MY ENGLISH BLOG

teisipäev, mai 3

Neljateistkümnes Esimene Mai


Nagu pealkirjastki lugeda võib, pidasime seekord oma 1. mai piknikut juba neljateistkümnendat korda :)
Seekord tähistasime isegi Volbriööd - tegime lõkke ja lõime tantsu. Volbripäeval sai ka selle aasta esimest grilli ja värskes õhus einet võetud.
Nagu alati, on üks kõige suuremaid küsimusi - kus piknikku pidada? Sellest oleme juba aru saanud, et meie oma vallas on kõige rohkem kõige ilusamaid inimtühje rannakesi, nii et mõtted liikusid ikkagi Noarootsi piires. Õnneks oleme me selle 14 aastaga juba üht-teist õppinud ja nii valiski Andres koha välja arvestades tuule suunda. Sest tuul oli ikka väga korralik! Ja koht sai valitud priima - imeilus väike rannake, otse Vormsi vastas. Ilus merevaade ühel pool, teisel pool mets, mille taga mühises kõva tuul. Meie istusime mõnusas päikeselaigus kaitsva metsatuka piiril ja mitte ükski kõrreke ka ei liikunud. Ümberringi kasvasid aas-karukellad, sinililled..... Pidi hoolikalt vaatama, kuhu astuda.




Söögiks tegin Mari-Liisi blogist maitsviaid peedipirukaid, Nami-namist Ahvileiba, dippi, beseed, maasikaid... Neid peedipirukaid olen ma juba varem ükskord teinud ja kuna need on niiiiii head, siis arvasin need väga sobilikud olema ka meie pidulikule piknikule:) Ahvileiva idee sain ühest toredast käsitööfoorumist aga kasutasin kindluse mõttes Nami retsepti. Sisuliselt on tegu ju minu lemmikute, kaneelisaiadega, ainult natuke teises vormis. Ja nagu tikuvõileivadki maitsevad hoopis teistmoodi kui sama kattega tavalised võileivad, maitseb ka Ahvileib ikka hoopis teisiti, kui kaneelirull:)
Väga mõnus soe ja helge päev oli! Aga Maibrit otsustas, et talle meeldis ikkagi Volbriöö rohkem, sest lõke olevat nii äge olnud!



2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Et neid ilusaid esimesi maisid oleks ikka veel ja veel ja veel ... Jamis seal salata - traditsioonid on vahvad!

Jev ütles ...

Väga armas ettevõtmine!
Nii lahe, et kaasavõetud nõud on nö pärisnõud ja nii ilusad ka veel. :)