MY ENGLISH BLOG

neljapäev, märts 9

Andrese kampsun


Täna on põhjust fanfaari puhuda - Andrese kampsun sai valmis. Esimene. Kunagi varem pole ma seda riski võtnud, et hakkan mehele kampsunit kuduma. Sest juba üsna meie tutvuse alguses rääkis Andres mulle loo, kuidas tema ema oli kudunud tema isale kampsuni ja siis isale ei meeldinud ja siis ema vihastas ja üheropsuga! harutas kampsuni sealsamas üles. Nii et kui ma vahel küsisin, et ega ta juhuslikult ei taha, et ma tallegi midagi kooks, siis vastas ta alati väga ebalevalt ja pigem-ei. Mehele on kodurahu olulisem kui kamsun. Loogiline.
Aga siis käis mu ema Saksamaal ja tõi mulle lisaks naiste Verenale, mida ma palusin, omaalgatuslikult ka meeste-Verena. Et koo Andresele ka ikka midagi! Ema on mul tuntud selle poolest, et hellitab kõik mehed ära (õmbleb ja koob neile kogu aeg, teeb iga päev kolm korda korralikult süüa jne) ja pärast siis on hädas nendega. Sest heaga harjub ju nii kergelt ära, eks.
Ühesõnaga, kui ma niisama muuseas ütlesin Andresele, et vali endale ajakirjast üks kampsun, siis ta täiesti vastu ootusi sirviski ajakirja mõtlikult läbi ja osutas sõrmega vaid ühele kampsunile. Nii ma siis tegingi absoluutselt täpselt sellise kampsuni nagu ajakirjas oli. Nii et ei mingit loomingut. Mina olin lihtsalt kuduja rollis. Väike hiinlane, nagu mu mees selle peale ütles. Aga kamsuni üle on tal väga hea meel ja homme läheb kampsun koos mehega Soome suusatama, mille tarbeks tegelikult ta nüüd ruttu-ruttu valmis saigi tehtud. Sest alustatud, nagu ma siit blogist järele vaatasin, sai seda juba oktoobris. Lõngaks oli Bergere de France "Irland", kahekordsena. Kulus seda tohutul hulgal, nii et ma käisin isegi neli korda seda juurde ostmas ja palju siis kokkuvõtteks ka kulus, ma küll ei tea.

18 kommentaari:

Kajakas ütles ...

väga suurepärane töö ja tulemus muidugi ka! Ma imetlen kohe suu ammuli, sest no nii suurt tööd ei julgeks ma ise eluilmaski ette võtta. Väga ilus kampsun!

Maret ütles ...

Tubli oled! Hästi ilus kampsun ja ma tean kui meeletu töö see tegelikult on :) Ja kui kandjale ka meeldib - see ju topeltrõõm ;)

Thredahlia ütles ...

Kampsun on väga ilus ja mulle hullult meeldib see lõng.
Tegin Ireland'ist sokid, nüüd on ühe varba otsast mõni cm puudu, aga võta näpust, seda halli tooni enam Eestis pole, nuuks.
Nii on vist üldse väga raske midagi teha, et meestele ka meeldiks, et tegelikult ka meeldiks. Oled eriti tubli.

Terje ütles ...

Minagi olen mehele kampsuni kudunud, mis tuli üles harutada. , siis sai vestiks,et äkki niimoodi pluusi peale ja pintsaku alla külma ilmaga ikka sobib. Pole ta vist seda peale ühte korda kandnud, palav pidi olema. Ja kraabib ka. Aga küsib ikka, et millal ma talle midagi koon. Meestega on ikka raske.
Kudusid neid ribasid sa üheaegselt või õmblesid pärast kokku?

Terje ütles ...

Oh nüüd vaatasin linki ka, ikka üheaegselt, lahe.

Aet ütles ...

Väga tubli oled ja kena kampsuni oled kudunud! Mina oma mehele ei julge kampsunit kududa, ta juba mütside-kinnaste juures laseb mul mitu korda ringi teha :)

Unknown ütles ...

on jah ilus kampsun!
ma olen oma mehelt ainult korra küsinud, et kas teen sulle ka midagi, näiteks heegeldan ujumispüksid. tahtiski kurinahk. aga vabandasin end välja, et mul pole nii palju niiti ja õnneks tuli sügis peale ;)

Krentu ütles ...

