MY ENGLISH BLOG

pühapäev, aprill 23

Anna asjale uus elu: teksaseelik



Natuke aega tagasi kirjutasin, et käisin Soomes käsitöökursusel "Anna asjale uus elu". See oli nii inspireeriv, et andis kõvasti hoogu juurde minu rohelistele mõtetele. Ma olen kaugel eeskujulikust rohelisest inimesest, aga tasapisi olen hakanud üha rohkem ja rohkem pisikesi rohelisi tegusid tegema ja rohelisi mõtteid mõlgutama. Palju on mõtteainet andnud ka Epu blog ning väga huvitav oli ka "Meie" saate taaskasutusteemaline osa. Sellest rohelisest lainest kantuna avan ma ka siin blogis rubriigi "Anna asjale uus elu". Iseenesest on see teema ju nõuka ajast meile kõigile tuttav. Mina näiteks harutasin ema-isa vanu mantleid ja tegin nendest omale jakke. Samuti harutasime kõik kampsunid üles. Kilekottide ära viskamise peale ei tulnud keegi. Välismaiseid kilekotte sai isegi triikrauaga parandatud.
Rubriigi esimene linnuke: Eile tegin endale Andrese ja enda vanadest teksapükstest seeliku. Andrese püksisäär oli vajalik siis keskmiste tükkide jaoks. Allääre jätsin meelega narmendama, muidu oleks liiga korralik tulnud.
12 kotti aktsiooni selle kuu teema on samuti vanast uus. Ausalt öeldes on mul see kott juba ammu valmis, aga kuna tegu on sünnipäevakingiga, siis ma ei saa seda veel näidata. Teisipäeval saan.

Teemaväliselt - paar nädalat tagasi tegin Maibritile mütsi ja kindad aga kuna fotokas oli maal, siis sai alles täna pildi tehtud. Lõngaks oli Samos. Algul vaatasin, et müts mahub vaevalt pähe, aga kandmise käilgus venis ta kohe kõvasti suuremaks, nii et nüüd on natuke suurevõitu.

4 kommentaari:

maris ütles ...

nii ilus seelik.
ma ka puhtjuhuslikult nägin toda meie saadet. tavaliselt ma kunagi seda ei vaata. oli jah üsna põnev, välja arvatud raul talmari osa, kes tutvustas moltex mähkmeid kui hiiglama suurt alternatiivi pampersitele ja kelle naine naeris totakalt, kui aunaste ütles, et kuskil on isegi emad, kes oma lastel marlimähkmeid kasutavad.

Kajakas ütles ...

väga hea seelik, ja sulle sobib nii hästi.

Maret ütles ...

Tubli oled. Mina ka natukenegi püüan rohelisem olla. Kasvõi natukenegi :)

On hullusid emasid muidugi - on minu 2 last ka marlikatega kasvanud. Minu (ja ka laste) arvates palju mugavam ja mõnusam kui ühekordne mähe. Kusjuures polnud see nõukaajal, vaid praegu (lapsed 3 a ja 1 a). Aga see on juba teine teema :)

Anonüümne ütles ...

Ma mõtlen, et siin Ameerika soleks vaja ühte jõulude eel müüdavat armsat kinkeraamatut, kus õpetakse lastega jõulujärgset meisterdamist, kasutades kingituste pabereid, kotte ja pakke. Võibolla vahele kusagile vüiks olla ka lühidalt kirjutatud, kui palju kulub puid pakkepaberi valmistamiseks.
Sellist positiivset ja ideerikast jõulu-kinkeraamatut ei ole olemas, vähemalt mina pole seda amazon.com-ist leidnud...
Niisugune kurvavõitu mõte.
Mõtlen vahel öösel hullude mõtete ajal, et teeks koos eesti roheliste käsitööneidistega sellise raamatu, sest vaja on osavaid käsi ja ideid ja siis üritada seda siin USAs mõnele kirjastusele maha müüa. Aga siis mõtlen, et oh issake, nagu mul vähe poolikuid projekte oleks.