MY ENGLISH BLOG

laupäev, veebruar 24

Palju õnne, kallis Eesti

Sellel aastal tähistame Eesti sünnipäeva meie maakodus. Peab ütlema, et siin on see kodumaa tunne ikka palju tugevam ja pidupäev tundub tõelise pidupäevana.
Kohe peale hommikusööki hakkasin küpsetama. Ei saaks öelda, et menüü oleks väga tasakaalustatud, aga ma pidin enne maaletulekut kibekiirelt otsustama, mida poest kaasa osta. Samas, ma pean midagi ise küpsetama, muidu mul ei tule üldse pidupäevatunnet :) Tegin fetapirukaid kodujuustu-muretainal ja aprikoosi-kohupiimapirukat.

Fetapirukad kodujuustu-muretainal (Kohupiima- ja kodujuusturaamatust sarjast 100 rooga)
Tainas:
4 dl jahu
250 g võid
250 g kodujuustu
näpuotsatäis soola
Täidis:
200 g fetajuustu
1 muna
3 sl hakitud siledalehelist peterselli
1 sl tilli

määrimiseks muna

Taina komponendid segada ja tainast hoida pool tundi külmkapis. Täidisained segada. Tainas rullida, lõigata ruudud, panna igale ruudule supilusikatäis täidist, keerata ruudu otsad kokku, näppida tainas kinni ja määrida munaga. Küpsetada 225 C juures 15 minutit.
Retseptis oli ette nähtud 16 pirukat, aga minu meelest oli seda täidist nii vähe, et tegin 9. Hiljem aga täidis paisus ja oleks võinund küll natuke vähem seda panna.
Tegin neid pirukaid esimest korda ja täitsa head tulid, samas ülisuures vaimustuses pole.

Aprikoosi-kohupiimapirukas (Raamatust "100 Pirukat" sarjast 100 rooga)

Tainas:
100 g võid
1,5 dl suhkrut
1 muna
3 dl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
Täidis:
1 suur purk (820 g) aprikoosipoolikuid suhkruleemes
200 g kohupiima
2 dl hapukoort
3 muna
0,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 dl kompotivedelikku

Toasoe või vahustada suhkruga. Lisada muna ja jahu-küpsetuspulbri-soola segu. Suruda tainas vormi põhja ja äärtele ja hoida nati külmas. Segada kohupiim ja hapukoor. Lisada munad, suhkur, vanillisuhkur ja kompotivedelik. Valada segu tainale ja tõsta sinna ka aprikoosipoolikud. Küpsetada 175 C juures 35 minutit.
Mulle see kook küll väga maitseb. Ja Maibritile ka :)

Patrioot minus tahab väga siia lõppu lisada, et ma nii armastan Eestimaad ja ma ei tahaks mitte kuskil mujal elada, kui siin. See on kõige ilusam ja parem maa ja ma olen õnnelik et olen just siin sündinud. Su üle Jumal valvaku, mu kallis Eestimaa!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ilus oli lugeda.Kohe täitsa ausalt. Mitte mingisugust blaseerunud eputamist, mis on blogimisel sageli moes. Ja ka ajaks oli märgitud "laupäev" laialt levinud Saturday asemel. Muide, ka meie lapsealps kiitis Su blogisid.

Anonüümne ütles ...

Meil teeb vanaema umbes-täpselt sama kooki. Selleks korraks me magusat küll tellisime juba- kohupiima vormi kisselliga.