MY ENGLISH BLOG

kolmapäev, märts 1

Vastlapäev



Öeldakse, et kõige paremad asjad elus on tasuta. Nagu ka tänane suurepäerane vastlailm. Kingitus kõigile.
Meie pere sai mäele alles kell kümme õhtul..... Sest siis kui Andres koju jõudis, hakkasime alles sööma, siis riidesse panema, siis läksime kelku otsima, sest meie oma on maal. Kõigepealt pidime laenama, aga kohapeal selgus, et tegu on hoopis titekelguga, aga me tahtsime ikka ise alla lasta, Maibrit on iseseisvaks kelgutamiseks ikka nats väike veel. Siis käisime läheduses asuvas poes - kelgud otsas. Siis bensukas ka muidugi polnud. Lõpuks saime supermarketist. Siis läksime mäge otsima. Optimistlikult suundusime Lauluväljakule. Peale seda kui olime suutnud auto kusikile suruda ja mäeni kõmpida selgus, et me pole üldse mitte ainukesed, kes veel nii hilja kelgutada tahavad. Mägi oli täis noori, osad purjus, osad kained, nii mitmelgi olid käes viinapudelid, järjekord (vist sai ükshaaval ainult alla lasta) oli väravateni.... ühesõnaga, see möll peletas meid kohe minema. Aru ma ei saa, miks kelgutamiseks on vaja viina juua. Minu meelest mõjub kelgutamine niigi meeli ülendavalt. Täitsa vastik oli neid viinapudeleid vaadata. Aga noh, oma viga, et normaalsel ajal ei oska kelgutama minna.
Siis läksime ühe minu juhatatud mäeni aga selgus, et see pole üldse nii mägi kui ma arvasin. Üsna tasase maa moodi oli teine... Lõpuks läksime Andrese lapsepõlve kelgutamiskohta, Iru mäele. Sest kuulsad Mustaka mäed jäävad täitsa teise linna otsa ja meie tibi juba niigi protesteeris. Lõpuks saime ka kelgutada! Mis oli nii lahe! Kui mu ema saab homme last hoida, siis me läheme Andresega homme ka kelgutama! No lihtsalt nii super on:)
Sellel aastal mängisin kohe korralikku pereema. Küpsetasin esimest korda elus vastlakukleid. Vaatamata sellele, et tainas ei tahtnud kuidagi kerkida, tulid lõpuks üsna head. Koukisin natuke saia sisu välja, panin sinna martsipani ja siis vahukoort. Postimehes oli selline retsept. Hernesupi materjali mul kodus polnud ja kuna ma olen nii arakene autojuht, et sellise ilmaga eriti nagu sõitma ei kipu, siis ei saanud ka poodi minna ja seepärast tegin hoopis mulgiputru. Mis ka sobib ju vastlapäevaks.

2 kommentaari:

Elsa ütles ...

Mmmm, ma pole nii ahvatlevaid vastlakukleid sel aastal veel kuskil näinud! Tõesõna! :)

Aet ütles ...

Mulle meeldib ka hirmsasti kelgutada, saaks ainult tihedamalt Viljandis käia, seal mägi mõnusalt maja taga kohe :)