MY ENGLISH BLOG

reede, märts 9

Anna asjale uus elu: pluus ja kingad

Kunagi ammu ostsin kaltsukast ühe väga pehmest puuvillast ning ilusa mustriga pluusi. Kahjuks oli see suurus L. Mõtlesin, et ajan kaelakaarde kummi, et pluus seljast maha ei kukuks aga paraku ei kandnud ma seda pluusi siiski - liiga lohvahkas oli. Samas oli materjal täiesti taevalikult pehme ja mõnus nii et tagasi kaltsukasse ma ka seda ei tahtnud viia. Nüüd otsustasin pluusi täiesti tükkideks lõigata ja uue pluusi õmmelda. Iseeenesest ei ole see väga hea mõte teha ühest vanast asjast üks uus asi. Kui see vana asi just väga suur pole. Ühe uue asja jaoks oleks ikka mitu vana asja vaja. Sest lappima pidi ikka tohtutult ja kõik see võttis palju aega. Kangast järgi ei jäänud juppigi, sõna otseses mõttes. Nüüd ei imesta ma üldse, miks taaskasutatud materjalidest tehtud riided nii kallid on. No tegelikult teadsin ma seda juba enne :)
Nüüd olen ma oma uue-vana pluusiga väga rahul, ainult et hetkel ei lähe kõik nööbid eest kinni. Tuleb suveni oodata. Pilt tagant, ligemalt ja veel üks.


Kingad ostsin ma kunagi allahindlusega - olid väga mugavad ja väga odavad. Kahjuks selgus hiljem, et sellist tooni kingad ei sobi kuidagi mu garderoobiga. Nii nad seisma jäid. Otsisin igalt poolt kinga värvi või kingavärvimise teenust aga tulutult. Lõpuks ulatas mulle abistava käe Maarja, kes mulle kingavärvi "muretses" ja nii saingi kingad praktiliseks pruuniks värvida. Uued lipsud panin ka. Suur tänu Maarjale!

14 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tead, Krentu! Mina olen vana mees ja absoluutne profaan naiste riietuse alal. Ning pole mind ka kunagi eriti huviatnud, mis neil üll on, aga see pluus Sinu seljas (pilt) lõi mind nii pahviks, et lubasin endale siia kirjutada - VAPUSTAVALT ELEGANTNE! Modernne & sajanditesse ulatuv väärikas klassika. (Ainus kommentaar mu elus, daamide riietuse kohta! :(

Eppppp ütles ...

Tõesti ilus!
See on võibolla saladus, aga... kus on sinu meelest kullatükke sisaldavad kaltsukad? ;)

Krentu ütles ...

Tänan :)
Epp, ausalt öeldes pole ma eriline kaltsuka spets. Lasteriideid ostan Humanast, sealt võib leida peaaegu täitsa uusi ja ilusaid. Muud riided on seal ülehinnatud.Mulle meeldib lasnamäe Humana, siin on inimestel natuke teine maitse vist, nii et alati leian midagi. No endale ka ikka aga tihti jätangi endale midagi ostmata, sest hind on kaltsuka kohta liiga kõrge.
Kõige ilusama kleidi, tõelise vintage, olen saanud Mulla tänava Emmast.Sealt olen leidnud ka head toorainet, nt aprilli postituses on üks nahast kott tehtud just Emmast ostetud nahkriietest. Paavli tänaval on üks suur kalsukas, aga seal peab tõesti tuhnima, et midagi leida.
Ja Paides on ka häid kaltsukaid, aga polegi seal enam ammu käinud.

whichwayisthetoilet ütles ...

meeletult kaunis pluus ja stiilsed kingad. kogu sinu blog on selline....tekitab külmavärinaid. tahaks kohe endale ;)

Tiina ütles ...

Vaat see pluus on tõesti IMELINE!

Aga kusse Lasnamäel Humana on? Ma pole eriline kaltsukaspets, ent mul jubedalt-trööpav poisslaps sunnib otsima talle hilpe mujalt kui muidu-peost.
Kesklinn on küll üsna mõttetu paik ses osas, või siis satun ma sinna alati valel ajal.

Anonüümne ütles ...

Tere!

Sattusin Sinu blogile eile ja lugesin algusest lõpuni läbi. Lihtne, positiivne, kuduma innustav;), lühidalt öeldes väga tore. Tahtsingi ainult seda öelda. Kirjuta ikka edasi ja pane üles oma tehtud töid!

Kajakas ütles ...

eriti ilus pluus, imetlusväärne korrektsus ka :)
ja see et kingad nii imeliselt uued välja näevad, see tundub üldse uskumatu. Kuidas see värvimine on, keeruline?

Krentu ütles ...

Tiina, Lasnamäe Humana asub Vikerlase 19, vaata ka www.humanae.ee
Kajakas, ei olnud raske midagi. Algul tuli kingad mingi kareda käsnaga üle kraapida ja siis pintseldada mitu korda. Maarja ju tegi ka. Ei tea ainult mis kandmise peale juhtuma hakkab :)

Unknown ütles ...

hiigla kaunis pluus! sarnaselt Antsule tunnen minagi sajanditetaguse romantika hõngu seda pilti kaedes. ja see sobib sulle imehästi :)

Anonüümne ütles ...

Pluus näeb väga kaunis välja!!

Kingadega pole mul siiani midagi juhtunud. Suht tihedalt olen kandnud neid.

parrot-girl ütles ...

tõesti ilus pluus, kuldsed käed sul ikka :)

Katrjuss ütles ...

tõesti ilus pluus jah:) alati, kui ma siin vaatamas käin, siis tekib endal ka tahtmine õmmelda/kududa (mida ma vahel teengi kohe:)

Anonüümne ütles ...

võrratult kaunis õmblustöö... no kohe fantast ilus pluus :)
Aga räägi millega sa neid kingi värvisid. tundub põnev :)

Krentu ütles ...

Kriuks2, ma värvisin neid Dylon firma spetsiaalse kingavärviga http://www.dylon.co.uk/colourcentre/index.htm Minu teada seda Eestis ei müüdagi. Ma pole tegelikult üldse ühtegi kingavärvi Eestis kohanud (peale nõuka aega).