott, kus oli eraldi pilt voodrist ... sellel olid Matrjöškad peal ;-)

Red Whortleberry ütles ...

Mummud on super!

Ja matrjoskad on minu lemmik ka!

Kunagi oli mul matrjoskadega vera moda pluus, mille ma suisa ribadeks kandsin! ja Lindexil oli mõni aeg tagasi matrjoskadega tüdrukutekomplekt. Hoidsin end väga tagasi, lõpuks sai Mia ainult paar paari matrjoskadega sokke:)

Helen ütles ...

Oh, kui lahe kampsun! Selline nöörkant on minu jaoks täiesti uus ja näeb nii hea välja. Ohhhh, ma ei tea, mu lapsel on juba liiga palju kampsuneid ja ta ei kasva ka piisavalt kiiresti. :) Kellele ma nüüd sellise kampsuni teen, see nii ilus ju. :)

Tiina ütles ...

Kampsun on armas ja mummukeed tõeliselt, vapustavalt ilusad. Poekott sobib ideaalselt keedega ja vastupidi

lilleliis ütles ...

Väga laheda disainiga kampsun. Tüdrukulikud elemendid on täiesti olemas, samas mitte liiga pitsiline roosamanna. Hästi kombineeritav nii teksade kui kleidi juurde. Väga meeldib!

Krentu ütles ...

Aitäh, aitäh, aitäh teile!!!

Anonüümne ütles ...

Lihtne ja armas kampsun !
ja see kangas -super !

Anonüümne ütles ...

need mummukeed on nii mõnusalt "mummulised" :) eriti see punane!!!
Ja Maibrit on nii suureks tüdrukuks juba kasvanud. Kampsun on väga mõnusates toonides :)

Kriuks2

Sirliiz ütles ...

Mina ka ainult käsitöö osa pärast EN ostangi :) See kampsun on taas armas. Need mummukeed vaevavad ka hinge, toorikud ostsin juba ära aga ....

Laura ütles ...

triibud, triibud, triibud:)- meeldivad!

pikkukimalainen satu ütles ...

Ihana maatuskapussi!