MY ENGLISH BLOG

esmaspäev, juuni 12



Ma olen juba üsna ammu loobunud oma lapse kasvatamisest raamatu järgi. Või võrdlemisest teiste lastega. See tekitab asjatut stressi ja muret. Aga vahel ma ikka loen huvi pärast, mida raamatus arvatakse kasvatamisest ja mida teised samaealised lapsed „oskavad”. Ühes raamatus kirjutati, et kui laps on natuke alla aasta, siis on kõige parem last iseseisvalt sööma õpetada sest hiljem „võib tal tekkida iseseisvalt söömise suhtes vastuseis”. See tegi mind pisut murelikuks. Sest Maibrit keeldus ise söömast. Nuttis taldriku taga, kui mina talle süüa ei andnud. Kui lusika kätte võttis, siis ainult vehkis sellega tühja ja kui ma tahtsin natu-natukenegi suunata lusikat tema käes kausi poole, siis tuli üks suur kisa ja lusikas visati põrandale. Kuidas ma siis õpetan seda „sobivas eas” last sööma? Mul hakkas juba pisikene meeleheitekene tekkima. Mis sest et ei ole vist olemas ühtegi täiskasvanud inimest, kes ise süüa ei oskaks.

Otsustasin selle ülesande Andresele jätta. Sest vaatamata minu järjepidevatele ponnistustele ei hakanud Maibrit liigutama lusikat trajektooril taldrik-suu, vaid arvas, et lusikaga on hoopis toredam dirigenti imiteerida. Andres võttis väljakutse muretult vastu. Ja nii uskumatu kui see ka pole, läks paar –kolm Maibriti söögikorda Adrese seltsis ja Maibrit hakkaski ise sööma. Ma ei tea kuidas Andres seda saavutas. Aga laps sööb nüüd ise. Üliaeglaselt ja suurte kadudega ja meeletu jõuvarude raiskamisega, kuna lusikale jääb umbes veerand lusikatäit, aga sööb. Ise. Hurraaa!!!

4 kommentaari:

Terje ütles ...

seda know-how-d võiks küll nüüd mõõduka tasu eest jagada.

ingrid ütles ...

meil ka pistab ise, aa kui ämm on värskelt koristanud, siis ei või ise süüa. siis ma petan ta millegagi ära ja kütan vaikselt pudru sisse. muidugi ise söömise juurde kuulub peaaegu igakord vann, duss, suurpuhastus.. aa muidu on mõnus, et sööb

Manjana ütles ...

Need lasteteadlased võivad ju rääkida, mida nad tahavad ja väikeste laste emmesid hirmutada, aga fakt on see, et iga vähegi normaalne laps hakkab kunagi ise sööma ja tegelikult ei ole suurt vahet millal ta seda teeb. Võistlusmoment muidugi ajab lapsevanemaid oma lapsi kohe pärast sündmist kõiksugu asju tegema, aga tegelikult pole see nii oluline. Kes tunneb täiskasvanud inimest, kel on "vastumeelsus lusika kätte võtmisele"? Või ei saa hakkama potil käimisega, või üldse käimisega? Jah, aga normaalsel inimesel ju tavaliselt ei ole.

Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.