MY ENGLISH BLOG

teisipäev, juuni 26

Heegeldatud kleit

Lõpuks on mul siis ka mahti panna üles üks käsitööalane postitus. Kleidike on juba üle kuu aja valmis, aga pilti pole kuidagi jõudnud teha...
Kleidi idee pärineb viimasest Käsitöö ajakirjast, kuhu Mann oli teinud ühe imeilusa seeliku ja topi. Kasutasin samu motiive, aga tegin siiski kleidi, sest tundus, et ma kannaksin kleiti rohkem kui seelikut.
Lõngaks kasutasin sama mis õpetuses - Toptexi "Edita". Enamus lõngu oli mul kapis vist juba seitse aastat oma järjekorda ootamas - kolm roosakat tooni ja üks tumepruun. Paraku olin aga vahetult enne kleidi heegeldamist pruuni tooni hoopis oma kotile ära heegeldanud ning kontrastset värvi polnud. Õnneks polnud ka Liannis ei tumepruuni ega tumerohelist (sellel hetkel), mis oleks olnud minu stampvalik. Tänu sellele sain oma raamist välja ja ostsin kontrastiks hoopis tumesinise ja tumelilla, mis poleks muidu iialgi minu ostukorvi jõudnud. Heegeldades küll ohkisin, et appike, mis "sobimatuid" värve ma kokku panen, aga nii kui kuvasin ette Manni julged heegeldused ja Kajaka ülijulged prossid, heegeldasin aga vapralt edasi. Muidu jääks ma alatiseks roosa-rohelise kombinatsiooni vangi.
Ja ma olen tulemusega üsna rahul ka. Probleemiks on vaid lõngaotsad, mis vaatamata hoolikale peitmisele siiski välja turritama tahavad hakata. Kunagi tulevikus, kui ma nii suurt dekolteed enam ei vaja (titeemmed saavad aru), siis heegeldan ehk mõne motiivi veel kaelusesse juurde.
Lõpetuseks - aitäh, Mann, suurepärase õpetuse eest! Sain endale tõesti sellise riideeseme, mida rõõmuga kannan :) Ja polnud üldse raske teha - loominguline lähenemine andis tohutult energiat ja töörõõmu. Ma pole veel iialgi hommikul sellepärast varem tõusnud, et saaks natuke enne hommikusööki heegeldada:))

25 kommentaari:

triibik ütles ...

väga kaunis! sinu käsitöid on alati lust vaadata. (ja su suvekodu nägin ma tõepoolest ükskord unes. tahan kaa!)

Elsa ütles ...

Täiesti jumalik kleit! Ja ma olen niiiii kade mis kole ;)
Värvid on tõesti head, roheline oleks olnud igav ja pruun mage :))))

KK ütles ...

Väga kena kleit!

Aet ütles ...

Imeilus!

Anonüümne ütles ...

Esiteks - ma tahan ka sellist kleiti! Ütleks, et see on üks ilusamaid käsitöölisi katsetusi, mida ma viimasel ajal näinud olen!!!

Teiseks - täiesti puhtast kadedusest ei saa jätta märkimata, et pisike Sander pole veel kuu aegagi vana, aga tema ema näeb vot nii viimase peal välja!

Maarja ütles ...

Esiteks on kleit super. Teiseks näed sa ise väga hea seal sees välja.

Anonüümne ütles ...

võrratult kaunis :) see sobib sulle nii hästi.
"Ma pole veel iialgi hommikul sellepärast varem tõusnud, et saaks natuke enne hommikusööki heegeldada:))" - see on nii vahva lause... olen seda isegi kogenud et tõusen ommikul varem et saaks asja valmis kiiremini :) lahe!

Maret ütles ...

Liitun samuti kiidusõnadega. Super kleidi ja kandja kooslus!

Sirliiz ütles ...

Sa näed selles kleidis lihtsalt suurepärane välja! Värvid on ka vapustavad.

NB! Sul tundub ka uus soeng olevat ;)

Tiina ütles ...

Äge kleit on. Ausalt. Kuigi ma pole üldse heegeldatud kleitide fänn, aga eks see ole kadedusest, et omale sellist asja ümber keerata ei saa.

Ent see tunne, et tõuseks veidi varem, et saaks veidi enne muid tegemisi heegeldada, see on tuttav küll. Kuigi minu puhul kudumise kontekstis.

Ann ütles ...

Ühinen kadetatega :) Hakka või isegi kleiti heegeldama.

Age ütles ...

See on lausa imeline, fantastiline kleit. Kuldsed käed, mis muud. Ma kardan, et ma ei julgeks lihtsalt heegeldada ja vaadata mis edasi, mul peab muster täpne olema. Värvid on lihtsalt imelised. Kaua kleidi tegemiseks aega kulus? Ja mis nr heegelnõel? Ma teen ka igal vabal võimalusel käsitööd. Reisile vedasin ka oma nõelad ja niidid kaasa.

Mari-Liis ütles ...

Imeilus!

Krentu ütles ...

Suur tänu heade sõnade eest.
Heegeldasin 3,5 nõelaga ja ma arvan, et aega läks alla kahe nädala, aga vahepeal ma ei heegeldanud ka. Ühesõnaga kiiresti läks.
Soeng on tegelikult juba vana aga lõikasin jah oma patsi maha ;)

Anonüümne ütles ...

ma ei saa hoopis sellest aru, et millal sa seda kõike teed. kleit muidugi superilus.

Evelyn ütles ...

Ma pole midagi nii ilusat väga kaua aega näinud!
Maris, mitte keegi ei saa mitte kunagi aru, kust leitakse aega käsitöö jaoks. Kuni ma ise käsitööd ei teinud, ei saanud ma ise ka aru. Muidugi ma pole praegu ka pooltki nii produktiivne, kui Krentu.

mariss ütles ...

mida on minulgi enam uut öelda - väga ilus kleit on:)

Anneli ütles ...

Vau, missugune kleit!!!

Anonüümne ütles ...

vaimustav!!!

rajaleidja ütles ...

väga, väga kaunis kleit on. lausa imeline ja värvide kooslus on super lihtsalt.

kuna vahepeal ei saanud ma millegipärast kommentaare jätta, siis tagantjärele õnnitlused teie perele ka Sander-poisi sünni puhul.

Anonüümne ütles ...

oi, ma olen kade:)
midagi nii ilusat pole ammu näinud

Anonüümne ütles ...

aaa mul juba 6 motiivi heelgeldatud :))))

Unknown ütles ...

ega mulgi jää muud üle, kui eelpoolöeldule takka kiita! nii kleidi kui sinu ilu kohta käib see.
ja siiras rõõm, et motiiviseelik sind innustas :)

Anonüümne ütles ...

vau! raske leida sobivaid sõnu väljendamaks kuidagi originaalselt oma imetlust!
Muhv jookseb nüüd vutvutvut poodi Käsitööd ostma, sest Muhvil on just sellist pikka vesti vaja. rohelist :)

Pille ütles ...

On tõesti lahe ja omapärane kleit, kiidusõnad!