MY ENGLISH BLOG

neljapäev, juuni 28

Kiiksud

Karumammi andis mulle teatepulga edasi.
Pane kirja mõni oma naljakamatest või veidramatest kiiksudest, mida julged teistega jagada
1) kokkamises nt
2) majapidamises
3) muu vaba teema

Mõtle, kellele võiks teatepulga edasi anda:)

Kokkamises -
ilmselt tuleneb see minu erialast, aga kui mu kodu võib vahel olla mitu nädalat koristamata, siis söögitegemisel peab valitsema puhtus. Ma pesen söögitegemise ajal miljon korda käsi, nühin lõikelauda peale igat toiduainet, jälgin, et ei leiaks aset "ristsaastumine" (see mul ka erialane termin). Ja kui ma veel nt toorest kana peaksin lõikama - see näeb välja nagu operatsioonisaalis - kanased käed ja söögiriistad ei tohi kuhugi vastu minna, jalaga teen prügikastikapi ukse lahti ja küünarnukiga kraani. Peale kana lõikamist lasen kõik peaaegu et keeva veega üle. Ja nõud peavad ka kõik äärmiselt puhtad olema, mu mees arvab, et ma olen lollakas natuke selle koha pealt. Aga eks igaüks ole oma ameti ori.
Majapidamises - mind tohutult häirib, kui lilled, st lõikelilled on koristamata toas. Nagu juba mainitud, pole mina üldse mingi korralooja, ma lihtsalt ei viitsi koristada kogu aeg. Aga kui mulle lilli kingitakse, siis ma hakkan alti lillede pärast koristama. Sest pole midagi kokkusobimatut kui ilusad lilled segamini toas.
Muu - ma söön äärmiselt imelikke asju vahel. Näiteks toored kartulid, neid ma koorin vahel endale ja krõmpsutan. Siis tainaid -teen endale vahel spetsiaalselt tainast ja söön seda. Kiiremal korral segan lihtsalt juubelitordi pulbrit veega. Siis söön veel titepiimapulbrit - see on mul juba äärmiselt ammune lemmik. Ühesõnaga, keegi ei saa aru, kuidas ma selliseid asju saan süüa aga mulle maitsevad ja salaja söön :) Ja siis on mul veel see kiiks ka, et kui ma mingit praadi söön, siis peab kõiki komponente lõpuni võrdselt jätkuma. Et viimases ampsus oleks nii liha kui kartulit kui salatit.
Ja muidugi ei saa unustada minu nõudekiiksu. Kruusid peavad olema suured ja ilusad. Kui Andres teeb mulle vahel teed valesse kruusi, mida meil veel mõni kodus leidub, siis ma valan tee ringi õigesse kruusi.
Teatepulga annan edasi Triibikule, Tiinale, Marisele.

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

mul on see ka, et peale toore kana lõikamist pesen kõik puhtaks, lõikelaua ja noa ja käed.
ja kohvi tahan hommikuti suurest kruusist juua.

Anonüümne ütles ...

ja mina sain ükskord kinnistust, et see on täitsa normaalne, kui Krentu ristitütar ehk minu Ketlin sööb toorest kartulit :)))

Mari-Liis ütles ...

Suuuuurte kruuside vaimustusest saan minagi väga hästi aru:D

C. ütles ...

Praadi sööme me siis samamoodi :)

Anonüümne ütles ...

No peale mikrobioloogia loengu kuulamist olen minagi toore liha ja kalaga (ja veel palju muuga) väga ettevaatlik.

Anonüümne ütles ...

aga kas te siis kunagi boef a la tatari või sushit ei söö mikrobioloogid?

Krentu ütles ...

söön küll (kuigi boefi pole kunagi proovinud), ma söön isegi toore munaga tainaid. lihtsalt kui nt lõikelaud jääb toore kanaga kokku ja seejärel lõikad seal midagi, mida sa enam ei kuumtöötle siis võimalikud pahad kollid satuvad sellele toidule ja hakkavad seal kasvama ja neid saab nii palju et võivad toidumürgitust põhjustada.
aga eks see olegi kiiks, nii et seda ei peagi põhjendama :)

Anonüümne ütles ...

see praekomponentide jätmine viimaseks ampsuks on tuttav mullegi:)

Kristel

Anonüümne ütles ...

Mina olen bakteriofoob, mis puuvilju-köögivilju puudutab.
Ma pesen isegi banaane.