Aitäh:)
Thredahlia, seda hallikat tooni oli mõni päev tagasi Liannis täitsa olemas. Saatsin siis just mehe seda sinna ostma sest mul jäi puudu.
Terje, algul kaalusin tõesti eraldi ribade kudumist, aga mõtlesin, et ma ei suudaks iial neid piisavalt ilusti kokku õmmelda. Ja polnud see nelja kereaga kudumine midagi nii raske, lihtsalt palju aega läks pidevale kerade päästmisele.
Mann, ma juba kujutan ette, millised ff-ujumispüksid sa mehele teeks, pärlitega kaunistatud jne :D

Ingrid ütles ...

Palju õnne ilusa kampsuni valmimise puhul!!!
See on ikka nii lahe ja see on just selline kuduma inspireeriv kampsun. Mind vähemalt ;-) Ja just see, et lisaks palmikutele, mis töö huvitavaks teevad, on erinevad "ribad". Tööd jah palju, aga see ju asja huvitavaks teebki.
Peaks nüüd seda Andrese pilti (nii lahedalt kohe käsi taskus; ;-)) oma mehele ka näitama. Et järsku ikka hakkavad "turritavad palmikud" meeldima :-P
Jõudu edaspidiseks!

Thredahlia ütles ...

Thredahlia võtab nüüd jalad selga ja lippab kaubamaja lõngapoodi - märtsi alguses neil seda tooni ei olnud ja ei lubatud ka eriti...

... ütles ...

Hullult hea kampsun!
Olen palju kudunud, aga selliseid palmikuid ja veel topeltlõngast...

annuchan ütles ...

Tere Krentu!

Kõigepealt tahan öelda, teil on väga meeldiv blogi, väga armas ja naudinguga loen seda :). Aga küsimus on mul selle kampsuni kohta. Hakkan oma poisile kampsunit tegema ja netist ideid otsides leidsin googeldades teie jutu koos pildiga ja see meeldis meile mõlemale. Kuid ma kahjuks pildi järgi ei oskaks seda päris kududa. Kui teile see tüli ei tee ja leidub aega, oleksin ma väga tänulik teile, kui saaksite jagada, kuidas selle kampsuni kudumine käib.

Kõike head soovides ja ette tänades,

Anneli

Krentu ütles ...

Tänan:)
Ma ei oskagi nüüd kohe kirjeldada, et kuidas tegin- oskad ehk konkreetsemalt küsida? Põhiline asi on see, et esi- ja tagatüki kudumisel oli korraga neli kera töös, iga triibu tegin eraldi keraga. Ja lõnga võtsin kahekordselt. Kui ma selle ajakirja kuskilt üles leian, ehk siis oled huvitatud õpetusest (saksa keeles)? Ma kardan et eestikeelne tõlge on mul küll kuskile kaduma läinud.
Kui asi on ikkagi segane, siis küsi julgesti.

annuchan ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
annuchan ütles ...

Tere Krentu!

Aitäh vastuse eest! Ma ise teen ühe värviga selle kampsuni aga lõng on see sama 'Irland', täna lähen nendele järele :). Oleksin väga tänulik ja huvitatud õpetusest saksa keeles, kui sul veel leidub see. Uurisin paar päeva tagasi ka verena kodulehekülge ja seal kirjutab, et kui neile saata ajakirja väljaande number, lehekülje number kampsuni nimega, saavad nad saata õpetuse aga praegu ei pääse ma ligi sinna millegipärast, ei saa uurida, kuidas täpselt see käib.

Kõike paremat,

Anneli

Krentu ütles ...

Anneli, leidsin üles nii ajakirja kui ka tõlgitud versiooni. Palun jäta mulle oma meiliaadress!

annuchan ütles ...

Tere Krentu,

mu meiliaadress on annelijoonas@hotmail.com

Suur suur aitäh sulle!! :)

Kõike head soovides,

Anneli

Anonüümne ütles ...

Super ilus kampsun!