Kirjutan siia, sest meiliaadressi sul profiilis pole :P Toorest spinatist siis.
Toorelt ei ole soovitatav süüa (nagu ka toorest suvist hapuoblikat ja rabarberit peale poolt juunit) - sisaldab oblikhapet, mis soodustab koos kaltsiumiga igasugu kivide teket ja vähendab kaltsiumi imendumist. Lehti kasutatakse toiduks enne, kui tekivad õisikud.
Spinat kupatatakse enamasti enne kasutamist - minut-paar eelnevalt keema lastud vees või praetakse võis või kasutatakse kuumtöödeldud toidus. Sellisena saab teda retseptides kasutada ja külmutatud spinati asemel - on ohutu ja väga-väga tervislik.
2 kommentaari:
Kirjutan siia, sest meiliaadressi sul profiilis pole :P Toorest spinatist siis.
Toorelt ei ole soovitatav süüa (nagu ka toorest suvist hapuoblikat ja rabarberit peale poolt juunit) - sisaldab oblikhapet, mis soodustab koos kaltsiumiga igasugu kivide teket ja vähendab kaltsiumi imendumist.
Lehti kasutatakse toiduks enne, kui tekivad õisikud.
Spinat kupatatakse enamasti enne kasutamist - minut-paar eelnevalt keema lastud vees või praetakse võis või kasutatakse kuumtöödeldud toidus. Sellisena saab teda retseptides kasutada ja külmutatud spinati asemel - on ohutu ja väga-väga tervislik.
Ajendatuna kommentaarist Vardamoori blogis muidugi:
http://vardamoor.blogspot.com/2006/06/spinatisuvi.html
Postita kommentaar